Громада Хуста добилася звільнення головного газовика міста і керівника РЕМ (ФОТО, ВІДЕО)

Як повідомлялося раніше, громада Хуста дала тиждень строку для реагування власниками цих підприємств на негативу роботу їх керівників та очолюваних ними підрозділів.

Громада Хуста добилася звільнення головного газовика міста і керівника РЕМ (ФОТО, ВІДЕО)

Як наслідок, керівництво ПАТ «Закарпатгаз» зробило відповідний кадровий крок самостійно, побачивши суспільну напругу, спричинену діяльністю відповідного керівника.

Натомість ПАТ «Закарпаттяобленерго» не вжило жодних заходів, відверто грабуючи закарпатців авансовими платежами та тарифами на підключення і безпідставним відключенням споживачів.

Для діалогу з громадою від підприємства був делегований заступник генерального директора Олександр Білак та юрист підприємства. Спілкування проходило досить цікаво, громада вказувала на недоліки в роботі керівника Хустського РЕМ  Ярослава Керечана, а також його хамське ставлення до споживачів. Вислухавши все це, представник ПАТ запропонував Ярославу Керечану написати заяву на звільнення, а також зателефонував генеральному директору "Закарпаттяобленерго" Віктору Петрову і повідомив його про такий перебіг подій.

Більш цікавою була бесіда по авансових платежах, які безпідставно стягаються з суб’єктів підприємницької діяльності, і які не зараховуються в оплату електроенергії, а залишаються на рахунках підприємства. Фактично, такі розрахунки є безоплатним кредитом, які надаються бізнесом Хустському РЕМ. При цьому за користування коштами підприємство не сплачує споживачам ніяких відсотків. Необґрунтованими є і тарифи по виготовленню технічних умов по підключенню споживачів, які виходять за межі розумних розрахунків.

Було багато нарікань з того приводу, що ПАТ «Закарпаттяобленерго» є монополістом і зловживає своїм монопольним становищем, необґрунтовано піднімаючи ціни на свої супутні послуги та створюючи різні бюрократичні перепони по отриманню своїх послуг. Також громада запропонувала створити робочу групу, яка буде рекомендувати переглянути систему оплати, підключення та порядок відключення споживачів. І це знайшло підтримку ПАТ «Закарпаттяобленерго» .

Так як і обіцяла громада, вона вирішила навідатися до хустського прокурора Юрія Беламута. Було багато нарікань на роботу прокуратури, але новий прокурор пообіцяв відстоювати інтереси громади і нагадав, що він давав присягу народу України і буде завжди відстоювати інтереси народу і держави. Громада привітала такі висловлювання прокурора оплесками, наголосивши, що головне, щоби слова прокурора не розходилися з його справами. Там же, в прокуратурі, представники громади написали кілька заяв щодо діяльності Хустського РЕМу та щодо спорудження міні-ГЕС у Нижньому Бистрому, - повідомив активіст Роман Келемен.

23 травня 2014р.

Теги: Хуст, РЕМ, Закарпатгаз, Закарпаттяобленерго, прокурор

Коментарі

і так 2014-06-01 / 01:41:55
з монополістом "Закарпатобленерго" треба розмовляти коротко, якщо їхні знахабнілі РЕМи не погоджують свої тарифи на додаткові послуги з РайРадами, то монополіста просто позбавляти ліцензії і все тут, скільки ще будуть працювати по-совіцьки? гнати в шию хробаків!!!!!

Русин 2014-05-24 / 22:36:33
Бо в Міжгірю підпреємці хотілиби се зробити руками Народної ради та Самооборони. А самі бояться заяву підписати. В Хусті се робили всі разом тому є результат.

міжгірець 2014-05-24 / 21:02:06
Чому громада Міжгір'я не піднімаєься, у нас такі самі проблеми. Хустяни не прийдуть нам порядок наводити.

знаючий 2014-05-24 / 20:40:18
Технічний директор Білак О.О. та начальник Хустського РЕМ Керечан Я.О. земляки, вони обидва з Виноградова, тому він і приїхав свого захищати, мабуть знає за що...

порівняємо 2014-05-23 / 23:40:49
інтр'єр кабінетів державної служби, що немає прибутку та приватного підприємства з прибутками. Після - робимо висновки.(бажано логічні).

не розумно 2014-05-23 / 23:16:42
А при чому тут начальник?, він просто виконує те що йому каже керівництво області__

З Лопухова 2014-05-23 / 22:48:41
Хлопці , 50 колес лежать без роботи , дайте знакти тут коли треба буде везти !! з ними по інакому не мож !

я,Ужгородець 2014-05-23 / 18:54:41
Знали кого направити на розборки - технічного директора Білак О.О., який з давніх давен являється одним із попередніх керівників обленерго, і який себе зарекомендував "хорошим хлопцем" , підминаючи під себе все що можливо і неможливо. На фото видно як "ревно" і завзято відстоює інтереси монополіста, заробляючи собі бали перед керівництвом.
Одне не зрозуміло, чому на н=зборах не було "головного ідеолога" здирництва авансових платежів за майбутнє споживання електричної енергії, пана Габор О.М., колишнього головного юриста компанії, бо то при ньому таке " чудо сотворилося " у 2011р. Ні в одній області України немає двомісячного авансового платежу, це при ньому було заведено тільки для нашої області , і даже переконано в цьому НКРЕ, яке на запити бізнесу області повторювало і повторює що все правильно, лише замовчує що це тільки для Закарпаття, бо це особливий край.
І на зустрічі повинен був бути теперішній очільнил енергонагляду, бо технічний директор відповідає за технічні питання, експлуатацію, ремонти, нові підключення, ТУ, розвиток енергетики в області, а не питання сплати за електричну енергію.

568-тр 2014-05-23 / 17:16:41
добре, що звільнили як видно він і свою фамілію незнать писати

2012 2014-05-23 / 17:07:35
Судячи із заяви, прізвище начальника Хустського РЕМ Керечан, а не Керечанин. А заяву він мав адресувати пану ПетровУ, а не Петров. І від ЯрославА ОлексійовичА.

НОВИНИ: Соціо

15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
» Всі новини