У фіналі Закарпатської ліги КВН вперше перемогла команда з Мукачева – «БезУмная Молодежь» (ФОТО)

17-ий сезон Закарпатської Ліги КВН потроху добігає до завершення. Сезон сюрпризів, змін, неочікуваностей та нових облич. Багато емоцій, подій… Але закарпатські КВНівці – завжди йшли в ногу із часом та не залишалися осторонь усіх непростих подій в Україні.

У фіналі Закарпатської ліги КВН вперше перемогла команда з Мукачева – «БезУмная Молодежь» (ФОТО)

Фінал Чемпіонату ЗЛ КВН сезону 2013-2014 теж припав на складний період у житті нашої Батьківщини. Однак, головну гру сезону таки провели! За головний титул змагалися  переможці півфінальних ігор - "Без Мандата" (юристи УжНУ), "Вхід у змінному взутті" (гімназія) та "БезУмная Молодежь" (Мукачево), до яких приєдналася команда-переможець Літнього кубку "Високо у горах".
У кожної команди-учасниці були деякі зміни чи раптові «втрати»-заміни гравців, але, завдяки наполегливості та любові до трьох найсмішніших літер на світі, Фінал таки вдався. І вдався добре!

До слова, Закарпатська ліга КВН також допомагає нашим військовим. Багато учасників є волонтерами, є декілька людей, які знаходилися у зоні АТО... Тож, КВНівці долучилися до Руху підтримки закарпатських військових. На початку Фіналу XVII сезону зі сцени виступили волонтери Руху, зокрема Ольга Павлова розповіла про потреби наших вояків, та чим люди можуть допомогти. Затим залом відправилися благодійні скриньки. І зібрати для потреб української армії  вдалося 7647 гривень! Адже, Разом – Сила!

 

 

І ось – конкурсна програма розпочинається. Перший конкурс – візитка! «БезУмная молодежь», за підтримки потужної «армії» вболівальників, та підсилившись харизматичним та неординарним Васею, все ж показали, що вони вміють не лише гарно співати =). «Без Мандата», залишившись вдвох, оскільки решта учасників – поїхали на навчання до Києва, підсилилися друзями-КВНівцями та показали, що і «малою кров’ю» беруться вершини! Гімназисти – у «молодіжно-дитячому складі» - розпочали із популярної пісеньки та показали, що діти – дуже сильні конкуренти. Команда «Високо в горах», яка протягом сезону часто ставала сюрпризом для усіх – від редакторів та членів журі до вболівальників – і цього разу не зрадила іміджеві. 

 

Далі команди змагалися у традиційній розминці із запитаннями-відповідями та веселим коментуванням картинок.

А потім КВНівська зала перетворилася на зал перегляду справжніх фільмів про… тварин. Темою відеоконкурсу став "Animal planet". У світі тварин кожна команда «помандрувала» по-своєму.
 
«Високо в горах» зазначили, що самі ще ті «звєрі», і показали свої будні («Просто дивіт на екран»). «БУМ» відзняли кіно про власного Ейс Вентуру – детектива з пошуку загублених тварин – такого собі мукачівського Ейса Внатуре. «Без Мандата» презентували один день із життя простого безпритульного ужгородського собаки. А «ВУЗВ» до уваги глядачів презентував свіжий випуск програми "Animal planet" – про «тваринний» світ Ужгорода та про поради «ветеринара». 

Наступними «до бар’єру» стали капітани (цьогоріч весела компанія із закінченням на «К»). Лідери команд показали кожен свій майстер-клас, і задали одне одному низку подеколи «каверзних питань».

Даніель Помфюк («ВУЗВ») – майстер робити «відмазки», розказав чому він ніколи не пас овець (на питання капітана БУМу про те, чому не пас биків, Даня зазначив: «судячи із оцінок, бики пасуть мене»).
Володимир Гончарук («Без Мандата») – розказав про типовий пікап у різних нічних клубах Закарпаття. 
Василь Шовак («Високо у горах») показав майстер-клас, як стати найсильнішим парубком у Міжгір’ї. 
А Рудольф Білак («БУМ») підійшов до майстер-класу серйозно і просив не сміятися: «Як правильно тримати власне тіло у тонусі» і «Я 10 років працюю дієтологом». 

Багато співали - по-різному: і потрапляючи у ноти, і беручи різні октави, і навіть не потрапляючи у такт – команди у музичному домашньому завданні. 

«Високо в горах» показали мікс із твору Чарльза Діккенса та казки про трьох поросят. «ВУЗВ» діставали із коробки не тільки веселі жарти, але й різноманітні пісні, головною з яких стала фіналка. Виконала її просто до мурашок шкірою Іра Векслер – «Головне – ФІНАЛКА!». «Без Мандата» знову посилилися новими-старими КВНівцями, показали латиноамериканську залізницю, дуель конферансьє, школу бітбокса та закінчили зворушливу пісню-прощання із ЗЛ, зазначивши, що для їхньої команди це – останній сезон… (але ми таки маємо надію, що це не було прощання!). І «БУМ» вирішило не співати «дурацькі» пісеньки і показало… Епоху ренесансу. Не без сюрпризів, із багатьма емоціями та неповторними голосами, міні-операми поклали яскраву крапку у Чемпіонаті. Хлопці згадали, що програли уже не один фінал і цього разу хочуть, щоби виграли «Ми. Всі українці» і проникливо заспівали безсмертну пісню Петриненка «Україно». Зал аплодував стоячи. 
Фінал справді вдався: різним за емоціями, переповнений різними настроями, але завжди – щирий.

Команда-переможець не один рік йшла до цієї звитяги, переживала і прикрі падіння, і жорсткі розчарування, пізнала і радість перемог (у нас у ЗЛ – у турах, а також – чимало всеукраїнських).  У них є Кубок ЗЛ, титули кращого капітана та актора, Чемпіонів та Призерів різних українських ліг та турнірів… Не вистачало головного Титулу – рідного та найомріянішого. 5 років: Змагань, жартів, долання стереотипу «Мукачівців не люблять в Ужгороді»… А їх тут таки люблять, адже хлопці рік від року росли, вдосконалювалися, ще гарніше співали і щоразу доводили, що «Мукачево – майліпшоє» =) І ось, нарешті, такий омріяний титул! 17-им Чемпіоном Закарпатської Ліги КВН ВПЕРШЕ за історію існування стає команда не з Ужгорода – це вдалося мукачівській «БезУмной Молодежи»! З перемогою, хлопці! Заслуженою перемогою, та гайда до нових висот! 

Результат гри у цифрах: 
1.    БезУмная Молодежь: 6,2 +6,0 + 6,4 + 6,4 + 7,0 = 32.0 
2.    Вхід у змінному взутті: 6,2 + 5,2 + 6,6 + 5,0 + 6,0 = 29.0
3.    Без Мандата: 5,2 + 4,2 + 6,6 + 5,0 + 5,8 = 26,8 
4.    Високо в горах: 4,6 + 5,6 + 4,4 + 6,4 + 4,6 = 25, 6

Що ж, ще раз вітаємо переможців! І не забуваємо, що 23 вересня о 19.00 у ПАДІЮНі відбудеться Фінал Кубка ЗЛ КВН та підбиття підсумків сезону 2013-2014! Буде не менш цікаво, та знову – із підтримкою закарпатських військових! 
До зустрічі!

Сашка Артюхіна, Закарпатська ліга КВН

18 вересня 2014р.

Теги: КВН, фінал, БезУмная Молодежь

НОВИНИ: Соціо

23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
» Всі новини