Голова Закарпатської облради заходився терміново рятувати економіку Міжгірщини

Як уже повідомлялося, на виїзному засіданні колегії облдержадміністрації, що відбулося минулого тижня у Міжгір’ї, з тривогою відмічено, що показники економічного розвитку району останнім часом неухильно сповзають. Втрачаються раніше досягнуті позиції.

Голова обласної ради, член колегії облдержадміністрації Михайло Кічковський невідкладно, у минулу п’ятницю, провів нараду із сільськими та селищним головами, щоб спільно обговорити можливості, незадіяні резерви територіальних громад щодо їх застосування у піднесенні економіки району. Місцеве самоврядування повинно всебічно сприяти створенню економічних ресурсів для забезпечення розвитку села та високих соціальних стандартів його мешканців – наголосив керівник обласної ради. Для цього слід активно підключити депутатів, підприємців, виробничників, спільно визначити реальні шляхи наповнення дохідної частини місцевих бюджетів у нинішньому та в наступному роках. Саме в цьому полягає підтримка соціальних ініціатив Президента України, реалізації економічного і соціального курсу країни.

Логічними продовженням наради із керівниками територіальних громад району, стали робочі зустрічі, які у вівторок голова облради Михайла Кічковського провів із працівниками Міжгірської філії «Закарпатгаз», районної електромережі, районного вузла зв’язку, сільського господарства і ветеринарної медицини. До розмови із трудовими колективами названих організацій були запрошені: голова районної ради Іван Ярема та голова райдержадміністрації Роман Костюк, перший заступник голови правління ВАТ «Закарпатгаз» Павло Нагірний, директор з енергозбуту ВАТ ЕК «Закарпаттяобленерго» Володимир Герзанич, начальник управління фінансово-економічного забезпечення головного управління агропромислового комплексу Віктор Тереля, начальник управління державної ветеринарної медицини у Закарпатській області Юрій Садварі та директор Закарпатської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Микола Ростов. Адже від чіткої, злагодженої діяльності цих галузей, у значній мірі, залежить добробут населення, забезпечення належних умов для виробничої сфери гірського району.

Зустрічі були по-справжньому принциповими, діловими, конструктивними. Детально обговорено стан справ у кожній галузі, дано оцінку недолікам, упущенням, визначено конкретні заходи, які необхідно невідкладно здійснити на рівні району, а також ті, у реалізації яких, потрібна допомога з боку обласних служб.

Зокрема, йшлося про ремонт під’їзних доріг до РЕМ і газового господарства у райцентрі, газифікацію сіл Колочава, Майдан, Верхній Бистрий, Сойми, Нижній Студений, Пилипець, Ізки.

Для удосконалення районної енергомережі визнано за необхідне включити в інвестиційну програму капітального будівництва на 2007 р. заміну старих повітряних ліній потужністю 0,4 кВ на нові, збільшити фінансування на реконструкцію трансформаторних підстанцій у зв’язку із переведенням шкіл району на опалення електричними котлами, виділення нових одиниць автотранспорту ( УЛЗ).

На зустрічі з енергетиками району висловлено також пропозиції при формуванні і реалізації обласної Програми розвитку гідроенергетики – максимально врахувати потреби району у фінансуванні об’єктів Міжгірщини.

Стосовно поліпшення поштового зв’язку у районі на зустрічі голови обласної ради Михайла Кічковського із працівниками пошти місцевим керівникам, запропоновано, по можливості, вирішити питання стосовно приміщень у селах Негровець, Сойми, ремонту приміщення АТС, активізувати впровадження нових видів поштового зв’язку - прийом від населення платежів по кредитах банків тощо.

Радячись із працівниками сільського господарства, голова облради наголосив, що розвиток тваринницької галузі Міжгірщини вкрай важливий для району. У результаті обміну думками про проблеми у тваринництві рекомендовано сконцентрувати увагу на розв’язанні питань щодо поліпшення заготівель і переробки м’яса, молока, вовни, Йшлося також і про невідкладні завдання у розвитку вівчарства, забезпеченні потреб тваринницької галузі району комбікормами та можливостей налагодження їх виробництва на місці. На зустрічі обговорено завдання і строки їх виконання стосовно паспортизації поголів’я ВРХ, виділення дотації за реалізовану худобу. Намічено також конкретні заходи: здійснення грошової оцінки землі.

Голова обласної ради дав доручення керівникам району, начальникам відповідних обласних управлінь і служб щодо реалізації заходів, визначених на робочих зустрічах, з метою поліпшення економічного і соціального становища Міжгірщини та взяв під особистий контроль їх виконання.
Прес-служба Закарпатської обласної ради
06 вересня 2007р.

Теги:

Коментарі

Просто звездун 2007-09-08 / 18:23:00
ой, какие мы праведные.

щас стошнит.

Історику 2007-09-07 / 18:50:00
А ти там був, що таке говориш? Навіть тупому очевидно, що для голови сільради, який розпоряджається земельними ресурсами, 500 баксів - не гроші. Так що, не мели дурниць. А тим більше - не паскудь, тобто не бреши свідомо. Бо це, як відомо, гріх.

Історик 2007-09-07 / 12:40:00
Ага, економіку :) говорили з головами сільрад про те хто які результати має дати на виборах, кажуть навіть по 500 баксів давали...

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 5
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини