Закарпатська влада на зустрічі з волонтерами подарувала дизельний генератор і отримала «Сльози сепаратиста» (ФОТО)

Волонтери – це ті люди, які стали на допомогу війську першими, і їхня роль у протидії агресору є надзвичайно важливою та достойною усілякої вдячності. Це було однією з основних тез зустрічі з закарпатськими волонтерами, яку з нагоди Міжнародного дня волонтера ініціював голова Закарпатської ОДА Василь Губаль, щоби сказати не тільки владне, а й людське «спасибі!», а ще порадитися, як ефективно взаємодіяти далі.

На зустрічі з представниками різноманітних волонтерських рухів, у тому числі їх представництв із районів, був присутній і голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко, військовий комісар області Іван Васильцюн та голова громадської ради при Закарпатському комісаріаті генерал-лейтенант Віктор Шилов, а головне – багато волонтерів, серед яких переважали представниці прекрасної статі.

Василь Губаль наголосив, що вважає волонтерів найнадійнішою «службою» для збору і доставки допомоги, захоплюється їхньою роботою і завжди готовий до співпраці. Керівник області визнав, що владні органи можуть повчитися у волонтерів мобільності, ефективності, прозорості у роботі. «Ви – «другий фронт», ви помічники наших оборонців, їх надійний тил. Я дуже вам вдячний за діяльність, за сили і натхнення – і як голова ОДА, і як закарпатець та українець. Знайте, що закарпатська влада завжди готова вас підтримати. Сподіваюся, разом ми зможемо зробити більше!» - сказав Василь Губаль, відтак торкнувшись і практичних питань взаємодії та координації служб області з волонтерами.

Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко наголосив, що діяльність українських загалом та закарпатських волонтерів зокрема увійде до підручників історії й вона однозначно цього варта.

Військком Іван Васильцюн у своїй розповіді згадав початки взаємодії з волонтерами та підсумував, що вдалося зробити дуже багато, і ще раз подякував за співпрацю.

Голова Руху підтримки Закарпатських військових Галина Ярцева відзначила, що волонтери дійсно розраховують на підтримку влади та дієву координацію заради ефективної допомоги військовим. Представниця волонтерів подарувала головам ОДА і облради по пляшечці води під назвою «Сльози сепаратиста», зі створення і потім реалізації якої, власне, і розпочався найактивніший етап у діяльності Руху.

Керівники області зазначили, що планували вшанувати волонтерів чимось приємним для них особисто, утім, порадившись та дослухавшись думки самих помічників фронту, вирішили зробити подарунок для їхніх підопічних - військових. На думку Ради волонтерів Закарпаття найпотрібнішою зараз річчю є дизельний генератор, і його в найближчий час доставлять на волонтерський офіс.

Перед тим, як перейти до неформального спілкування, під час якого представники влади та «другого фронту» обмінювалися думками не лише про справи «волонтерської передової», а й життя області та розповідали історії з передової, обласна влада та військові нагородили волонтерів відзнаками.  

Так, Почесною грамотою обласної державної адміністрації відзначили  Власту Негрю. Подяку голови обласної державної адміністрації оголосили Олександрі Артюхіній, Вікторії Васів, Тетяні Дюрдь, Олександру Ковалевському, Віталю Світлику, Олександру Тирпаку, Росані Туровцій та Наталії Угрин.  

Подяки голови Закарпатської обласної ради Володимира Чубірка отримали представники закладів освіти та, головне, учні, які допомагають війську. Ідеться про мукачівський коледж, де плетуть маскувальні сітки, гурток авіамоделювання в Закарпатському обласному Центрі науково-технічної творчості дітей і молоді, де виготовили для фронту літак-«шпигун» та Ужгородську ЗОШ №4, учні якої разом з учителем створили книжку про і для учасників АТО.

Зворушливим було відзначення від військового комісаріату: свої грамоти вони вручили волонтеркам, кожна з яких народила і виховує по четверо дітей. Це ужгородки Наталка Касим, Ольга Томашевська та Лариса Турок. Чоловіки у формі передали вітання волонтерам, а передовсім жінкам, від своїх колег із фронту.

Голова ОДА наголосив, що подяки вартий кожен волонтер – людина, які жертвує власним часом і докладає всіх зусиль для того, аби наближати нашу спільну перемогу.

Прес-служба Закарпатської ОДА

06 грудня 2014р.

Теги: волонтер

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 11
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини