В Ужгороді податківця-хабарника засудили до штрафу і заборони займати посади

Податкового інспектора, який за гроші зловживав впливом, засуджено до значного штрафу та позбавлення права обіймати посади в органах державної влади

Вироком Ужгородського міськрайонного суду державний інспектор державної податкової інспекції м. Ужгорода Міндоходів в Закарпатській області засуджений за ч. 2 ст. 369-2 КК України до штрафу – тисячу двісті неоподаткованих мінімумів доходів громадян, а також йому призначено додаткове покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади, пов’язані із виконанням організаційно - розпорядчих та адміністративно - господарських функцій в органах державної влади та правоохоронних органах на строк 2 роки.

Таке покарання колишній вже посадовець отримав через вплив на головного державного ревізор-інспектора ДПІ в місті Ужгороді ГУ Міндоходів при проведенні ним документальної перевірки у одного з ужгородських підприємців, у якого попередньо  отримав 5 тис.грн.

Довідка

ч.2 ст.369-2  КК України - Зловживання впливом 

Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди  для  себе  чи  третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, або пропозиція 
чи обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди -  караються  штрафом  від  семисот  п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот   неоподатковуваних   мінімумів   доходів   громадян  або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років, із спеціальною конфіскацією.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

20 червня 2014р.

Теги: хабар, податківець

Коментарі

кайло 2014-06-20 / 23:05:40
Пишу тобі цього листа для того, щоб ти, при можливості, користуючись контактом з люстраційним комітетом України (Соболєвим) та іншими компетентними інституціями, підняв питання по прокурору Закарпатської області Олегу Сидорчуку.

Ця людина не має аж ніякого права займати цей високий пост навіть не через те, що при режимі Януковича він займав посади заступника прокурора Київської області та першого заступника начальника управління по боротьбі з корупцією Генеральної Прокуратури України, а, у першу чергу, через вчинки, які характеризують його як «принципового», «чесного» та «професійного» чиновника.

Початок його активної роботи припадає на період призначення прокурором Жовквівського району Львівської області. Район цей прикордонний, а на його території розміщено найбільший на західному кордоні митний перехід «Рава-Руська». За 2,5 роки роботи на ці посаді вправний Сидорчук встиг заробити понад 2 млн. доларів США. Зрозуміло, за які-такі заслуги: активно кришував контрабандне ввезення на територію України різного роду товарів та цінностей, отримуючи хабарі і будуючи власні схеми. У його розпорядженні були також 5 власних каміонів-рефрежераторів, які ввозили товар без митного оформлення.

Згодом, накопичивши певні ресурси, у результаті деяких кадрових ротацій, нині головний прокурор Закарпаття посів посаду заступника прокурора Київської області. Тут його діяльність розгорнулася масштабніше. Йдеться і про хабарі, і про махінації із земельними ділянками. «Принциповість» цього прокурора, якій курував силовий блок, найяскравіше проявилась у справі так званих «васильківських терористів», яких 2 роки безпідставно утримували під вартою на замовлення тодішнього президента Віктора Януковича. Олег Сидорчук, вірний слуга колишнього режиму, не закрив «дуту» кримінальну справу за відсутністю складу злочину, навіть не відправив її на додаткове розслідування, а затвердив обвинувальний висновок і скерував її до суду, яким ці люди були засуджені до 6 років позбавлення волі. Виправдані і звільнені з-під варти вони були тільки у лютому 2014 року. Цим діям прокурора ні тоді, ні тепер ніхто ніякої оцінки не дав. Хоча варто було б.

Не зрозуміло, за які «подвиги» Олег Сидорчук потрапив на посаду головного прокурора Закарпаття, але і там він не зменшує обертів. Аби налагодити «роботу» і в Закарпаття, перетягнув деякі свої кадри. Зокрема пана Киричука зробив природоохоронним прокурором, з яким вершив справи у Київській області. Киричук вже стиг і в Закарпатські області «налагодити» роботу: обклав даниною держлісгоспи і видобувачів корисних копалин. Крім того, вже вся область знає, що у Закарпатті будь-яку посаду у прокуратурі можна купити, все залежить тільки від суми. Ходять чутки, що на посаду прокурора Сидорчука пролобіювала ВО «Свобода».

За його нетривалої каденції у Закарпатті працівниками СБУ за отримання хабаря у розмірі 8 тис. доларів США було затримано «на гарячому» начальника відділу транспорту обласної прокуратури. І це не випадково, бо саме Сидорчук відправляв останнього для збору данини з митних постів області. Не обійшов увагою головний законник і питання контрабандного переміщення тютюнових виробів через митний кордон України – сьогодні платять всі, хто цим займається.

Олег Сидорчук – вже перший прокурор у Закарпатській області, якого не сприймає ні керівництво УМВС, ні СБУ, ні органи влади, ані власний колектив. Відкрито розправляється з неугодними йому людьми, цинічно прикриваючись «громадською думкою».

Прошу оприлюднити цю інформацію, винести на широкий загал через інтернет і дати належну оцінку такому «керівнику».

Источник: http://goloskarpat.info/zakarpattya/39675-prokurora-zakarpattya-sidorchuka-vimagayut-proyti-lyustraciyu-list.html#ixzz35DBeqGDI

2345 2014-06-20 / 19:29:26
v podatkovij 99%pracivnikiv mozhna sazhati za vzjatki i vimohateljstvo!

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини