На Закарпатті нагородили спортсменів, фізкультурників та ветеранів спорту (ДОПОВНЕНО)

12 вересня у Палаці дітей та юнацтва «Падіюн» відбулися урочистості з нагоди Дня фізичної культури і спорту.

На Закарпатті нагородили спортсменів, фізкультурників та ветеранів спорту (ДОПОВНЕНО)

Розпочалось дійство з вшанування пам’яті загиблих воїнів на неоголошеній Росією війні хвилиною мовчання.

Вітати спортсменів, фізкультурників та ветеранів спорту, працівників фізкультурно-спортивних закладів і центрів, управлінь та відділів, викладачів з фізичного виховання прийшли перший заступник голови облради Василь Брензович і перший заступник голови ОДА Андрій Сербайло.

Промовці дякували тим, хто приносить добру славу нашому краю та країні за сумлінну працю, професіоналізм, за мужність, силу волі. Та бажали успіхів у досягненні нових спортивних рубежів, наснаги, міцного здоров»я та мирного неба над головою.

Окремим було вручено посвідчення  високих звань, зокрема «Майстра спорту України міжнародного класу» та « Майстра спорту України». Перше звання отримали Констянтин Пузанов – легка атлетика, Єлізавета Рижак -пауерліфтинг, Володимир Лятов і Вероніка Мешко – танцювальний спорт. Друге звання – Микола Гичка – гирьовий спорт, Богдан Ковернюк та Віталій Мирошниченко – боротьба греко-римська, Анастасія Сакал – художня гімнастика, Ангеліна Цімболинець - фехтування, Емілія Фріндт – гірськолижний спорт.

Доброю традицією стала підтримка спеціалізованих класів з поглибленим вивченням фізичної культури і спорту  та спортивних федерацій Закарпаття.  Цьогоріч комплекти спортивного екіпірування отримала збірна команда з легкої атлетики, де головний тренер Геннадій Будкевич. Для нових досягнень у галузі фехтування екіпірування отримала збірна команда з фехтування, яке вручили старшому тренеру, викладачу обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи фізкультурно -спортивного товариства «Динамо» Сергію Горецькому та капітану команди Артему Матевосову.

Спільним розпорядженням голови облради Івана Балоги та  голови ОДА  Валерія Лунченка також вручено грошові винагороди спортсменам краю та їх тренерам. Цієї честі удостоїлись Олександр Кухта та Павло Молнар – срібні призери чемпіонату світу з греко-римської боротьби серед студентів і чемпіонату світу з греко-римської боротьби серед юнаків та їх тренер Іван Кукушкін. Василь Дячук – 2-е місце на 5-му  особистому чемпіонаті з шахів. Василь Потокій -1-е місце на 21 чемпіонаті  Світу з гирьового спорту  та його тренер Василь Марків. Андрій Яремус –МСУМК з важкої атлетики, МСУ з пауерліфтингу, срібний призер чемпіонату Європи з пауерліфтингу та його тренер Валерій Федорчук.

За вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту, високий професіоналізм та з нагоди Дня фізичної культури і спорту Почесною грамотою обласної ради нагороджено  Герія Романа – тренера-викладача зі спортивного орієнтування серед спортсменів-інвалідів з вадами слуху та мови обласної дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів (м. Уж-город), Ількова Володимира – голову обласної профспілкової організації працівників лісових галузей; члена президії Закарпатської обласної ради фізкультурно-спортивного товариства «Україна» (м. Ужгород), Молнара Степана – начальника відділу фізичної культури та спорту управління у справах культури, спорту, сімʼї та молоді Ужгородської міської ради, Пігана Івана – тренера-викладача з важкої атлетики обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Закарпатської обласної ради фізкультурно-спортивного товариства «Україна» (м. Ужгород), Феча Георгія – тренера-викладача зі спортивного орієнтування серед спортсменів з вадами слуху обласної дитячо-юнацької спортивної школи інвалідів (м. Ужгород).

Подяку оголошено Беке Діані – тренеру-викладачу спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з гандболу «Карпати», Грохольському Володимиру – тренеру-викладачу з волейболу пляжного Закарпатської обласної дитячо-юнацької спортивної школи (м. Ужгород), Калуцькій Марині – штатному тренеру-викладачу спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву з гандболу «Карпати», Ляховичу Юрію – завідувачу відділу центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді (м. Ужгород), Фельбабі Сергію – тренеру команди «Імпульс» (м. Мукачево).

Вітали та нагороджували спортсменів міська влада, спортивні товариства, департамент освіти і науки, молоді та спорту ОДА, УЖНУ та ін.

Від урочистого зібрання юні спортсмени поклали квіти до пам’ятника Т.Г.Шевченку.

Прес-служба Закарпатської облради

15 вересня 2014р.

Теги: спорт, нагородили

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 3
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини