Перші законодавчі ініціативи представив Роберт Горват

Перші законодавчі ініціативи презентував кандидат у народні депутати по одномандатному виборчому округу №68 Роберт Горват.

Перші законодавчі ініціативи представив Роберт Горват

«Ми презентуємо 4 законопроекти, які уже готові до подання у першому читанні. А ще маємо 6 законопроектів на рівні ідей. Ми активно їх обговорюємо і через певний час так само зможемо представити громадськості», – зазначив  заступник керівника стратегічного департаменту партії «УДАР Віталія Кличка» Андрій Дуда.

Кандидат у депутати, більше відомий ужгородцям як директор супермаркету “Дастор”, Роберт Горват зазначив, що перші законопроекти стосуються найнагальніших потреб українського суспільства, у тому числі, і закарпатців. Зокрема, проект Закону про внесення змін до Закону України «Про спеціальну економічну зону "Закарпаття" означає фактичне поновлення СЕЗ «Закарпаття». “Я усвідомлюю, що СЕЗ створює великі корупційні ризики, ризики контрабанди, але це питання ефективності контролюючих органів. Що ж до самої ідеї СЕЗ, то такий режим продемонстрував свою ефективність і значна частина інвестицій в Закарпаття була заведена після створення СЕЗ «Закарпаття». Наразі цей законопроект готовий на 80% і ми лише доопрацьовуємо особливості податкового режиму в СЕЗ”, — прокоментував кандидат.

Наступний проект Закону України «Про внесення змін до Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» є надзвичайно актуальним з огляду на останні події в країні. Цим законопроектом визначається статус військовослужбовців і інших осіб, які брали участь у антитерористичній операції, зокрема й тих людей, котрі були викрадені терористами за проукраїнську діяльність, піддавались тортурам, приниженням, іншим особам, щодо яких застосовувались злочини проти людини за вірність Україні. Закон чітко встановить термін служби в зоні АТО і інші критерії, які надають право на отримання відповідного статусу (у випадку, якщо особа не загинула і не була поранена) і спростить процедуру надання такого статусу. Роберт Горват також додав, що вважає за необхідне внести зміни у прикінцеві положення Кримінального кодексу України (розділ «Службові злочини») щодо запровадження кримінальної відповідальності за створення перешкод службовими та посадовими особами для отримання статусу учасника бойових дій, інваліда та учасника війни для осіб, які перебували в АТО, у тому числі щодо неправильного вказання місця несення служби у документах військових.

Проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні” передбачає, якщо з державного бюджету не перераховуються або перераховуються неповною мірою кошти на фінансування делегованих повноважень, то орган місцевого самоврядування після закінчення бюджетного року може відмовитись від виконання делегованих повноважень органів державної влади.

Проект Закону України «Про місцеві референдуми», на думку кандидата, необхідний, адже будь-яка громада має право обрати собі нового сільського голову, дільничного міліціонера, районного прокурора тощо, якщо чинний не виконує обов’язки, покладені на нього відповідно до посади. “Якщо сільський голова не працює на благо громади, люди повинні мати змогу зібрати ініціативну групу, написати заяву, зібрати підписи і провести референдум. Якщо 2/3 голосів будуть за те, щоб позбавити посадовця права обіймати посаду, призначатимуться нові вибори. Таким чином, до влади матимуть змогу прийти люди, які дійсно перейматимуться громадою і її потребами. Та й чинні посадовці, знаючи, що громада має таку владу, кілька разів подумає, як саме йому будувати свою роботу і відносини з людьми», – пояснив Роберт Горват.

«Я дуже задоволений, що кандидат у народні депутати вже активно працює над створенням законопроектів. У нас є окремі депутати, які за всю свою діяльність у ВР 7-го скликання розробили по 2-3 законопроекти. А тут робота «кипить» ще на етапі передвиборчих перегонів. Це хороша тенденція і практика. Іншим кандидатам варто брати приклад», – прокоментував Андрій Дуда.

Наступні законопроекти, зазначив, Роберт Горват, будуть презентовані згодом. Зокрема триває робота над законопроектом, що стосуватиметься виноробної сфери. Ще один проект Закону, який жваво обговорюється командою, стосується ввезення в Україну автотранспорту на іноземних номерах. «Активно працюємо над законопроектами, які дозволили б вирішити питання Донбасу. Це – дуже системний законопроект, який регламентує питання і відбудови Донбасу, і створення адміністративної влади в районах», – додав він.

11 жовтня 2014р.

Теги: Горват, УДАР

Коментарі

Сергій 2014-10-12 / 18:02:08
но вутки вун такий розумний взяв, но шо ми без нього тулько робили? Робі не сміши моі носки, спочатку навчися говорити

Cтепан Крук 2014-10-12 / 15:10:38
Як сказав видатний драматург і режисер Станіславський: "НЕ ВІРЮ!!!"

Копча 2014-10-12 / 11:03:37
Вже б краще Еріка проштовхував у ВР.

Українець 2014-10-12 / 10:44:15
Круто!
А де цей коштовний камінь-барига раніше був?
За пару місяців стільки розумних речень:-)))
В Україні чесно вести бізнес раніше було неможливо, так що за замовчуванням горват має темні плями в бізнесі. Думаю, що люди їх навіть знають, а мусора не бачать.

УЖРОДЕЦЬ 2014-10-12 / 09:14:44
ящо політикою зайиаються торгаші (продавці)то посуті вона буде- продажна.Торгаш тягне торгаша (Пацкан тягне Горвата)

земляк 2014-10-11 / 23:29:30
Круто, однозначно!

Однак, це в характері славян: ділити шкіру ще не вбитого ведмедя!

З другого боку, завжди кумедно, коли якийсь... кандидатик, раптом "розумнішає", саме напередодні чергових або й позачергових виборів! Виходить так: я "розумний" та маю багато ідей, але розкажу тільки тоді -коли будете за мене... голосувати!

Мушу охолодити мрійників-кандидатів, наступним:
1. Більшість законодавчих ініціатив, у цивілізованих парламентах світу - "виходить" не від "посланців народу", а від ФАХІВЦІВ! Перші ж тільки голосують, або "валять" законопроекти.
2. Кількість чиновників, до прикладу, Ужгородської міської Ради - перевищує, "рядове" міністерство любої цивілізованої країни світу.
3. Тобто, для підготовки ЯКІСНОГО та "НА ВІКИ" ЗАКОНУ/ПОСТАНОВИ/РІШЕННЯ тощо, й законодавча, й виконавча влади - залучають СПЕЦІАЛІСТІВ по тій чи іншій проблематиці...

А все решту, шановні земляки: піар, піар, піар (або сопли і вопли для ЗМІ, на цей раз – «по ударівськи»)!

P.S. Якщо ж прагнемо в Європу, то будемо мусіти... вчитися: що, хто і як там це робить!

Копча 2014-10-11 / 21:55:49
Якщо ВР прийме запропоновані урядом зміни у оподаткування нерухомості то ніякі ініціативи з СЕЗ не допоможуть затягти інвестора. Діра в бюджеті покриваються не за рахунок скорочення витрат, а за рахунок збільшення податкового тягаря і ляже він на усіх без винятку громадян країни. Дебільні закони та фінансові схеми періоду Януковича не давали змогу розвиватися бізнесу, що стало одним з чинників Майдану. Дебільність дій сьогоднішніх урядовців доводить що косметичні зміни у постмайданній Україні ні до чого хорошого не привели. Кредит довіри розтринькується швидше ніж при Ющенку а "любі друзі" так само бачать тільки бюджетне корито не помічаючи диму вогнищ котрі готуються саме для них. Вангую що наступна Верховна Рада протримається не більше року.

ужгородець 2014-10-11 / 18:24:09
В Ударі всі розумні політики, особливо їхній лідер)))))))))))))який навіть знає як підігріти воду))))

ВАСИЛЬ 2014-10-11 / 18:08:21
Особливо смішно вчителям, які слухали виступи кандидата під час зустрічі із Квітом

Микола 2014-10-11 / 17:53:09
Ба ко тото Робію такі розумні ініціятивы понаписовав,... точно не сам?

НОВИНИ: Політика

14:39
Судитимуть 5 осіб, які організували нелегальні гральні заклади в Ужгороді
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
» Всі новини