На Іршавщині через понад 10 років встановлено можливого виконавця серії крадіжок

У 2001-2003 роках від мешканців сіл Доробратово, Негрово, Вільхівка, Дунковиця, В.Розтока та міста Іршава в міліцію надходили заяви про крадіжки. Іршавські правоохоронці тривалий час працювали над їх розкриттям, однак тільки тепер, через більш як десяток років, вдалось вийти на слід злочинця.

На Іршавщині через понад 10 років встановлено можливого виконавця серії крадіжок

Перша крадіжка ним була скоєна із кафе у с.Доробратово, яке знаходилось при центральній дорозі. Правоохоронці, які виїхали тоді на місце пригоди, виявили, що крадій проник до кафе через отвір, який вибив у стіні поруч з дверима. Після крадія залишились напівпорожні полиці кафе. Він викрав сигарети, горілчані вироби, цукерки,  продукти харчування та інші дріб’язкові товари.

Через кілька місяців вже у сусідньому селі Негрово від крадія потерпів магазин. На ранок продавець виявив порожні полиці. Крадій брав усе, починаючи з хліба й закінчуючи коньяком та горілкою, а наостанок взяв ще й кепку...

Географія крадіжок збільшувалась. Наступною жертвою крадія стали мешканці с. Вільхівка. Крадій їздив по справах до Виноградівського району, де знайшов собі тимчасові заробітки і познайомився з мешканцем с.Вільхівка. На зворотній дорозі додому товариші вирішили покращити своє фінансове становище за рахунок крадіжки. Новий знайомий зловмисника запропонував скоїти крадіжку в свого односельчанина, який проживає на окраїні села. Крадії пішли до  гаражного приміщення, де зірвали навісний замок, проникли всередину і скоїли крадіжку акумуляторної батареї, невідомого їм пристрою та шланга. У подальшому викрадене продали, а отримані кошти поділили між собою.

Напередодні новорічних свят крадії вирішили поповнити свої запаси. Пішли красти до магазину, але вже у село Гребля. Вони проникли до приміщення через розбите скло, звідки викрали сигарети та горілчані вироби. Викраденого їм хватило, щоб відсвяткувати із розмахом всі новорічні свята.

У 2003 році з села Дунковиця до правоохоронців звернувся пенсіонер, що від нього викрали піджак з орденами та медалями. Ці нагороди для ветерана Другої світової війни були понад усе. Правоохоронці тоді провели цілу низку заходів по встановленню крадія, однак ні нагород, ні зловмисника не знайшли.

І от через 10 років було встановлено, що крадій їхав із Мукачева, а по дорозі вийшов у селі Дунковиця. Проходячи селом, у нього виникла думка скоїти крадіжку. Він зайшов до будинку, де майже не було що красти, і побачив на стільці піджак із нагородами, який забрав та пішов на вулицю. На автобусній зупинці він зупинив автомобіль, водій якого погодився підвезти його до Іршави. По дорозі вони розговорились, і крадій продав викрадені нагороди. Він запевнив водія, що нагороди його покійного батька, і вони йому більше не потрібні. Після цього водій поїхав у невідомому напрямку, а крадій пішов додому.

Остання крадіжка, яку скоїв зловмисник, сталась в Іршаві. На дорозі він зустрів свого товариша з Вільхівки, який йому запропонував піти на «діло» - обікрасти квартиру. Злодії піднялись на один із поверхів багатоповерхівки, де відчинили двері і проникли всередину квартири. Брали тільки дрібні речі, щоб із будинку вийти непомітно. Викрали мобільний телефон та шкатулку з ювелірними виробами.

Пошуки крадіїв тривали всі ці роки, незважаючи на давність скоєння злочинів. Правоохоронці висували різні версії, однак тільки цього року їм вдалось вийти на слід злочинців.

Начальник карного розшуку Іршавського райвідділу майор міліції Сергій Зінич та старший оперуповноважений карного розшуку капітан Василь Ісак давно підозрювали раніше судимого 62-річного мешканця м.Іршава, але думали, що він «зав′язав» з минулим. Однак це було далеко не так…

Зловмисник скоював свої злочинні оборудки під час поїздок до Мукачева та Виноградова. Повертаючись додому, виходив на автобусних зупинках у різних населених пунктах, де скоював крадіжки з магазинів, кафе та приватних будинків. Потім спокійно їхав додому в Іршаву.

За даними фактами крадіжок слідчим Іршавського райвідділу міліції майором Олесею Зейкан відкрито кримінальне провадження за ст.185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Наразі триває слідство, зловмисник та його товариш перевіряються на причетність до скоєння інших крадіжок.

Віта Горзов, Іршавський РВ УМВС

22 вересня 2014р.

Теги: виконавець, серія, крадіжки

НОВИНИ: Кримінал

20:56
/ 2
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 5
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
» Всі новини