Передвиборчі обіцянки Тимошенко сягли захмарних висот закарпатської Верховини

Лідер БЮТ Юлія ТИМОШЕНКО сьогодні у Чернівцях підписала з головою товариства "Гуцульщина" Вижницького району Чернівецької області Василем МАРЧУКОМ Зобов`язання перед жителями гірських населених пунктів України.

Передвиборчі обіцянки Тимошенко сягли захмарних висот закарпатської ВерховиниЯк повідомили УНІАН у прес-службі БЮТ, при цьому Ю.ТИМОШЕНКО зазначила, що ці зобов`язання стосуватимуться Чернівецької, Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської областей, а також Автономної Республіки Крим.

Перед підписанням документу Ю.ТИМОШЕНКО наголосила, що "у нашій Верховній Раді досить часто ставилося питання гірських населених пунктів, але жодного разу не було прийняте рішення".

Як йдеться у повідомленні, у Зобов`язаннях, складених, за словами лідера БЮТ, за ініціативи та силами представників гірських районів України, зокрема, зазначається, що Блок Юлії Тимошенко, усвідомлюючи необхідність соціального, економічного та культурного розвитку гірських населених пунктів, після формування депутатської фракції у Верховній Раді України VI скликання, зобов`язується прийняти зміни до Закону України "Про статус гірських населених пунктів щодо розширення переліку сіл, що належать до цієї категорії" за рахунок гірських населених пунктів Івано-Франківської, Львівської, Закарпатської, Чернівецької областей та Автономної Республіки Крим. Цими змінами передбачається змінити критерії віднесення населених пунктів до категорії гірських в частині щодо розташування населеного пункті над рівнем моря з 400 метрів і вище на 350 метрів і вище та розміщення 50 і більше відсотків сільськогосподарських угідь у межах цього пункту на схилах крутизною та 12 градусів і більше, а 9 градусів і більше. Це дасть можливість надати статус гірських багатьом населеним пунктам цих регіонів, зазначається у повідомленні.

Крім того, документом передбачається активізація програми газифікації гірських населених пунктів. Зокрема, БЮТ обіцяє сприяти газифікації в 2008-2012 роках сел у Вижницькому районі, до 2010 року –Путильського району, які знаходяться в північній частині та до 2015 року – в південній частині краю а також завершити до 2012 року газифікацію Сторожинецького району. Крім того, передбачається розпочати газифікацію Верховинського району Івано-Франківської області.

З метою забезпечення безперебійного постачання електричної енергії та опалення будинків БЮТ зобов’язується провести реконструкцію та модернізацію лінії електропередач за рахунок коштів державного бюджету і енергопостачальних компаній. Встановити пільговий тариф не електроенергію для жителів гірських районів на 25 відсотків менший від існуючого для жителів гірських районів, що не мають газопостачання. Крім того, БЮТ обіцяє виділяти кошти на будівництво нових та ремонт існуючих автомобільних гірських доріг та доріг, що з`єднують центри гірських районів з обласними центрами.

Як зазначається у Зобов’язаннях, БЮТ сприятиме залученню значних місцевих та закордонних інвестицій для розвитку рекреації та зимового туризму, що дасть змогу в гірських районах створити нові робочі місця.

Крім того, БЮТ обіцяє жителям гірських районів допомогти із залученням платоспроможних інвесторів для будівництва гірськолижних комплексів "Чорногора" в Івано-Франківській області, "Німчич" у с. Виженка і "Стіжок" в селищі Берегомет Чернівецької області.

Також БЮТ сприятиме у будівництві нових автомобільних митних переходів Україна – Румунія у Верховинському районі Івано-Франківської області, селі Шепіт Путильського району Чернівецької області.
21 серпня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

19:33
/ 13
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 28
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 6
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 6
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
16:11
/ 1
У Мукачеві водій Audi смертельно травмував чоловіка, що переходив дорогу у невстановленому місці
19:30
/ 12
угорщина хоче, щоб угорцям Закарпаття "повернули" те, завдяки чому вони перестали говорити українською та відчувати себе громадянами України
19:14
Кулеба на пресконференції в Ужгороді розповів, як вирішуватимуть суперечку з угорщиною щодо нацменшин
12:28
/ 6
Кулеба і Єрмак зустрілись з сійярто в Ужгороді
20:11
/ 14
В Ужгороді затримали мукачівця, підозрюваного в киданні гранати на подвір'я депутата облради Горвата в Мукачеві
» Всі новини