"Пропрезидентській партії довіряю — за неї й голосуватиму"

Саме так повідав 65-річний житель закарпатського міста Мукачева Федір Шотник. Про те, чому пенсіонер прийняв таке рішення, дізнавався наш кореспондент.

— Федоре Михайловичу, Центрви-борчком зареєстрував на виборчі перегони понад двадцять політичних сил. Ви кажете категорично, що вже вибрали "Нашу Україну — Народну самооборону". Чому?

— Найперше тому, що це є пропрези-дентська партія. Віктору Ющенку довіряю найбільше, бо це чесна і порядна людина. На всіх ділянках роботи, де він працював, завжди був повний порядок. Взяти хоча б Нацбанк, який не допустив тотального обвалу гривні під час дефолту в Росії, стримував інфляційні процеси в державі. Хто керував тоді Нацбанком? Віктор Ющенко. Або ж згадайте Ющенка-прем'є-ра. Це він започаткував щомісячні своєчасні виплати зарплат і пенсій, покінчив з таким ганебним явищем, як бартер, або коли пенсії та зарплати вчителів видавалися продуктами харчування й товарами широкого вжитку. За той рік, що демократичні сили були при владі, люди відчули турботу про себе: збільшилися соціальні виплати, стала справжньою свобода слова, парламентські вибори вперше пройшли чесно й прозоро. Прочитав тепер їхню Програму, з котрою йдуть на вибори, її я повністю схвалюю. Саме тому й віддам свій голос 30 вересня за цю політичну силу.

— Пане Федоре, але ж подібна Програма є і в Партії регіонів, і не тільки...

— Цій політичній силі не симпатизую. Я цікавлюся політикою, суспільним життям і добре бачу, хто як виконує обіцяне. На цьому й базуються мої симпатії. За рік правління нинішньої коаліції я особисто більше зубожів. Пенсія ніби зросла, а купити можу менше — купівельна спроможність грошей значно впала. Останнім часом подорожчало усе: хліб, масло, крупи, борошно. А про такий товар першої необхідності, як олія уже нічого й не кажу. Ще навесні олію купував по 4,50-5 гривень. Нині — 8 і вище. Це майже вдвічі більше. А вона ж іще зі старого врожаю, як і борошно, так що засуха цьогорічна не причина подорожчання.

Чув недавно передвиборну рекламу по радіо і телебаченню, де Янукович говорив, що ціни на м'ясо впали. Цікаво, де це вони знизилися?! Боже милий, а комунальні послуги? Та вони виросли одразу втричі! От тобі й турбота про народ!

І ще одне. В Програмі регіоналів є обіцянка про запровадження російської мови як другої державної. Це взагалі нонсенс. Не уявляю собі більшої неповаги до України. Наша держава значно більша, ніж прибалтійські країни, однак Естонія, Латвія та Литва чомусь не послуговуються в своїх суспільствах чужими мовами. Те саме можна сказати й про НАТО. Та вся цивілізована Європа вже давно в цьому альянсі, і не мають країни ці головного болю, що хто-небудь зазіхне на їхню територію. Поспішили в Північно-Атлантичний Союз і наші сусіди — Словаччина, Угорщина, Польща, Румунія. Тільки той, хто не любить Україну, не може прагнути з нею до сильного і біля нього набиратися власної сили.

— Федоре Михайловичу, що ви побажали б своїм колегам-виборцям?

— Найперше — здоров'я! Щоб 30 вересня прийти на виборчі дільниці й проголосувати за демократію, за свободу, за якнайшвидшу євроінтеграцію. Я, напевно, вже не встигну поїхати в сусідні держави без візи. Дай Боже, щоб хоч мої діти мали цю можливість. Цього особисто домагатимуся — віддам свій голос за політичну силу, котра прагне євроінтеграції. Як писав Іван Франко: "Хоч синам, як не собі, кращу долю в боротьбі..."
Інтерв'ю вів Віталій Пумпинець, м.Мукачево
05 вересня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини