Головред «Закарпаття онлайн» йде на суд попри відсутність судової повістки і інформації про справу на сайті суду

Головний редактор інтернет-видання «Закарпаття онлайн» Олег Диба у середу, 13 серпня, візьме участь у судовому засіданні в рамках кримінального провадження, в рамках якого за клопотанням слідчого Ужгородського міськвідділу УМВС Михайла Опаленика йому хочуть оголосити запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. І це при тому, наголошує Олег Диба, що йому досі не надійшла судова повістка, а інформації про зазначену справу немає в списку справ, призначених до розгляду цього дня, на офіційній сторінці Ужгородського міськрайонного суду на сайті «Судова влада в Україні».

Головред  «Закарпаття онлайн» йде на суд попри відсутність судової повістки і інформації про справу на сайті суду

«Це типова практика міліції під керівництвом С.Шаранича, до якої тепер долучили  Ігоря Семерака – суддю, що в минулому не раз позначився «тісною співпрацею» з аферистом Іваном Волошиним, кишеньковий журналіст якого В.Голуб фігурує як постраждалий у фальсифікованих обставинах цього замовного провадження, – каже О.Диба. – Досі відбувалося точно те саме: слідчий Опаленик відверто брехав про надсилання мені СМС-повідомлень про виклики, а міліція як аргумент про мою відсутність вдома посилається на невиконані нею ж ухвали Ужгородського міськрайонного суду про силовий привід мене до слідчого, про які я навіть не здогадувався. Свого часу, аби зруйнувати ці брехливі схеми, я навіть спеціально влаштовував широко анонсовану прес-конференцію, під час якої в присутності колег-журналістів дав змогу міліціонерам у передбаченому законом порядку повідомити мене про виклик до слідчого. Тепер я піду до суду навіть попри відсутність повідомлення у передбаченому законом порядку – щоби не дати навіть найменших підстав замовникам цієї справи – С.Шараничу і І.Волошину – здійснити свою мрію і заткнути мені рота. Ця медведчуківська бандитсько-міліцейська аґентура незабаром сидітиме там, де має сидіти за свою злочинну діяльність. І те, що наразі вона використовує у власних корисливих цілях правоохоронну і судову систему – явище тимчасове. Точно такий самий правовий «безпредєл» мав місце в межах тих чотирьох моїх кримінальних справ від режиму Януковича, які почили в Бозі одночасно зі скропленою кров’ю перемогою Майдану. Шаранич, Волошин і Семерак мали б бути тими, хто першим мав би бути люстрований після перемоги Майдану. Однак, наразі обставини складаються так, що тепер саме вони заходилися активно «люструвати» тих, хто своєю активною позицію представляє для них небезпеку – від журналіста Олега Диби до активістів ЄвроМайдану та патріотів Правого Сектора Закарпаття, які поверталися зі східного фронту».

Станом на ранок 13 серпня інформації про призначення розгляду зазначеного клопотання слідчого міліції М.Опаленика про призначення головному редактору Закарпаття онлайн Олегові Дибі запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту  досі немає в переліку справ,  призначених до розгляду цього дня, на офіційній сторінці Ужгородського міськрайонного суду. Нічого не знають про призначення розгляду і в канцелярії з розгляду загальних справ Ужгородського міськрайонного суду. Факт того, що засідання таки має відбутися, нам підтвердила в телефонній розмові тільки помічниця судді І.Семерака на ім’я Едіта.

13 серпня 2014р.

Теги: Диба, кримінал, Шаранич, Волошин, Семерак

Коментарі

перехожий 2014-08-13 / 16:56:46
Заказуха настояща! Олег держись! Взагалі нова влада нічого не змінила і не хоче змінювати! Як живемо при КПК який писали Пшонка і Портнов під прокуратуру, де прокурор все вирішує, а коли не получається то переводить "стрелки" на слідчого. Взагалі по КПК участь слідчого при обранні запобіжного заходу підозрюваного не передбачено, обовяфзок доказування лежить на прокуророві. Тому я вважаю, що цю справу каламутить прокуратура, а виконавцями поставили молодих слідчих.

Закарпаець 2014-08-13 / 15:36:39
Треба стояти до кунця.

lemak 2014-08-13 / 10:44:55
Зараз головна тема, то вiйна на Донбасi,але для перемоги там на сходi, треба видкривати "другий фронт" на мiсцях по всий Украини, бо Майдан нiчого не змiнив, вся тота "нечисть" так i залишилась при влади.

Довбуш 2014-08-13 / 10:30:07
Усі під будову суду відстоювати Олега!!!

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини