"Регіонала" Шніцера рекомендували залишити на посаді головного медика Закарпаття

Відповідні рекомендації сьогодні надала Громадська рада з питань охорони здоров'я - зважаючи "на професійні якості, досвід роботи та відкритість", повідомили Закарпаття онлайн у прес-центрі ОДА. І незважаючи на успішну співпрацю з режимом Януковича, який після Революції Гідності втік з країни, залишивши тут колишніх прислужників.

"Регіонала" Шніцера рекомендували залишити на посаді головного медика Закарпаття

У вівторок, 8 липня, відбулося засідання Громадської ради з питань охорони здоров’я при управлінні охорони здоров’я Закарпатської ОДА. На зустріч був запрошений голова обласної адміністрації Валерій Лунченко.

Члени Громадської ради, після тривалого обговорення, дійшли висновку: зважаючи на професійні якості, досвід роботи та відкритість, на сьогодні оптимальним рішення щодо керівника обласного управління охорони здоров’я є кандидатура Романа Шніцера. Проте питання залишається відкритим, Громадська рада продовжуватиме стежити за роботою керівника. 

За підсумками засідання, Валерій Лунченко зазначив:

 - Управління охорони здоров’я має очолювати фахівець своєї справи. Громадська рада таким фахівцем сьогодні бачить Романа Шніцера. Більше того, Міністерство охорони здоров’я не задовольнило заяву про звільнення Романа Івановича. Розумію, що таке рішення буде сприйняте неоднозначно. Тому готовий до нових пропозицій від громадськості. До керівника управління буде прикута особлива увага.

На прикладі коментаря очевидно, як змінилась риторика керівника Закарпатської ОДА на противагу "постреволюційним" обіцянкам. Так, ще 31 березня, під час зустрічі з громадськістю, Валерій Лунченко обіцяв, що Роман Шніцер буде одним із тих функціонерів, хто в майбутньому посаду начальника управління охорони здоров'я в жодному разі не очолить.  

За місяць, аби гарантувати звільнення чиновника, який тісно співпрацював з регіоналами і був членом Партії регіонів, в ОДА завітав Правий сектор Закарпаття. Тоді Роман Шніцер написав заяву на звільнення, яка потім чомусь виявилась заявою про відпустку.

Нині ж, за словами Валерія Лунченка, Міністерство охорони здоров'я не задовільнило заяву Романа Шніцера на звільнення. А, зважаючи на останні призначення на Закарпатті, коли відповідальні пости очолюють колишні "регіонали" або явно скомпроментовані особи, рекомендація Р. Шніцера на посаду головного медика області є цілком "органічною" для нинішнього керівництва.

 
08 липня 2014р.

Теги: Шніцер, медик, посада

Коментарі

Сергій Кульцицький 2014-07-09 / 15:04:13
ЗАВДАННЯ І ПОВНОВАЖЕННЯ ГРОМАДСЬКИХ РАД при ДЕПАРТАМЕНТАХ ОБЛАСНИХ ВІДДІЛАХ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я і МІНІСТЕРСТВІ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я

У галузі охорони здоров’я, як і у інших галузях, суспільству потрібно налаштуватись на подолання стереотипів відчуття феодальної вседозволеності державних службовців області і налагодження форматів і інституцій громадського суспільства, перед яким би ці службовці відповідали за свої рішення і вчинки.

Громадським Радам слід з розумінням своєї ролі поставитись до проблеми – не перебирати на себе відчуття тієї самої феодальної вседозволеності і займатись мілким месництвом; головні завдання Громадських Рад полягають не у тому.

ІТИ НА ПОСАДУ ЧИ ІТИ НА РОБОТУ ?
Від ГР очікується те, що вона незаангажовано до персоналій вкаже на найбільш болючі проблеми у галузі, які є у області. А ОДА, разом з усіма причетними державними інституціями - МОЗ, МВС, СБУ, АП та іншими,- вже подумають яким чином, з залученням яких фахівців (чи їх перенавчанням, чи запрошенням людей з відповідними якостями і досвідом, чи як інше) і на яких умовах, за якої ресурсної підтримки запросити НА ТАКУ РОБОТУ і РАЗОМ З НИМИ через певний термін ЗВІТУВАТИ ПЕРЕД ГРОМАДОЮ. Це їх обов’язок і їх відповідальність.

У Закарпатті члени ГР при Управлінні охорони здоров»я є щирими і доброзичливими людьми, але - не є професіоналами у непростих питаннях кадрового добору і кризового управління закладами охорони здоров’я: за любу персональну рекомендацію щодо керівника – у такому випадку відповідати Гр. Раді ! Не беріться не за свої питання ! Для цього у нас є такий чудовий губернатор з такими професійними співробітниками ! І розумний, і передбачливий (щоб перекинути відповідальність на ГР - непрофесійних і невідповідальних за кінцевий результат людей). Він багато що вміє і багато що може.

Якщо ГР буде вбачатись, що головними проблемами медицини Закарпаття є непрофесійність медиків, чи безвідповідальність медичних чиновників, чи тотальна корупція, чи посилення недосяжності кваліфікованої медичної допомоги звичайним пацієнтам – то й долати потрібно ці негативні явища, їх причини і відпрацьовані механізми в області, а не мститись персонально п. Шніцеру.

Якщо комусь здається, що п. Шніцер винний – збирайте докази і звертайтесь до правосуддя.

Завдання ГР – створити механізми контролю і відповідальності і заставити всіх держслужбовців ОДА працювати професійно і чесно. Якщо цього не стане – у кожного, хто прийде на місце керівника УОЗ, будуть досить потужні ризики захворіти характерною манією величі на фоні чітко працюючої корупційної машини в області.

Якщо ГР буде тільки примітивно мститись кожному начальнику УОЗ персонально – цей процес буде і неефективним, і нескінченним !


ЯКІ РЕЗУЛЬТАТИ НАМ ПОТРІБНІ ?
Нам не цікаво, хто буде займатись цією нелегкою справою, відновлювати медицину в Закарпатті - нам важливий результат: доступна мережа якісних медичних закладів, високоякісних медиків-фахівців; відсутність проявів корупції; беззаперечна невідворотність покарання винних у порушеннях закону незважаючи на персоналії та партійну приналежність; наявність у аптеках якісних і недорогих ліків !

БО НЕ МИ ПОВИННІ ЖИТИ І ПРАЦЮВАТИ ДЛЯ ДЕРЖАВНИХ СЛУЖБОВЦІВ, А ДЕРЖАВНІ СЛУЖБОВЦІ ПОВИННІ ЖИТИ І ПРАЦЮВАТИ ДЛЯ НАС !

Фейсбук- Сергій Кульчицький

земляк 2014-07-09 / 14:58:37
Бідні, земляки, що втягуються в дебати про "керівників".... вчорашнього: способу життя, економіки, менталітету!

Завжди і всюди у цивілізованому світі так: ПІД ЗАВДАННЯ - ПРИЗНАЧАЮТЬ КАДРИ!

А які "завдання" у медицини Закарпаття? Вчорашні: красти, брехати, давати показники тощо...

То й дивуватись нема чого: на "вчорашні" ЗАВДАННЯ, годяться й вчорашні КАДРИ!

А от страхова медицина, європейський рівень діагностики та лікування тощо - не на часі, виходить! Тому й підхід - відповідний: не на часі!

Медик 2014-07-09 / 14:45:24
Так і з метою рекомендувати Шніцера залишити на посаді була і створена спішно Громадська рада. Виндо стиль та методи Різака коли керував областю.

ержія 2014-07-09 / 14:37:31
Для Конструктива, який більший факт як порушення анти корупційного законодавства ЛУНЧЕНКОМ тобі треба а ПРАВООХОРОНКА мовчить, чи може то ти п. Рябець незнаєш як КРУ називається, попахує НЕКОНСТРУКТИВОМ, а КОРУПЦІОНЕРСТВОМ на чолі з губернатором і всіма силовиками, бо в законі про боротьбу з корупцією чітко зазначено,що посадова особа яка знає і покриває факт корупційних дій іншою посадовою особою, є корупціонер і підпадає під дію закону. Так що пани корупціонери особливо ті що в друге чи в третє повернулись у владні кабінети на ВИХІД з речами з покаянням в СБУ, до таких самих корупціонерів що вас прикривають.

Конструктив 2014-07-09 / 09:49:12
Панове експерти, якщо всі такі великі фахівці у механізмах "відмивання" бюджетних коштів, то створюйте контролюючу групу - і контролюйте якщо не довіряєте різним КРУ та їм подібним системам. Оприлюднюйте результати перевірок, залучайте прокуратуру , аудиторські фірми, приймайте участь у тендерах, пропонуйте і відстоюйте своє бачення змін в охороні здоров"я. А щодо вимог Майдану... Та невже Майдан стояв за те, щоб один мільйонер змінив другого? І цей, другий, доволі комфортно почувався за злочинної влади Яника, настільки комфортно, що удвічі збільшив свої статки. Маємо те що маємо... Ось тепер потрібно виходити з цього і реалізовувати правові механізми, що дозволять реально впливати на владу і контролювати її. Якщо ми пргнемо змін, то до цього потрібно докласти чимало зусиль...

правда 2014-07-09 / 07:33:18
Шніцер ще в далекому 2004 році на одному з центральних телеканалів на всю країну клявся служити вірою і правдою Януковичу. Після перемоги помаранчової революції його негайно звільнили. В 2010 році після приходу Януковича він знову став начальником. А недавно,як йогозаставили написати заяву на звільнення, поїхав у Київ, заплатив кому треба (благо гроше має повні жеби), то ніби заяву не підписали. Гроші мають велику силу, і він цим скористався.Хто занюхав дармові гроші ні перед чим не зупиниться,буде боротися до кінця.

А што кедь... 2014-07-08 / 23:38:57
А што кедь того фешака, фотьку котрого горі видите, і не пуп, і не новинкар, і не дохтур, уже ліпше сього покласти за фивника ушитких дохтурів Пудкарпатска. Но, вун не гурший организатор од Шніцера, сес Штефан Біляк, ци не так, челядники? Сес би нагаздував на охтема...!
Сранда мусить бити, ци не так?

Довбуш 2014-07-08 / 22:59:04
Це та Громадська рада, де головою є Ірочка Котлярова - жіночка всюдисущного універсального солдата-люстратора Миколки Желізняка та племінниця відомомії для всіх лікарів краю найбільшої фурії облздорову пані Казначей, пасії старого Василя Рішка, партріарха та організатора медичної мафії на Закарпатті? Раз Шніцер такий незамінимий проффесіонал-організатор здоровохорони, то цього генія від медицини і за сумісництвом керівника регіонального центра медицини катастроф, відправити у Слов"янськ, де хай і проявить свій геніальний організаторськи талант, хай налагодить знищену його ж однопартійцями систему охорони здоров"я у цьому багатостраждальному українському місті. Це і буде для нього тест на вошивість! Хай добровільно пише прохання на ім"я міністра Олега Мусія, бо одна річ кохатись своєю "величчю" у оноківському бунгало з басейном і мріяти про життя пенсіонера у Швейцарії, а зовсім інша річ служити людям та рідній країні!!! Слава Україні!Смерть ворогам!

УЖГОРОДЕЦЬ 2014-07-08 / 22:26:27
треба вернути на ЛЕДИДУ О. на місце ГУБЕРНАТОРА І ВСЬО БУДЕ ВПОРЯДКУЮ

марія іванівна 2014-07-08 / 22:19:00
кіть ми хоть кось один назве позитиви в медицині за останні 3-4 місяці, то поставлю му коньяк, що задарь роюлять операції, чи роди приймають, а може ліків у лікарнях більше стало? Кіть іщи не хуже стало, ціни і такси виросли. Томув діло не лим у Шніцері, а у вищих чинах, що прийшли холодними до влади, ну тіпа Лунченка, які все рішають за бабло та хлопці забули, що народ уже не той і кіть Янкович втік, то ці врятлі вспіють, бо різниці для народу зараз в позитивний бік ніякої, навпаки - жити стало важче і корупція та сама. Так що робіть висновки..

АЙ-ЯК 2014-07-08 / 22:16:11
Цікавом, ти всіх називаєш анонімами ба удколи на Закарпатті таке файне поганяло. А тепер до фактів- почну з повернення до влади сосіда по Барвінку , земляка по Міжгірщіні Рябця в ДФІ, як думаєш Він служив віров і правдов Ледидові, чи може ні? Якщо маєш мізки то подумай і проаналізуй дії Лунча, і всім ясно, що громадська рада працює на повернення старих корупціонерів до влади. Щоб багато не базікати, я пропоную повернути головою ОДА Ледиду но не САН-САНИЧА , а ГРИШОВИЧА, тоді буде справедливість!!!

варош 2014-07-08 / 21:24:11
Хлопці!Шніцер-кончений регіонал,це правда.А зробіть аналіз що він зробив із медициною у районах.Обібрав усі лікарні до нитки,позакривав лікарні у селах без розрішення громад,бензину у амбулаторних машин нема та і самих автомашин на сімейну медицину нема.Із його рота вискакували слова що буде покращення але покращилася настали два- велика смертність серед населення и покращився золотий батон у януковича із за таких гівнюків як Шніцар.

орд 2014-07-08 / 20:04:22
закарпаття едина область без виїзних брігад, едина обл без обл. роддома,обл,де за 4 роки не закуплено жодного мед. апарата

О.Д. 2014-07-08 / 19:00:57
А що, Шніцер єдина некухарка на Закарпатті? Так, причетність до партії, яка розграбувала Україну і вбивала українців, достатня підстава, аби його усунути від влади. Ви про вимогу ЛЮСТРАЦІЇ, виголошену на Майдані, не чули? Інша підстава - нездатність діяти в нових умовах відповідно до нових реалій. Це представник старої державно-корупційної системи, яку український народ вирішив зламати чеерз її антинародність і деструктивність. Україні (і Закарпаттю зокрема) потрібні нові люди, здатні мислити і діяти по-новому. Інакше змін не буде...

Цікавий 2014-07-08 / 18:41:22
Логічно "просити людей на вихід" аргументуючи це конкретними фактами та цифрами. На жаль, через незрозумілу тотальну лякливість та "толерантність" наші громадяни відважуються тільки на анонімки. Якщо Шніцер був регіоналом і це єдиний його злочин, так можна таврувати й всіх колишніх комуністів починаючи з першого Президента України. Судіть людину по його справах. Є конкретні факти - оприлюднюємо, обговорюємо і т.д. Немає... Про що й тоді говорити? А щодо необхідності зміни на молодих чесних і т.д., то пригадується що в якійсь країні кухарки вже намагались керувати державою...

Виталий 2014-07-08 / 18:31:35
Наиболее оптимальный вариант кадровой ротации ОДА - штатное расписание на 1 января 2014 г. Считать, что Майдана не было!

Цікавий 2014-07-08 / 18:18:26
Цікаво, а за хабарників в міській лікарні на Бамі теж Шніцер відповідає чи все ж таки головний лікар? Нехай тоді ця Рада, до якої наскільки я чув входять і прогресивні молоді люди, ініціює РЕАЛЬНИЙ контроль діяльності управління і перевірить ті скарги, про які постійно говориться на всіх зібраннях.

Ужгородець 2014-07-08 / 17:42:21
Так йому добре б клізму хорошу поставити тому красивому професіоналу.

Якщо 2014-07-08 / 17:02:02
А що ви чекали від Лунченка? якби ще трошки протримався Янукович то він мав домовленість за 5000000 доларів перейти в фракцію ПР, факти достовірні. Браття за що ви помирали на майдані? Заберіть його з собою, бо тут він ізгой.

Ігор 2014-07-08 / 16:45:43
Шніцер, звісно, регіонал, але ніякого іншого компромату не більше, ніж у будь кого із чиновників. А професіонал дійсно

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини