Повзуча кадрова контреволюція на Закарпатті: Лунченко – далі «губернатор», Шаранич – вже не «в.о.», Феделеш – митник, Щербей – надзвичайник

"Нові" кадрові призначення на Закарпатті мають чіткий відбиток минулого та тимчасовості

Повзуча кадрова контреволюція на Закарпатті: Лунченко – далі «губернатор», Шаранич – вже не «в.о.», Феделеш – митник, Щербей – надзвичайник

Інформація Закарпаття онлайн про «підпільне» призначення людини В.Медведчука і В.Януковича на посаду начальника УМВС України в Закарпатській області знаходить своє фактичне підтвердження – як повідомили редакцію джерела в Закарпатській ОДА, всі документи, які надходять туди з УМВС за підписом С.Шаранича, уже не мають додатку в.о. навпроти посади, яку він обіймає.

При цьому, що показово, офіційної інформації про призначення С.Шаранича «повноцінним» начальником міліції Закарпаття на сайті МВС немає. Що свідчить, швидше всього, про те, що процес ще не завершено і цілком можливі зміни.

Аналогічний різнобій наразі має місце і на офіційному сайті УМВС України в Закарпатській області, де в рубриці «Керівництво» С.Шаранич ще фігурує як «в.о.», але уже під вчорашнім вітанням навпроти його прізвища зазначено «начальник УМВС України в Закарпатській області».

 



Схожа ситуація і з призначенням Валерія Лунченка. Якщо, за попередньою інформацією, на владному Олімпі Закарпаття мали би відбутися зміни, відповідно до яких область, принаймні на період до нових парламентських виборів, мав би очолити один з нинішніх голів райрад, то наприкінці минулогого тижня В.Лунченко, який вже кілька місяців грубо порушує закон, поєднуючи «губернаторство» з депутатством, не втримався і похвалився підлеглим, що таки втримається на посаді голови Закарпатської ОДА.

Ще одна цікава історія пов’язана з «заповненням» вакантної посади головного митника краю. Інформація Закарпаття онлайн про призначення Михайла Феделеша – одіозного екс-очільника СБУ в Закарпатській області в період, що припав на апогей подій на Майдані, викликала справжній фурор у колах зацікавлених. А тому на адресу редакції лише за один день з різних боків надійшло кілька "спокусливих" пропозицій зняти відповідну публікацію зі стрічки новин. Що, безумовно, підтверджує, що і в цьому випадку неофіційна інформація Закарпаття онлайн є (чи, точніше, за найсвіжішою інформацією - була) достовірною.

Натомість, практично довершеним фактом станом на нині є перепризначення, за поданням В.Лунченка, на посаду начальника У ДСНС України в Закарпатській області одного з найодіозніших закарпатських "регіоналів" – Мирослава Щербея. А разом з тим вже відбулося  інше перепризначення – начальника Державної фінансової інспекції в Закарпатській області Миколи Рябця.

А ще варто пам'ятати про той промовистий факт, що з часів О.Ледиди свої посади при новій владі зберегли всі керівники основних підрозділів Закарпатської ОДА.

Це щодо фактичної сторони справи. Процеси тривають і всі зазначені факти не обов’язково є доконечними. Тим більше, з огляду на підкилимність прийнятих рішень.

Реально ж маємо ситуацію, в якій, за підсумком подій на Майдані, владу на Закарпатті захоплюють найодіозніші представники режиму Януковича, на чолі, як виявляється, з «губернатором» В.Лунченком. Бо саме він стоїть в епіцентрі кадрових призначень на Закарпатті і повністю несе відповідальність за увесь пов’язаний з ними негатив.

Зазначені особи не просто несуть на собі тавро належності до минулого режиму, а й, що найгірше, в новій, постреволюційній ситуації демонструють патологічну нездатність діяти по-новому. Бо свою діяльність на посаді голови Закарпатської ОДА В.Лунченко розпочав з «парадів» тітушок, лобіювання на ключові посади одіозних осіб на взірець В.Турдая, І.Кайла та С.Шаранича. Сам С.Шаранич в нових умовах уже встиг запам’ятатися неприхованою співпрацею з криміналітетом, примітивними спробами утриматися на посаді за допомогою кишенькових громадських рад та люстраційних комісій, штучно сформованих з сумнівних, або й відверто кримінальних осіб, недолугими спробами "кришування" незаконного грального бізнесу, ба навіть більше – відверто репресивними методами по відношенню до неугодних громадських активістів та журналістів, завдяки яким, власне, і відбувалася Революція Гідності на Закарпатті. Так само і М.Феделеш, який не тільки «прославився» прослуховуванням телефонів і порушенням кримінальних справ щодо фігурантів Майдану, але й вже нову спробу свого призначення заплямував відвертою корупційною пропозицією.

Власне, йдеться про те, що Революції на Закарпатті взагалі ще не відбулося. Революційна ситуація наявна повномасштабно і в класичному варіанті: народ чітко знає, що не готовий жити по-старому і категорично не сприймає зазначені кадрові призначення, а влада не вміє правити по-новому і наполегливо впихає у владні крісла старі кадри.

Наявний конфлікт поки що відтерміновується тим, що вся увага суспільства наразі прикута до подій на Сході України. Але, навіть незалежно від того, чим завершиться російсько-українська війна на Донбасі, вищазазначені призначенці, навіть якщо їм вдасться закріпитися при владі, утримаються в своїх кріслах недовго.

І питання виключно в тому, в якому варіанті проходитиме третій Майдан – в «лайтовому», чи жорсткому.

07 липня 2014р.

Теги: Лунченко, Шаранич, Феделеш

Коментарі

міжгіря 2014-07-23 / 08:32:37
Тут ще не згадали регіонала Рябця, який знову всівся у крісло керівника Держфінінспекції, який у нашому районі по дзвінку все рішав за родичів та закривав очі на корупцію. Позор тримати на посадах регіоналів.

постачальник шин на майдани 2014-07-22 / 11:02:52
Нажаль нічого не міняється і влада мабуть зовсім не памятає того, що відбувалося ще вчора.Як тільки приходять люди до влади-Божечко їм повністю відбирає розум і совість((( бачимо чітко як на всіх рівнях твориться "беспредел-распредел", як приходять до влади в усіх районах люди, котрі ще вчора були з ПР, люди карєристи, злодії і т.д. І це все тягнеться від КУЛІ В ЛОБ і до останнього керівника району.Мало прикладів нам того як поступив з нами Ющенко(котрому також піднесли владу на блюдечку), так само і зараз.Люди стояли на майдані проти влади Януковича, але нажаль, немали свого ватажка, небуло лідера, котрий би поставив національні інтереси в першу чергу, а не свої мізерні, злодійські плани наживи і влади!!!! Це була найбільша проблема, от тому і маємо зараз те, що маємо.Бо прийшли до влади ті, котрі виходили на майдан покричати і розходилися далі по теплим домівкам.Як тільки настав час-вони швиденько всілися в крісла, бо як говорив уже-небуло лідера, небуло справжнього ватажка.А ці всі тільки мішали боротися з режимом, тільки відтягували наступ на Януковича.І коли вже людям надоїло, коли увірвався терпець-пішли самі в наступ, бо ТРОЙЦЯ незробила жодного впевненого кроку, лише ходили на зустрічі з уркою-яником і потискали йому руку....я би перегриз йому горляку якби міг наблизитися так як Кличко.Люди, ми маємо дуже перехідну владу(((( дай Боже щоб вони недовго там пригрілися, бо все буде по старому.Одне виконали-вигнали паскуду продажного президента, але у крісла поскакали ті хитрожопики, які там крутилися і скористалися моментом.Так нехай знають, що не їхня заслуга в перемозі, нехай не затуманюють собі свідомість тим, що вониВИБРАНІ!!!! нехай зрозуміють, що люди хотіли змін, боролися за своє майбутнє, а не за їхні ненаситні зади.

Верховинець 2014-07-13 / 15:52:35
А як посміє там. На АТО Мірко Щербей свою ПУЦКУ офіціанткам і берменшам показовати і заставляти міряти у кого булша ,як ун любив з Ковбаском Васильком тодішним Головов РДА Воловеччини се робити гулявучи в Ж денієвому ?

Пожежник 2014-07-11 / 22:39:03
Якщо наш Мирко щербей так хоче послужити Народу Украіни , так було би доречно відправити його на схід, тут він і так без освіти рятувальника газдує, а там би може хоч якусь користь приніс для суспільства, а не тільки бухати і хабарі заставляти підлеглих брати, руйнуючи людям життя, сім'ї. щербей- ти НАВОЛОЧ!!!!!!!!!!!!!!!!

Сергій 2014-07-11 / 22:33:02
Дуже гуманна і безтолкова наша громада, як може щербей,який під тиском відправляв підлеглих з Мнс на антимайдан, організовував тітушок на захист дачі медведчука, у якого руки по локті в крові, залишатись не те що на посаді начальника головного рятувальника області, а взагалі в області, він теж причасний до тих смертей, що в цинкових гробах привозять нам до додому на закарпаття, як ця гнида, аморальний нелюд може передвигатись по нашій землі, який чекає повернення медведчука!!!!!

чай на двох 2014-07-10 / 22:41:54
кадрова політика лунтіка в області, як наруга над Майданом. Ми знаєм, що гівно не тоне, але повторювати 2005-06 роки, коли вся сдп-ошна банда повернулась, але вже під ригівськими прапорами. зібралась якась фейкова гомадська медична рада і об'явила Шніцера медичним вождем, якого чіпати не можна, бо всі пацієнти і медики просто повиздихують без цінного сдп(о)-ригівського кадра. і так по всіх обл.управліннях. БЕЗ ЛЮСТРАЦІЇ НІЧОГО ЦІЙ КРАЇНІ НЕ ЗМІНИТЬСЯ

вера 2014-07-09 / 12:49:42
З людьми поводяться так як їм позволяє народ но скорішеб почули захід не лише схід пізно небуло

не хочу війни 2014-07-09 / 09:38:11
На Закарпатті готується Донбас?

народ 2014-07-09 / 09:14:43
поки не почнуть рострілювати небуде порядку чим скоріше

Буревій 2014-07-08 / 17:34:48
Ідеали Майдану зраджено самим Лунтіком із самого початку тому національна революція ще буде і до влади прийдуть патріоти націоналісти.Які зараз воюють на сходіі вичищають там Україну від нечесті але прийде час і на місцеву нечесть яка зрослася з криміналітетом .БОГ І ВІРА В УКРАЇНУ З НАМИ.СЛАВА УКРАЇНІ СЛАВА ПОЛЕГЛИМ ГЕРОЯМ.СМЕРТЬ ВОРОГАМ.

Віка з Правого сектора 2014-07-08 / 02:48:08
Бля, яка ганьба

Танинах 2014-07-07 / 21:57:39
Невже бідного Феделешку знов прокинули, мля когож йому тепер зраджувати, як підтримувати високий професійний рівень кидали???

Гасич 2014-07-07 / 19:37:52
А ще мірчик Щ ербей друган і сторож і сусід по дачі Медведчука в Ж денієвому тоже командує 3000 тисячами МЧСників падлюка регіональний депутат а лунтік йому подання дав на 10 років на контракт падла

НОВИНИ: Політика

20:41
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини