Ужгород: Соціальні служби поселяться разом

Переселення до будівлі на пл. Петефі, 24—26 відзначив у четвер відділ соціальної допомоги вдома одиноким непрацюючим громадянам та інвалідам м. Ужгорода, що функціонує у структурі управління праці й соціального захисту населення Ужгородської міської ради. Віднедавна за цією ж адресою успішно працює відділ субсидій.

Ужгород: Соціальні служби поселяться разом

Загалом кожен відділ управління праці й соціального захисту населення обслуговує близько 25 тис. ужгородців, адже до соціальних служб звертаються і стосовно допомоги для новонароджених, і щодо поховання безпритульних... На обліку перебувають близько 25 тис. пільговиків, 21 тис. інвалідів, 20 тис. пенсіонерів. Планується, що до кінця наступного року соціальні підрозділи працюватимуть разом у приміщеннях будівель №№ 24—26 на пл. Петефі. Наразі 100 тис. грн. із міського бюджету виділено на відновлення систем опалення, водопостачання та водовідведення (каналізацію), чого тут не було практично останні десять років. Крім іншого, 500 тис. грн. планується освоїти до серпня наступного року, поінформувала заступниця міського голови, начальниця управління праці й соціального захисту Галина Гецко.

Завідувачка відділення соціальної допомоги вдома одиноким непрацюючим громадянам та інвалідам м. Ужгорода Віра Сомова розповіла про специфіку роботи працівників відділення: двічі на тиждень за кошти підопічних їм купують продукти та речі першої необхідності, допомагають приготувати їжу, прибрати оселю, за потреби — викликати лікаря, госпіталізувати, сплатити за комунальні послуги тощо. 28 працівників обслуговують вдома близько 300 ужгородців, які не можуть себе доглянути самостійно й не мають родичів. Загалом у полі зору працівників відділення 1219 одиноких непрацюючих та інвалідів.

Директор міського Територіального центру з обслуговування одиноких непрацюючих громадян м. Ужгорода Володимир Карпов повідомив, що у медико-соціальному відділенні, яке відкрилося цьогоріч у березні, пройшли реабілітацію 35 ужгородців. Відкрити це вкрай потрібне відділення на десять ліжко-місць вдалося завдяки підтримці та силовому рішенню міського голови Сергія Ратушняка. За утримання кожного міський бюджет доплачує по 400 грн. За словами Володимира Карпова, планували провести ремонт тільки жіночих палат, а вдалося ще й обновити під’їзди, прилеглу територію, асфальтове покриття на суму 25 тис. грн. також оплатило місто. Нині можна хіба з гіркотою згадувати, як у 2004—2005 роках боргували поставникам продуктів по 10—12 тис. гривень. На сьогодні Територіальний центр з обслуговування одиноких непрацюючих громадян м. Ужгорода забезпечує своїх підопічних чотириразовим харчуванням, має дві їдальні на 12 та 40 місць, харчоблок, власні пральню, швейну майстерню, перукарню. До слова, тут працює пункт обігріву, а торік врятували двох нещасних: один замерзав під 20-сантиметровою товщею снігу, а стара бабуся кілька днів ночувала, заховавшись від студені під листами шиферу...

Що треба знати соціально незахищеним ужгородцям перед початком опалювального сезону, розповів завідувач відділу субсидій Дмитро Свирид. При нарахуванні субсидії залишається фіксована плата 15 % для сімей, у яких мешкають непрацюючі громадяни, та 20 % — для інших категорій. Для отримання субсидій непрацюючі мають зареєструватися в центрі зайнятості, а через три місяці звернутися до відділу субсидій. Процедура залишається спрощеною: необхідні документи — довідка про доходи та довідка зі ЖРЕРу; у відділі субсидій заповнюється заява. Для тих ужгородців, кого стримують чи лякають черги, повідомляємо: відділ субсидій отримав додатково 45 тис. гривень для забезпечення кожного інспектора з субсидій комп’ютерною технікою. Тож приходьте, вас ждуть.

Людмила Сушко
27 вересня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 21
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини