Попри закон, ті, хто "засівав округи гречкою чи купував голоси виборців", покарані не будуть – Балога

Хоч насправді, боротьба з виборчою корупцією – лише питання політичної волі. І навіть у рамках старого закону на сьогодні цілком можливо "не лише показово порушувати справи, але й вже довести їх у суді". Про таке політик, народний депутат Віктор Балога, написав на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Попри закон, ті, хто "засівав округи гречкою чи купував голоси виборців", покарані не будуть –  Балога

"Закон, який посилює відповідальність за підкуп виборців, набув чинності лише вчора, тобто за день до завершення агітації. Всі ми добре знаємо, що зворотної сили закон не має. Тобто ті, хто всю кампанію засівав округи гречкою, чи купував голоси виборців як товар у магазині, покарані не будуть.

Але, все це не заважає урядовцям робити гучні піар-заяви про свої «подвиги» у боротьбі з виборчою корупцією і вважати своїх громадян за недалеких створінь, які нічого не розуміють.

Шановні, боротьба з виборчою корупцією – це лише питання політичної волі. І навіть у рамках старого закону ви на сьогодні могли б не лише показово порушувати справи, але й вже довести їх у суді.

Чому це не робиться – для всіх очевидно. Бо усі викидають на цю коротку виборчу кампанію не менше грошей, ніж у 2012 році. У тому числі і урядовці з різних партій, які зараз приміряють на себе образ «білих і пухнастих»", - пише Віктор Балога.

24 жовтня 2014р.

Теги: Балога, гречка, закон

Коментарі

Нижнянин 2014-10-24 / 16:28:13
Хочу поділитись думками по кандидатах по нашому округу і дізнатись про них більше від своїх земляків:
Балога Павло Іванович – Самовисування, при підтримці блоку Петра Порошенка, всі цього кандидата добре знають і кожен його любить по своєму

Келемен Роман Юрійович – самовисування, цікавий кандидат, не знаю хто його підтримує, багато майданить на фейсбуці – мода тепер така, мені ці всі випендоси не дуже до вподоби!

Кобаль Іван Іванович – Самовисування, родом із Загаття. Заступник директора фірмочки «Дніпро-Бета», яка функціонує на Придніпровї, але водночас пише, що живе в Загатті. Фетезі якесь. Но в то шо іршавський Ковбаско колись їздив на роботу у Воловець, коли там чолив адміністрацію, можна повірити, а як пояснити цей новий робото маршрут? Народ просвітіть відки сись чел взяв ковбик-літачок?

Мондич Михайло Михайлович – Радикальна Партія Олега Ляшка, якщо він такий же епатажний як його гуру, то на зустрічах з ним можна добре повеселитись, але в парламенті він навіть кулаками якусь ідею відстояти не зможе. Хук справа і він на лікарняному)))

Попович Василь Васильович – Самовисування, із Липчі мужичок, цікаво як він суміщає приватного підприємця і вчителя. Народ напишіть який він підприємець і який вчитель і чого в нього більше з цих двох відображень?)))

Рішко Василь Іванович – Самовисування, цей ваще жжот житель Хуста родом із Чумалева на Тячівщини, безробітний, середня освіта і наклав свої Біг-морди у наших огородов?! Питається: Відки мані? Цікаво, що я натикнувся на фірмочку на Тячівщині із назвою «Рішко Василь Іванович», якою керує жіночка із прізвищем Рішко. Це напевне тьотя з Америки переселилась якраз перед виборами?

Рішко Віталій Васильович — само висування, але водночас член «Свободи», цікавий фактор, але чому він це не вказує. Мабуть рейтинги цієї партії не блещут?! Чим займався, прославився цен кент? Народ просвітіть?

Сабадош Василь Михайлович – Політична партія “НАРОДНИЙ ФРОНТ”, Юрист із Сокирниці, керуючий справами Хустської міської ради, Хустяни відгукніться: Як він у вас там керує справами?

Шпілька Василь Миколайович – політична партія Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”, приватний підприємець по мебельній галузі? А може паркетній, а може просто вивозив ліс? Народ просвітіть за сього кандидата його позитивні сторони, бо Юлька його явно не піднімає в моїх очах?!

Якубець Василь Юрійович – Партія Сергія Тігіпка “Сильна Україна”, народився в Липчі, а живе в Ізі, тимчасово не працює, но біг-морди його висять, якщо він такий же як його гуру, то він має знати класно говорити, однак з іншої сторони як не крути, а ця сила у народу асоціюється з дечим не таким як хотілося б. Плюс ходять слухи, що Василь Юрійович тимчасово очолював Хустську Облімістрацію за Батонної республіки? Народ це правда чи вигадки?

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини