У Тересві громадськість повстала проти криміналітету та бездіяльності міліції (ФОТО)

Днями Тересву сколихнула резонансна новина про сутичку двох місцевих молодиків з мешканцями селища, яка, за свідченнями очевидців, переросла у стрілянину.

У Тересві громадськість повстала проти криміналітету та бездіяльності міліції (ФОТО)

Тересвянці розповідають, що своєю брутальною провокативною поведінкою ці хулігани вже давно обурюють жителів селища: гасають вулицями на автівках на шаленій швидкості, влаштовують гучні дискотеки, пиятики, поводяться зухвало і нахабно. За словами селищан, розперезані молодики часто вимагали гроші від неповнолітніх, погрожуючи силою. Подейкують, що і наркотики неповнолітнім збували. Та найбільше людей непокоїть те, що на порушників громадського порядку не можуть знайти управу.

Як розповів один з очевидців, критичною точкою конфлікту стало те, що в понеділок ввечері, 29 вересня батько ображеного підлітка зупинив одного з головорізів для розмови, але той нахамив дорослому, сів в авто подільника і втік. Хоча це був лише привід, адже куди обурливіше виглядали дії правоохоронців, які щойно затримували розв’язних молодиків за підозрою у рекеті чи збуті наркотиків, які відразу випускали на волю.

У понеділок терпець у тересвянців увірвався і, залучивши місцеву Народну Самооборону, почали переслідувати хуліганів. Дійшло до таранів автівок і навіть стрілянини з травмату та мисливської зброї. На щастя, ніхто не постраждав. Зрештою, мешканці Тересви викликали міліцію, і ті затримали молодиків на 72 години для з’ясування обставин інциденту. Усе це тривали до 5 ранку вже вівторка, 30 вересня.

Однак тересвянці впевнені: на цьому бєспрєдєл у селищі не припиниться, адже тут діє ціла добре організована банда. Тому, щоб надати широкого розголосу цій ситуації, повідомили про це районну владу. Тоді голова РДА Петро Голубка зініціював зустріч з жителями Тересви. Відбулася вона вчора, 30 вересня, у Тересвянській селищній раді. До Тересви приїхали начальник Тячівського райвідділу міліції Павло Басараба, прокурор району Владислав Братюк, голова Тячівської РДА Петро Голубка. Також були присутні депутати Тячівської районної ради, представники Тячівської районної Народної Ради, Народної Самооборони, Тересвянський селищний голова Василь Олексій, селищні депутати, підприємці, мешканці Тересви.  

Розмова була емоційною, адже запитань до силових структур у стривожених тересвянців назбиралось чимало. Вимоги громади озвучив голова Тячівської районної Народної Ради Віталій Бенчак: люди хотіли знати, які заходи вживатимуть правоохоронці щодо порушників нічного спокою у селищі.

Начальник тячівської міліції Павло Басараба запевнив громаду Тересви, що проти зазначених осіб відкрито кримінальне впровадження. Справу будуть розслідувати. А чи перебуватимуть тересвянські хулігани надалі під арештом – вирішить суд. Також пообіцяв розібратись з підлеглими, які неналежно виконували свої службові обов’язки. 

Представники правоохоронних органів говорили про те, що їм відомо про кримінальні нахили затриманих осіб, але наголошували, що потрібні докази та свідчення потерпілих, які можна буде долучити до матеріалів справи. 

Головний міліціонер та прокурор району закликали громадськість Тересви і далі активно протистояти правопорушникам, а свідкам надзвичайної події – давати покази, щоб допомогти слідству. 

Керівники правоохоронних органів району пообіцяли за кілька тижнів відзвітувати про результати розслідування. Учасники зборів також домовились посилити профілактичну роботу у селищі, проводити рейди спільно з місцевою Народною Самообороною.

02 жовтня 2014р.

Теги: Тересва

НОВИНИ: Кримінал

19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 3
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
» Всі новини