Вивезти сміттєві баки разом із колишніми нардепами? Лише після облаштування нових сміттєзвалищ!

Викинути гнилих політиків. Цього прагнуть як виборці, так і сучасні кандидати. Хто досягне успіху в цьому питанні? Передбачити важко, але можна поспілкуватися із майбутніми депутатами. Тож пропонуємо інтерв’ю із кандидатом у народні депутати України від м.Ужгорода та Ужгородського району, який балотується вперше.

Вивезти сміттєві баки разом із колишніми нардепами? Лише після облаштування нових сміттєзвалищ!

«Поки інші обіцяють, ми вже робимо». Із таким твердженням розпочав передвиборчу кампанію Олександр Довгош. Хто такий цей Олександр і чому раптом він вирішив, що час стати депутатом, ми запитали прямо у нього. 

- Олександре, яким чином Ви збираєтеся просувати інтереси Закарпаття? Вже були у нас кандидати, які розкидалися обіцянками, але переступивши поріг ВРУ, забували про все, окрім власних кишень. Чи не повторите Ви цей досвід? Де гарантії?

- На сьогоднішній день жоден кандидат не може гарантувати чогось на 100%. Бо ці гарантії повинні бути прописані у законі. Маю на увазі необхідність закріпити  юридично імперативний мандат. Якщо нардеп не справляється із обов’язками, громада (виборці округу) може його відкликати. Гарантії на сьогодні залежать лише від моральних якостей і професійних здатностей претендента на посаду народного депутата України. Щодо мене, я чітко знаю свої повноваження, які будуть у мене в разі обрання і буду використовувати їх для допомоги своїм землякам. 

- Основні гасла Вашої партії  —  сильна команда для складних часів. Яку роль Ви можете виконати у цій команді, як людина, що починає політичну діяльність?

- Я не йду у політику заради дивідендів чи певної слави політичного діяча. Наразі у ВР достатньо людей, які спекулюють своїм становищем. Можу пропонувати зміни, оскільки маю досвід у сфері реальної економіки. На громадських засадах допомагав у створенні ініціатив для народного депутата України. Я іду творити закон, бо знаю краще за багатьох інших, як це робиться. 

- Перейдемо до Вашої програми. Ви пропонуєте використання альтернативних джерел енергії. Як це впровадити в Ужгородському районі?

- Ми пропонуємо реалізувати інвестиційні проекти із впровадження енергозберігаючих технологій, тобто заміну газових котлів на твердопаливні. Завдяки використанню альтернативних джерел, ми зможемо зекономити до 40% нашого з вами бюджету, потрібного для опалення. 

Ці кошти будуть направлені, наприклад, для ремонтних робіт на об’єктах соціальної сфери, закупки необхідного інвентаря тощо.

Але в першу чергу це дозволить зменшити газову залежність від Росії. 

- В Ужгороді «законсервовані» термальні води та мінеральні джерела. Натомість ми п’ємо хлоровану воду із крану. Яким чином Ви пропонуєте змінити це?

- Термальні води та мінеральні джерела — сфера туризму та рекреації. Я повністю підтримую розвиток цієї галузі, це одне із пріоритетних питань для нашої команди. А от щодо проблеми питної води, то це справді актуально для Ужгорода. Увесь світ п’є або очищену воду або джерельну. Ми плануємо збудувати бювети в найбільших спальних районах Ужгорода, де люди зможуть безкоштовно набрати води для себе. Коли я стану нардепом, буду впритул займатися цим питанням і активно шукати інвесторів-доброчинців. Проект не є прибутковим, але він є надважливим для громадян. 

- У Вашій програмі значне місце займають плани, щодо залучення інвесторів. Можливо, Вам краще залишитися експертом з інвестицій, а не ставати політиком. Адже робота над законами може не залишити часу на укладення, вигідних для нашого краю угод.

- Залучення інвестицій — це не завжди укладення угод. Тривалий час я займаюся переговорами, зокрема особистими зустрічами з інвесторами. І щоразу зустрічаюся із однією проблемою. Наразі Україна не є достатньо привабливою для інвестиції. Я збираюся змінити це. Почати із податкового законодавства, надати гарантії для інвесторів, аби вони знали:  їх не підведуть. Здобувши досвід на практиці, можу покращити законодавчий рівень інвестиційних проектів.

- Олександре, Ви пропонуєте створити індустріальні парки за прикладом Угорщини. Але там вони будувалися у кращі часи, ніж зараз переживає наша держава. Наскільки це питання на часі? Чи, може, є більш пріоритетні проблеми?

- Одне іншому не заважає. Наразі існує з десяток важливих питань. Це і відновлення територіальної цілісності України, безпека громадян, реформування армії. Але звідки взяти кошти для цього? 

Так, в Угорщині на той час не було війни. Але вони перебували у серйозній економічній кризі, із якої їм вдалося вийти саме за рахунок створення індустріальних парків. Для України це знову таки привабливі умови інвестування, нові робочі місця і податки у бюджет.

- Чимало політиків зараз побували у сміттєвих баках. Ви з цією метою хочете «залучити інвестора для організації вивезення побутового сміття»?

- Я думаю, народ у відчаї. Саме таким чином він бачить люстрацію, але не треба перекручувати цю ідею. Краще створити нові передумови економічного та соціального зростання. Якщо все таки відповідати на питання щодо проблеми сміття в Ужгородському районі, то у нас є реальне бачення щодо залучення інвестиції для нової системи вивозу та сортування. І не чиновників, а побутових відходів!

Віктор Жнивенко

06 жовтня 2014р.

Теги: баки, нардепи, сміттєзвалища

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини