Борис Марухнич, "Наша Україна", м.Чоп: "Нам не потрібні випадкові люди"

Чоп — одне з двох закарпатських міст, де керує представник партії «Наша Україна», тому, відповідно, й партійній організації легше довести, що "Наша Україна" - сила, яка не лише роздає обіцянки, але й реально працює для своїх громадян. Саме про діяльність цієї політичної сили, а також про готовність до виборів, які пройдуть ЗО вересня, ми поговорили з керівником виконкому Чопського осередку «Нашої України» Борисом МАРУХНИЧЕМ.

— Борисе Івановичу, скільки вже діє чопська організація партії?

— З травня 2005 року. Після утворення самої партії у березні через два місяці вже існувала чопська організація. Керує нею Галина Цар. Тоді вона ще була директором першої школи Чопа. Галина Василівна зуміла вивести осередок на передові позиції у місті. Якщо порівнювати з іншими партійними організаціями в Чопі, то «Наша Україна» має міцні позиції серед громади міста. Членів партії є близько ста. Справа в тому, що ми не женемося за кількістю партійців. Вважаємо, що до партії повинні входити ті, хто самі цього бажають, і завдяки своїй роботі, людським якостям мають повагу людей. Нам не потрібно випадкових людей. Досвід інших показує, що користі від прийняття в партію всіх підряд немає. Чого вартий лише приклад «Народної партії» Володимира Литвина. За результатами останніх виборів його блок набрав менше голосів, аніж було партійців.

— Розкажіть трохи докладніше, в чому полягає діяльність Чопської організації «Нашої України» ?

— Частина наших членів партії є депутатами міськради, голова нашої організації- мер міста. Тому маємо повне сприяння тому, щоб ситуація у Чопі змінилася на краще зі всіх боків. І економічно, і в соціальному та культурному вимірах. Щоб чопці перебували в умовах, в яких кожна людина може себе проявити, досягнути успіхів.

Ясно, що проблеми в міста існують, як і в будь-якого іншого міста. Це і проблеми з водою, і з комунальними послугами. Над вирішенням цих питань наша фракція в раді і працює. Тішить, що ми маємо підтримку і з боку фракції «Відродження», і КМКС. Тому разом працюємо, щоб було видно: Чоп — це сучасне європейське місто.

— А вже видно результати вашої роботи?

— Так, потроху покращення з'являються. Екологічно Чоп став чистішим, більш доглянутим, вулиці упорядковані, проводяться постійні ямкові ремонти доріг. Розраховуємо на покращення водопостачання. Є вже певні можливості для створення додаткових свердловин, щоб поступово в якійсь мірі замінити водогін, який іде з Латориці. На це треба дуже великі кошти, але ми працюємо. І ті можливості, які нам дає бюджет, обов'язково використовуємо.

— Чи розпочала вже організація роботу над виборами?

— Звісно, ми займаємося цією роботою, виконуємо обов'язки, покладені на виконком, для того, щоб вибори в місті, по-перше, пройшли демократично і відкрито, а по-друге, щоб наша партія набрала стільки голосів, скільки, як мені здається, було б справедливо для нашого міста. Думаю, мінімум третина виборців проголосує за блок «Наша Україна - Народна Самооборона».
Це більше, аніж ми отримали на минулих виборах, але майбутнє голосування суттєво відрізнятиметься від попередніх. Зараз, по суті, голосуватимуть за три найбільші політичні сили. Не буде так багато учасників перегонів, як торік. До того ж дуже суттєво, що «Наша Україна» створила блок, куди ввійшли партії демократичного спрямування, які разом наберуть більше — не відбудеться розпорошування голосів.

— А програма блоку, на вашу думку, знайде відгук у людей?

— Там немає жодного такого питання, яке б не мало резонансу у суспільстві. Є всі сфери життя: і щодо розвитку економіки, і соціального захисту населення (досить згадати ініціативи Президента, який якраз піднімає соціальні питання), і багато іншого. Тому програма порушує нагальні проблеми українця.
Те ж скасування недоторканності цікавить людей, бо коли депутат має великі повноваження, не залежить від правосуддя, він перестає боятися відповідальності перед законом і може переступити моральні пороги - не кожна людина витримує таке випробовування владою.

Інша справа, що депутата не повинні переслідувати через ідеологічні погляди, якщо він критично висловлюється щодо тієї чи іншої політичної сили. В цьому відношенні він повинен бути захищеним. Але якщо є кримінальні злочини, то яка різниця — депутат чи проста людина.

— На нинішні вибори «НУ-НС» та БЮТ ідуть, як союзники і підписали угоду про створення коаліції у Верховній Раді. Але про це домовилися, так би мовити, на «верхах». А як до такого формату ставляться рядові партійці і жителі Чопа?

— Ще на минулих виборах я часто чув від чопців питання: Чому «Наша Україна» не об'єднає навколо себе всі демократичні сили, в основі ідеології яких стоять соборна Україна, незалежність. Зараз це в значній мірі трапилося. І якщо з цих демократичних партій буде сформована одна велика, то це матиме для України велике значення. Звісно, БЮТ у таку партію навряд чи увіллється, але, як союзник — це та сила, яка найбільше відповідає прагненням «Нашої України», це найбільш прийнятний партнер. І, за моїми спостереженнями, наші громадяни також хочуть цієї коаліції у парламенті. Думаю, така коаліція таки буде створена, бо політики мали винести уроки з попередніх помилок і на ті ж граблі більше не наступлять. Цей союз дасть Україні шанс.

Володимир Пушкаш, м.Чоп
10 вересня 2007р.

Теги:

Коментарі

Вакханалія 2007-09-27 / 17:03:00
Борисе Івановичу, не гнівіть Бога. Гроші, що були передбачені на покращення водопостачання, міською владою давно профукані. Чи вам це невідомо?

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини