Show must go on: Семаль підписав "дерибанне" рішення, на «мера» готують «регіонала» Андріїва, а на заступника – афериста Волошина

Кризову ситуацію в Ужгородській міській раді намагаються стабілізувати в її нестабільності

Show must go on: Семаль підписав "дерибанне" рішення, на «мера» готують «регіонала» Андріїва, а на заступника – афериста Волошина

В.о. міського голови Ужгорода Віталій Семаль, котрий подав у відставку, але все ще залишається на посаді завдяки тому, що депутати не можуть зібратися на сесію, підписав рішення, яким узаконив земельний «дерибан», що відбувся на сесії, на якій його було призначено на посаду. Відповідний документ за його підписом  вже оприлюднено на офіційному сайті представницького органу влади обласного центру Закарпаття. Слід розуміти, що цього би не відбулося без «благословення» чинного голови Закарпатської облради Володимира Чубірка, чиєю людиною в раді є В.Семаль і саме за вказівкою якого той вимушено покидає головну посаду Ужгорода. Таким чином Ужгород втратив шанс, що його отримав з наміром В.Семаля накласти вето на злочинний документ, В.Семаль увійшов в історію як ще один керівник, який доклав руку до пограбунку міста, а В.Чубірко, ведучи власну гру і легітимізуючи пройдисвітів, продовжує балансувати на межі безвідповідальності.

У підсумку, як уже  повідомляло Закарпаття онлайн, за цим рішенням лише один тільки депутат-аферист І.Волошин, який у власних епістоляріях не втомлюється називати себе другом В.Чубірка, відповідно до пунктів 2.99-2.101 БЕЗКОШТОВНО отримає у власність три сотини землі в історичному центрі міста на площі Ш.Петефі (одним із набувачів землі «під гаражі» є мати його дружиниі Тетяна Готра), та, відповідно до пунктів 2.86-2.92, 0.7 гектара – біля свого велнес-готелю «УнґварсЪкій» (одним із «піджаків», на яких оформляється ця ділянка в промисловій зоні по вулиці Електрозаводській під, начебто, індивідуальну забудову, є  Р.Футорняк – керівник ТОВ «БІЗНЕС ЦЕНТР КОРОНА» яке "викупило" придбаний за понад 8 млн грн історичний комплекс "Корона" за 1, 25 млн). Оскільки йдеться про те, що зазначені ділянки згодом будуть використані  за КОМЕРЦІЙНИМ призначенням, місто втратило щонайменше 2 мільйони гривень.

За інформацією Закарпаття онлайн з джерел в депутатському копусі, для «забезпечення результату» по ділянках по вулиці Електрозаводській І.Волошин мав «занести» в раду 12 тисяч доларів. Скільки від такої оборудки виграє в грошах І.Волошин, котрий в аналогічний спосіб вже не одноразово грабував Ужгород, порахувати не складно. Скільки втратить бюджет Ужгорода – очевидно. Скільки отримають ті, хто доклався до цієї оборудки, можна прикинути за усталеною в міськраді схемою, відповідно до якої 50% з кешу отримує керівник міста, а решта пропорційно ділиться між депутатами. У період нинішнього міжчасся пропорції могли змінитися, але точно не на шкоду "народним обранцям".

При цьому варто зауважити, що проголосоване депутатами та підписане В.Семалем  рішення містить в собі «інтереси» не тільки І.Волошина, але й ряду інших депутатів. Знайти відповідні інтереси, замасковані формулюваннями про безкоштовне виділення землі «під гаражі» та «під індивідуальне будівництво», в документі не складно. Прізвища, в принципі, відомі і звучали в соцальних мережах.

До речі, за інформацією Закарпаття онлайн, з тими з депутатів, які взяли участь в голосуванні за "жирні" питання, вже розрахувалися.

Саме той факт, що депутати, навіть під пильною увагою журналістів і громадських активістів, не змогли відмовитися від цієї злочинної схеми розграбування Ужгорода, говорить про те, що міськрада в цьому складі вже не здатна працювати на місто, повністю девальвувала себе в очах громади, а тому, логічно,  мала би припинити своє існування, аби дати місту шанс на виживання..

Утім, якраз саме в силу вищезазначених факторів, депутатська більшість міськради зараз намагається стабілізуватися в умовах кризи, в яку втягла сама себе власними жадібністю та безпринципністю. За інформацією Закарпаття онлайн, на неофіційних «зборах» депутатського корпусу досягнуто згоди про призначення нового керівництва. Два незалежні міськрадівські угруповання (з одного боку, керовані Віктором Феєром екс-«регіонали та депутати, виключені з «Єдиного Центру», з іншого, група під спільним проводом колишнього ректора УжНУ Федора Ващука та афериста від «Народного фронту» Івана Волошина), які досі по черзі зривали проведення сесійних засідань (сесію у п’ятницю зірвала група Ващука-Волошина, а в понеділок – група Феєра) формально узгодили на посаду секретаря міскради і в.о. міського голови кандидатуру екс-"регіонала", власника оптового ринку на вулиці Краснодонців та більшості дорогих ужгородських "маршруток" (ПАТ "Ужгородське АТП 12107") Богдана Андріїва. Одним із його заступників має стати один із найбільших «дерибанщиків» міськради І.Волошин.

На зміцнення цих фатальних для Ужгорода домовленостей Б.Андріївим залучено чималі ресурси. Для звиклих до «дармових» фінансів депутатів це, безумовно, є небияким аргументом. Однак навіть попри це станом на нині обрання Б.Андріїва на сесійному засіданні у четвер, 20 листопада, не сприймається як доконаний факт. Свого часу він у подібний спосіб вже залучав фінанси, аби стати секретарем міськради, однак тоді з першого заходу відповідне крісло зайняла ставлениця тодішнього мера Віктора Погорєлова Світлана Король.

У нинішній ситуації все ускладнюється тим, що чимала частина депутатів все-таки розуміє, що тепер рада опинилася в якісно нових умовах, коли кожен їх крок перебуває під пильною увагою ЗМІ та громадських активістів. А тому «сіли на шпагат»: з одного боку, за інерцією очікуючи грошей та інших дивідендів від депутатського статусу, з іншого – остерігаючись реакції громадськості, яка вже підвозила до споруди міськради порожні баки для сміття.

Залежно cаме від цього, котре з відчуттів – жадібність чи банальний інстинкт самозбереження – переможе у критичної маси посідачів депутатських мандатів, і розвиватимуться події в Ужгородській міськраді у четвер.

За інформацією Закарпаття онлайн, на засіданні сесії Ужгородської міської ради, що має розпочатися о 10.00 20 листопада, заплановано прийняти відставку В.Семаля з посади секретаря міськради і незатвердити голосуванням дострокове складання депутатських повноважень колегами, котрі за прикладом Ярослави Гасинець вирішили покинути склад міськради.

У будь-якому разі, навіть якщо в четвер міськрадівським чабанам вдасться загнати чи заманити депутатську отару в кошару ілюзорної стабільності, триватиме вона недовго. Бо початок кінця цієї міськради закладено вже відпочатку: постреволюційний  Ужгород не сприйме цього «антимайданівського» реваншу ані загалом, ані в розрізі конкретних персоналій. І якщо сам Б.Андріїв не розуміє, що його піднімають не на омріяну вершину владного Олімпу, а, практично, на ешафот, а тому після вимріяної «хвилини слави» він, зрештою, ризикує втратити все, «нажите непосильною працею», то цього не скажеш про досвідчених гравців В.Феєра, Ф.Ващука та афериста І.Волошина (для якого ця спроба через великі борги та потенційні та реальні кримінальні справи є практично останнім шансом на виживання). Жоден з них, попри спокуси, не прагне сам посісти головне владне крісло, залишаючись в тіні та залишаючи право підпису першої особи (а значить – тягар відповідальності) тОму, хто в силу особистих якостей виявляється нездатним зрозуміти всю критичність ситуації, в якій опинилася владна «еліта» обласного Ужгорода. Міста, яке за відвертим зізнанням його колишнього головного архітектора Петра Сарваша, опинилося вже навіть не на межі, а за межею...

19 листопада 2014р.

Теги: криза, Андріїв, Феєр, Волошин, Ващук

Коментарі

іван 2014-11-19 / 18:42:22
Є ще мер регіонал кончена тварь бувший голова РДА і нині селищний голова Щур Ва який перейшов від Яценюка служити Януковичу, а тепер знову його взяв до себе Яценюк через чмо Лунченка, котрий і тягне Щура наверх.

Йонко 2014-11-19 / 18:22:51
Це ГАНЬБа! В жодному обласному центрі Ригго аннала депутата немає на посаді секретаря або мера за виключенням Кернеса! Якщо це станеться завтра в Ужгороді, то ми є просто холуями Януковича всі всі мешканці старого Унгвара!!! ПСИ кончені а не депутати! Думаю Новий Ужгородський Майдан має сказати своє слово

Ольга 2014-11-19 / 17:56:53
Догралися! Регіоналів всюди люструть, а у нас вони в маслі. Ай молодці. Швидко вони скинули Щадея і вже у керма. До весни встигнуть казну почистити до нуля і прибрати ще те, що не їхнє. Ай молодці. Регіонали рулять. А ви народ жебракуйте далі. Амінь

май русин 2014-11-19 / 17:42:49
Кашу заварили спільно своєю жадністю Феєр, Волошин, Ващук і Чубірко. Кіби сих фатьовів укиряти з ради, можи би штось ся і наладило.

Тамара 2014-11-19 / 17:12:38
Я согласна со свой тезкой Тамарой насчет сайта "З-О".:))

Микола 2014-11-19 / 16:52:22
Ще би другого зама Маєрчика а третього Ковальського, ... і ціни би їм не було...

Рікі 2014-11-19 / 14:46:52
Та ту всю кашу заварив Чубірко, Буланов і риги. А тепер говорять, що цю раду треба розпустити. Якщо говорять, то чому не склав мандат той хто чеше язиком? Буланов само перший мав показати, що він кається за дерибан землі і скласти мандат, якщо він проти цього, якщо не проти, то хай там і далі сидить і грабить Ужгород. Спортивисся чоловіче на нич=))

Vica 2014-11-19 / 13:28:34
Кончені!

мер 2014-11-19 / 10:10:04
Де позерать ПРАВИЙ СЕКТОР, уже мали тігати того ушастіка по театралкі, а прукуратура з ментами ДЕ

Так от 2014-11-19 / 09:33:59
Всі сьогоднішні депутати сприймають свій мандат виключно як інструмент особистого збагачення. Заходячи в сесійний зал, їх хвилює одне-єдине питання: скільки я буду мати? Скільки б хтось не напрягав пам'ять - не згадає жодної корисної місту ініціативи цієї ради. Тому вона має піти у небуття. З нашою допомогою це стане скоріше.

знаючий 2014-11-19 / 09:08:29
Волошин як завжди розводить всіх і вся, а Андріїв ведеться, у статті все дуже правильно написано про розклади, я б навіть сказав дуже м'ягко))) Проте акценти розкладені вірно)))

Doru 2014-11-19 / 08:53:29
Волошин денег не дал.

гость 2014-11-19 / 08:53:22


"Дружина його матері", мабуть помилка, чи як?

Так, помилка.)) Виправили на правильне "мати його дружини". Дякуємо. Адмін


ара 2014-11-19 / 03:49:06
Цирк на дроті. Обрані за 200 гривень депутати відверто насміхаються з ужгородців. І правильно роблять - продажне бидло має страждати.

Тамара 2014-11-19 / 03:09:12
Вы - лучший сайт Закарпатья. Спасибо от имени Ужгорода за то, что вы делаете.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини