На конференції адвокатів Закарпаття обрано делегатів на позачерговий з'їзд адвокатів України (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні в Ужгороді відбулась конференція адвокатів Закарпатської області, на якій було обрано делегатів на позачерговий з’їзд адвокатів України.

На конференції адвокатів Закарпаття обрано делегатів на позачерговий з

За пропозицією головуючого Олексія Фазекоша робота конференції розпочалася хвилиною мовчання за загиблими на Майдані під час революційних подій. 

Далі конференції продовжила свою роботу. Було одноголосно прийнято рішення: за пропозицією адвокатів Іван Рибаря, Василя Райка, Василя Кошелі звернутися до Ради адвокатів України. Відмінити своє Рішення про скликання позачергового з’їзду адвокатів України як таке, що прийняте під прямим тиском і антиправовими діями осіб, частина з яких не мають жодного стосунку до діяльності системи адвокатури України. 

Як зазначив у своєму виступі представник від адвокатів Закарпаття у Раді адвокатів України Василь Кошеля, адвокатура України є незалежним самоврядним інститутом і ніхто не вправі втручатись в його  діяльність. Крім того Василь Кошеля повідомив: «Буду говорити прямо. Бандити увірвалися в приміщення готелю «Президент» і почали погрожувати членам Ради, вимагаючи проведення позачергового з’їзду адвокатів. Таке рішення має бути безперечно відмінене, оскільки воно прийняте під впливом погроз. Буде прийнятий новий Закон «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», тоді і проведемо позачерговий з’їзд адвокатів, куди поїдуть і делегати від Закарпаття". 

Також за ініціативою В’ячеслава Кампова та Василя Райка було прийнято рішення звернутись до Ради адвокатів України, щоб ініціювати питання внесення змін в законодавчому полі, при яких встановити, що право на надання правової допомоги в судах мають виключно адвокати, і таким чином підняти якість надання правових послуг населенню. 

Крім того, делегати конференції зупинилися на наступному питанні. Як проінформувала присутніх Нінель Масяк, монах Віктор Бедь, використовуючи підконтрольну йому газету «Срібну землю» та деякі громадські організації, звертається в правоохоронні органи і Національні органи адвокатського самоврядування з метою дискредитації законно обраних Голови Ради адвокатів Олексія Фазекоша та КДКа Закарпатської області Петра Немеша. Нінель Масяк зазначила, що такими діями Віктор Бедь дискредитує свій сан священнослужителя, і запропонувала належним чином відреагувати на його дії. 

В обговоренні цього питання Заслужений юрист України Іван Рибар сказав: «Навіщо ми будемо на них реагувати? Всі адвокати Закарпаття об’єднались, органи адвокатського самоврядування працюють нормально, а цій маленькій купці незадоволених з оточення Віктора Бедя вже потрібно пройти медичне обстеження і ставити діагноз на адекватність». 

За пропозицією Тіберія Чегі було поставлено на голосування питання про повну підтримку Олексія Фазекоша та Петра Немеша як законно обраних на легітимній основі керівників органів адвокатського самоврядування Закарпаття і повну довіру їм. Делегати проголосували одноголосно - за.

 

Прес-служба органів адвокатського самоврядування Закарпаття

05 квітня 2014р.

Теги: адвокати, конференція, делегати

Коментарі

Справедливий 2014-04-08 / 14:28:10
Багатьох присутніх треба було би протестувати на знання законодавства,бо деякі давно вже перетворилися не на фахівців у галузі закону для захисту , а у фахівців-посередників між злочинцями та тими хто "узаконює беззаконня".

Мирослава 2014-04-06 / 14:53:50
Главное, что Лёша проводит конкурс "Миссис Закарпатье". Моя кума тоже участвует, и поэтому будем поддерживать в адвокатуре Лёшу.

Іван Адвокат Мукачево 2014-04-06 / 12:34:46
Всі Мукачівські адвокати, дійсно підтримують Олексія, підтримують його і в області. Нормальний хлопець, грамотний,такщо не каламутьте воду.

ЛАЗАРЕНКО А, В, 2014-04-06 / 11:53:32
Не признаем этих самозванцев.

хустянин 2014-04-06 / 08:04:16
Немеш де ти меш коли тобі нагадають твоі баблові справи.....за нагірним утечеш ..

адвокат 2014-04-06 / 03:32:21
Ми неголосували за звернення до ради адвокатів України щодо скасування рішення,обговорювали но неголосували!!!!!

Перехожий 2014-04-06 / 00:28:10
Мля, клоуни!

Хуст 2014-04-05 / 21:41:20
Немеш без Фозія нич сам не робить і капусту ділять разом, а на щот Фозекоша спитайте у знайомих в Мукачеві, то є аферіст вищої марки і така зараз адвокатура на його чолі, одні розводяги у руля, хоч є багато простих і чесних адвокатів їх і треба приводити до влади після революції, але бабло зараз уви решає все, поки що !?

бувший хустянин 2014-04-05 / 21:15:16

Не маю жодного відношення до «монаха» В.Бедя, проте по роботі особисто знаю декількох порядних адвокатів, які є на фотографіях до цього повідомлення прес-служби органів адвокатського самоврядування Закарпаття.

Якщо вони буди на цьому заході, значить ще не все втрачено у закарпатській адвокатурі. Тому наступні слова саме до них.

Якщо бути послідовними до кінця, то після хустських керівників правоохоронців, В.Турдая у міліції, та І.Кайла у прокуратурі, які несуть всю відповідальність за уникнення від кримінального покарання вбивці двох людей П.Нагірного, та були за це частково покарані (під тиском громадськості!) позбавленням посад в Ужгороді, то наступним, на мою думку, кого треба було б позбавляти будь-яких керівних посад вже в адвокатурі (для початку!) – це колишнього звільненого прокурора-хабарника Петра Немеша.

Саме цей рішала-адвокат був тою вирішальною ланкою у корупційних зв’язках між правоохоронцями та судом, між Хустом та Ужгородом, які дозволили вбивці П.Нагірному без перешкод, з усіма документами та візами, продавши майно(!), безперешкодно виїхати за кордон.

Тому, панове адвокати, не дочікуйтесь люстрації, яка обов’язково дійде і до вашого керівництва (такі резонансні справи ніколи не забуваються!), а самостійно дайте публічну(!) оцінку діяльності одному з ваших керівників - П.Немешу.

І почніть саме з цієї справи – справи вбивці жінки та дитини П.Нагірного, якого «відмазав» у незаконний спосіб П.Немеш.

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини