На Закарпатті побудують туберкульозну лікарню та реконструюють клінічний центр нейрохірургії та неврології

Успішна реалізація інвестиційних програм за рахунок державного фонду регіонального розвитку значно підтримає пріоритетні медичні об’єкти Закарпаття.

На Закарпатті побудують туберкульозну лікарню та реконструюють клінічний центр нейрохірургії та неврології

На днях відбулася селекторна нарада Міністерства охорони здоров'я з регіонами щодо оцінки та відбору програм, які будуть реалізовуватись за рахунок Державного фонду регіонального розвитку в 2015 році.

Як поінформувала заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА – начальник відділу економічного планування фінансово-бухгалтерського та кадрового забезпечення Ганна Романко, з метою координації реалізації державної регіональної інвестиційної політики в системі охорони здоров'я з урахуванням необхідності проектування, будівництва і модернізації об'єктів охорони здоров'я, в області ведеться робота, спрямована на забезпечення пріоритетних напрямків розвитку медичної галузі. 

«Відтак, для реалізації цих програм, при Закарпатській облдержадміністрації діє регіональна комісія з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних проектів, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2015 році», - розповіла Ганна Романко.  

«До переліку інвестиційних програм у системі охорони здоров'я, що реалізовуватимуться за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку Закарпатській області у 2015 році, входить, зокрема реконструкція будівлі обласного клінічного центру нейрохірургії та неврології, що в м. Ужгород.

Проектом передбачено будівництво площею 1010 кв.м. до існуючого корпусу нейрохірургії та неврології на території вже існуючого клінічного центру. Загальна кошторисна вартість цього об’єкту – 19657,119 тис.грн. Обсяг виконаних робіт становить 8308,826 тис.грн. Залишок кошторисної вартості - 11348,293 тис.грн. Будівельна готовність –  42,%», - повідомила Ганна Романко.

При цьому вона зауважила: «Враховуючи те, що за останній час кількість хворих, що потребують нейрохірургічних втручань, серед яких операції з приводу цереброваскулярних захворювань, пухлин головного і спинного  мозку, вроджених вад розвитку, неухильно зростає, то після реконструкції центру буде збільшено операційні, реанімаційні та післяопераційні площі, що дасть можливість надання допомоги жителям не лише Закарпаття, а й інших регіонів України  та створить належні умови для роботи фахівцям центру».

Другий об’єкт, включений до переліку, це - будівництво туберкульозної лікарні обласного клінічного територіального медичного об’єднання «Фтизіатрія», що в с. Нижня Апша Тячівського району. Загальна кошторисна вартість складає 29067,362 тис.грн. Обсяг виконаних робіт з початку будівництва становить 12323,097 тис.грн. Залишок кошторисної вартості - 16744,265 тис.грн. Будівельна готовність – 42,4%.

«З введенням в експлуатацію тублікарні ОТМО «Фтизіатрія»  в Закарпатті буде забезпечено додатково 100 ліжок для лікування хворих з відкритою формою туберкульозу, з допоміжними будівлями та спорудами на території діючого районного протитуберкульозного медичного диспансеру», - уточнила Ганна Василівна.

Третій не менш важливий об’єкт – будівництво у Рахові акушерсько-гінекологічного корпусу районної лікарні. Загальна кошторисна вартість становить 28397,161 тис.грн. Обсяг виконаних робіт з початку будівництва - 11228,148 тис.грн. Залишок кошторисної вартості складає 17169,013 тис.грн. Будівельна готовність – 39,5%.

«У Рахівському районі немає типового пологового будинку, - продовжує Ганна Романко. - Всі відділення функціонують в складі багатопрофільних лікарень, розташовані в пристосованих приміщеннях, недостатні за площею. Не всі приміщення пологових відділень відповідають санітарно-технічним нормам. У відділеннях немає власної операційної зали». 

«Реалізація даного інвестиційного проекту дозволить вирішити проблему дотримання стандартів при наданні акушерської та гінекологічної допомоги, підвищити якість невідкладної акушерсько-гінекологічної та неонатологічної допомоги в гірській Рахівщині. Тож, виконання інвестиційних програм, які реалізовуватимуться за рахунок Державного фонду регіонального розвитку, спрямовані на підтримку пріоритетних напрямків розвитку медицини нашої області, відповідають першочерговим вимогам реформування галузі», - резюмувала заступник начальника управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА– начальник відділу економічного планування фінансово-бухгалтерського та кадрового забезпечення Ганна Романко.

 

Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

27 серпня 2014р.

Теги: туберкульозна лікарня, центр нейрохірургії, побудують

НОВИНИ: Економіка

17:57
З початку року найбільший товарообіг, за інформацією Закарпатської митниці, здійснювався з Німеччиною, Італією, Угорщиною, Чехією та Словаччиною
13:40
Завершено монтаж зернових елеваторів сухого порту "Термінал Чорнотисів" на Закарпатті
01:35
Чеський приватний перевізник RegioJet готовий інвестувати в електрифікацію євроколії на ділянках Чоп-Мукачево і Чоп-Ужгород
01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
» Всі новини