Квіт під час відвідин Закарпаття із порушенням закону агітував учителів, викладачів та студентів

Міністр освіти і науки Сергій Квіт в Ужгороді під час зустрічі із студентами та викладачами Ужгородського національного університету 9 жовтня прямо закликав проголосувати на виборах за партію «Блок Петра Порошенка» та кандидата від цієї політичної сили на одномандатному виборчому окрузі №68 Роберта Горвата.

Квіт під час відвідин Закарпаття із порушенням закону агітував учителів, викладачів та студентів

Висловлювання з ознаками агітації Сергій Квіт допустив, відповідаючи на питання –  чого він разом із «Блоком Петра Порошенка». Нагадаємо, Сергій Квіт є кандидатом до парламенту у виборному списку партії «Блок Петра Порошенка», повідомляє ОПОРА.

Одна із студенток УжНУ після цього спитала: наскільки професійно і компетентно перебуваючи на посаді міністра прямо агітувати в освітньому середовищі. Сергій Квіт сказав, що просто відповів на запитання із залу. На це студентка уточнила – питання із залу звучало щодо участі Сергія Квіта у виборах, а про кандидата на одномандатному окрузі №68 Роберта Горвата ніхто не питав, міністр згадав про нього сам. На це Сергій Квіт відповів, що врахує зауваження, після чого в головному залі УжНУ, де вміщається більше 500 осіб, пролунали оплески.

Пізніше, під час прес-конференції кандидат у списку партії «Блок Петра Порошенка», представник закарпатського осередку партії УДАР Валерій Пацкан наголосив: «Сергій Квіт перебуває у відпустці, і так само має право агітувати за ту політичну силу, від якої висувається, від якої йде за номером 11 і агітує за того кандидата, якого він підтримує. Це – на законних підставах, жодних незаконних підстав тут немає».

Сергій Квіт, відповідаючи на питання представника ОПОРИ про агітацію у стінах вишу, зазначив: «Я використовую цю відпустку з двома цілями. По-перше, зараз іде виборча кампанія, і я є 11-м номером у списку «Блоку Петра Порошенка». По-друге, я використовую цю відпустку, щоб відвідати ті області, в яких я ще не був». За словами Сергія Квіта, його головне завдання – імплементація нового закону «Про вищу освіту». Відтак він зустрічається з освітянами, і детально розповідає про новий закон. «Це роблю не тільки я, а й мої колеги, зокрема Лілія Гриневич, яка кандидат до парламенту від іншої політичної сили, – наголосив Сергій Квіт.

Крім того, 9 жовтня Сергій Квіт провів зустріч в Ужгороді із вчителями шкіл у робочий час у приміщенні навчального закладу – Палацу дітей та юнацтва, що належить Закарпатській обласній раді.

Як вдалося з’ясувати спостерігачу ОПОРИ з власних джерел, 8 жовтня, в управлінні освіти Ужгородської міської ради пройшла поточна нарада директорів, на якій їм запропонували прийти на зустріч із міністром. А вже вранці, 9 жовтня, в школи надійшла телефонограма з управління, згідно з якою участь усіх директорів шкіл у зустрічі із міністром освіти і науки о 13.15 є обов’язковою.

Крім того, у залі були освітяни з інших районів області, які проходили переатестацію у Закарпатському інституті післядипломної педагогічної освіти. Усім сказали, що у «Падіюні» буде зустріч суто з міністром освіти і науки, а не з кандидатами у депутати.

На зустрічі у «Падіюні», крім міністра освіти та науки, був присутній і кандидат від «Блоку Петра Порошенка» по одномандатному виборчому окрузі №68 Роберт Горват, а також кандидат по виборному списку партії, чинний народний депутат України, Валерій Пацкан.

«Я пішов у відпустку зараз, і приїхав до вас з тою метою, щоб підтримати наш «Блок Петра Порошенка, і також наших колег, яких ви бачите перед собою: Роберта Горвата перед усім, але я сподіваюсь, що в усіх нас така професійна зустріч і ми зможемо обмінятися думками, а також, можливо, у вас будуть якісь питання»,– звернувся до освітян міністр освіти і науки Сергій Квіт.

Зал, у котрому близько 500 місць, під час зустрічі був повністю зайнятий працівниками освіти. Цікавий нюанс: Валерій Пацкан, який був неформальним модератором зустрічі, відкинув пропозицію спілкування за принципом вільного мікрофону, натомість запропонував писати записки. Таким чином питання із залу могли проходити відбір.

Участь трьох кандидатів від однієї політичної сили із працівниками сфери освіти у робочий час із прямими закликами голосувати за конкретну партію свідчить про використання адміністративного ресурсу.

Згідно з частиною 22 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», кандидатам забороняється використовувати для проведення передвиборної агітації (...) устаткування, приміщення, інші об’єкти та ресурси за місцем роботи, службові чи виробничі наради, збори колективу».

10 жовтня 2014р.

Теги: міністр, студенти, викладачі

Коментарі

Василь 2014-10-10 / 13:55:12
Горват буквально сказа-ми в парламенті повинні мати одновладдя.

НОВИНИ: Політика

20:41
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини