100 закарпатських спортсменів увійшли до складу збірних команд України

Закарпатські спортсмени достойно представляють наш край у різних видах спорту не лише в Україні, а й за її межами У четвер, 11 вересня, напередодні відзначення в Україні Дня фізичної культури і спорту, прес-центрі ОДА із представниками мас-медіа спілкувався заступник директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту-начальник управління Віталій Ерфан. Посадовець розповів про досягнення у напрямку розвитку фізичної культури та спорту закарпатських спортсменів у 2014 році.

100 закарпатських спортсменів увійшли до складу збірних команд України

«Серед найбільш масових спортивних заходів слід назвати святкування Олімпійського дня. Близько тисячі учасників різних вікових категорій незалежно від рівня підготовленості – учні загальноосвітніх і спортивних шкіл, пересічні мешканці, спортсмени з особливими потребами, – вийшли на старт, щоб ще раз  взяти участь у святі спорту, здоров’я та активного способу життя. Переконаний, що участь юних закарпатців у олімпійському уроці та олімпійському тижні, які вже розпочалися та триватимуть до третьої декади вересня  у Закарпатській області, будуть не  менш масовими», - розповів журналістам Віталій Йосипович.  

Він також поінформував, що за спортивними досягненнями закарпатців до складу збірних команд України ввійшли 100 спортсменів. Зокрема: з літніх олімпійських видів спорту - 50 спортсменів, у тому числі до основного складу -14, кандидати у збірну -16 та зараховано до резерву – 20 представників області. А от із зимових олімпійських видів спорту маємо 16 спортсменів, у тому числі: до основного складу -10, кандидати у збірну – 3 та зараховано до резерву – 3 представників краю. З неолімпійських видів спорту входять  34 спортсмени із Закарпаття, у тому числі до основного складу – 11, кандидати у збірну - 8 та зараховано до резерву – 15 представників області.

«Серед 43 учасників збірної команди України на ХХІІ зимових Олімпійських іграх в Сочі честь країни захищали двоє закарпатських спортсменів – ужгородські сноубордисти Аннамарі Чундак та Йосип Пеняк», - з гордістю повідомив Віталій Ерфан. 

На міжнародних змаганнях – Чемпіонатах та Кубках Європи і Світу спортивну еліту України достойно представили такі закарпатські спортсмени, як Черняк Олександр - з дзюдо, Кухта Олександр - з боротьби греко-римської, Герей Анатолій - з фехтування, Лятов Володимир та Мишко Вероніка - з танцювального спорту, Дячук Василь - з шахів, Потокій Василь - з гирьового спорту, Криса Євген, Рижак Єлізавета та Яремус Андрій - з пауерліфтингу.

З початку цього року 55 спортсменів стали чемпіонами та володарями Кубків України з різних видів спорту. Зокрема, високі звання майстра спорту України міжнародного класу отримали 4, а майстра спорту України – 11 закарпатських спортсменів.

Крім того, гандбольний клуб «Карпати» втретє поспіль став золотим призером чемпіонату України з гандболу між командами жіночої суперліги.

У 2014 році вперше на території Закарпатської області було проведено перший етап чемпіонату України з ралі «Ворота України-2014». 

В Ужгороді відбувся Відкритий кубок Закарпаття із бодібілдингу та фітнесу. Як відомо, відкривав змагання міністр молоді та спорту України Дмитро Булатов.

А місяць тому в обласному центрі  на базі спортивного комплексу «Юність» відбувся чемпіонат України серед дорослих з художньої гімнастики. Участь у змаганнях взяли близько 200 спортсменок із 16 регіонів України, Національної збірної команди України, серед яких  майстри спорту та 25 кращих кандидатів у майстри спорту України.

«До речі, у ці хвилини на базі спорткомплексу «Юність» проводиться Всеукраїнська спартакіада серед інвалідів праці «Сила духу». Протягом наступних місяців у продовж року Закарпаття також прийматиме фінал Кубку України з боротьби самбо та чемпіонат Європи з бойового самбо», - повідомив Віталій Йосипович. 

На завершення прес-конференції він привітав колег фізкультурно-спортивного товариства «Динамо України», які незабаром святкуватимуть 90-ту річницю створення. Також, користуючись нагодою, від імені обласної влади краю Віталій Ерфан вітає всіх закарпатських спортсменів, а їх в області майже 17 тисяч осіб, з Днем фізичної культури і спорту. І наголосив, 12 вересня у «Падіюні» відбудуться урочистості, під час яких  відзначатимуть найкращих спортсменів краю, які здобули вагомі здобутки у різних видах спорту. Для матеріального заохочення спільним розпорядженням голови ОДА та облради виділено 500 тис.грн, які одержать 196 осіб з числа спортсменів і тренерів.

 

Управління інформаційної діяльності  та комунікацій з громадськістю ОДА

11 вересня 2014р.

Теги: спортсмени, Закарпаття, Україна

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини