Закарпаття: "Стань у ряди олімпійців"

Під таким девізом 6-го вересня проходили в обласному центрі Закарпаття місті Ужгороді урочистості з нагоди Дня фізичної культури і спорту та відкриття Всеукраїнського олімпійського уроку.

У Закарпатському обласному музично-драматичному театрі цього дня зійшлися кращі представники спортивної громадськості Закарпаття: відомі й заслужені майстри, ветерани спортивного руху, тренери, арбітри, які впродовж десятиліть утримують високу планку спортивних досягнень в нашому краї, й по сьогодні виховують гідну молоду зміну, яка нині успішно і впевнено продовжує естафету рекордів і перемог.

Нинішнє святкування Дня фізичної культури і спорту співпадає з відзначенням 55-ої річниці участі українських спортсменів в Олімпійських іграх. Тож у зв’язку з цим повсюдно в нашій країні проводиться Всеукраїнський Олімпійський урок, який у ці дні охопить юнацтво і молодь усіх загальноосвітніх навчальних закладів Закарпаття.

Тому, як зазначив у своєму виступі на урочистих зборах голова обласної ради Михайло Кічковський, – обласна влада, депутати місцевих рад усіх рівнів гаряче схвалюють та підтримують таку масштабну, патріотичну ініціативу Національного олімпійського комітету України, яка найперше спрямована на виховання у нашої молоді гуманістичних ідеалів та цінностей олімпійського руху, формування у них стійких навичок і культури здорового способу життя, залучення їх до активних і постійних занять фізичною культурою та спортом.

Цьому процесу активно сприяє й ціла низка регіональних цільових програм у галузі фізкультури і спорту, у розвитку їх матеріально-технічної бази, які ухвалені рішеннями сесій обласної ради нинішнього та попередніх скликань. Ними зокрема передбачено виділення коштів у розмірі 7,3 млн. грн. і доречно зазначити, що це фінансування з обласного бюджету здійснюється стовідсотково.

Це також сприяло тому, що спортивне життя нашого краю зробило помітний крок уперед. Серед них особливо важлива цільова комплексна Програма розвитку футболу в області на 2003-2008 роки, реалізація якої безперечно сприятиме поширенню найбільш масового виду спорту. Як наслідок футбольний клуб СК «Закарпаття» у нинішньому сезоні успішно виступає серед провідних команд держави. Наші спортсмени із зимових видів спорту – одні з кращих в Україні, про що засвідчує І місце в країні за підсумками сезону 2006 р.

Значно прогресують волейбол, волейбол пляжний, художня гімнастика, спортивні танці, кікбоксінг, гирьовий спорт, спортивне орієнтування, жіночий гандбол тощо. Помітно покращили роботу дитячо-юнацькі спортивні школи, є представники від області у вищій та першій дитячій лізі України з футболу.

Значно привабливішими стали і спортивні об’єкти області. Однак, наголосив М. Кічковський, – увага на рівні області, та й на рівні держави до розвитку фізичної культури і спорту – недостатня. Ми справді не до кінця усвідомлюємо істину, що в здоровому тілі здоровий дух. Тому підтримка цієї суспільно значимої сфери поки що незначна. Йдеться насамперед про масовість у спорті. Для цього слід створити повсюдно належну базу. В той час із Державного бюджету для підтримки бази олімпійської підготовки, зокрема стадіону «Авангард», не виділено жодної копійки. Турбує, що згортається програма будівництва спортивних майданчиків зі штучним покриттям, яких із заявлених 19 по області у 2006 році не поставлено жодного.

Тож будемо сподіватися, сказав на завершення голова обласної ради М. Кічковський, що після виборів ситуація докорінно поліпшиться, коли ми оберемо достойних людей до Верховної Ради, яка буде здатна сформувати справді народний уряд.

Сьогодні на всіх нас доля поклала особливу місію – місію єднання, згуртованості суспільства, усвідомлення особистої відповідальності кожного за майбутнє країни. І добрим дороговказом в цьому є «Соціальні ініціативи» Президента України В.А. Ющенка, які є яскравим прикладом конкретного мислення й турботи про майбутнє держави, наших співвітчизників. Адже йдеться про фізичне і моральне здоров’я людей, сталу і гідну зарплату, соціальний захист.

Тоді ми будемо належним чином розвивати фізичну культуру і спорт в нашому краї, нашому суспільстві, досягаючи її справжньої масовості.

Кращим представникам спортивної громадськості Закарпаття голова обласної ради Михайло Кічковський, заступник голови облдержадміністрації Іван Качур, І-й віце-президент Федерації лижних видів спорту України Володимир Малежик та голова обласного відділення НОК Іван Ріляк вручили почесні відзнаки, а учасників та гостей спортивного свята порадували своїми виступами юні танцюристи з Ужгородського клубу «Грація» та хореографічного колективу «Джерельце Карпат» , відомі професійні та самодіяльні митці краю. Заключним акордом і справжньою окрасою свята став виступ нашого відомого земляка, народного артиста України Івана Поповича.
Владислав Бильов, сайт Закарпатської обласної ради
07 вересня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
» Всі новини