«Правий сектор» Закарпаття розповів про наявну зброю, подальшу люстрацію та передвиборчу кампанію

На тлі останніх подій і невщухаючих розмов довкола організації «Правий сектор» представники її закарпатського осередку зустрілись із журналістами, аби пролити світло на діяльність ПС та розповісти про мету своєї діяльності та подальші плани формування на Закарпатті. Відповідаючи на питання, говорили багато про що – про ситуацію, що склалась внаслідок візиту «Правого сектора» на жденієвську дачу Медведчука, про наступні кроки у справі люстрації, про свою причетність до передвиборчої кампанії, в якій братиме участь і лідер Правого сектору Дмитро Ярош, про володіння та носіння вогнепальної зброї бійцями організації.

«Правий сектор» Закарпаття розповів про наявну зброю, подальшу люстрацію та передвиборчу кампанію

За словами керівника закарпатського «Правого сектору» Олександра Сачка, необхідність у зустрічі з журналістами виникла через постійні провокації, що вичиняються щодо ПС з метою дискредитації. Тож, щоб розвіяти всі домисли та сумніви громади, закарпатський Правий сектор вийшов на прямий контакт зі ЗМІ для донесення своєї позиції до громади. З журналістами спілкувались лідер «Правого сектору» Закарпаття Олександр Сачко та офіційний речник організації Володимир Гласнер.

Про дачу Медведчука та причетних до провокації

Речник закарпатського ПС Володимир Гласнер:

– Позаминулої неділі «Правий сектор» Закарпаття взяв під охорону об’єкт під кодовою назвою «Дача Медведчука». Наші хлопці зайшли туди, спільно з ДСО провели огляд об’єкту і взяли його під охорону. Хто би що не говорив про захоплення, про збройні пограбування – все це маячня. Адже важко собі уявити: увесь цей час на дачі знаходяться працівники ДСО, «Правий сектор» наче грабує дачу, а ДСО за цим спостерігає зі зброєю. Це абсурд… Упродовж 3 днів на об’єкті знаходились представники «Правого сектору», Самооборони з Києва, працівники ДСО, журналісти, а також люди, яких туди запускали по можливості для екскурсій. Що стало підставою для прийняття рішення щодо охорони об’єкта? Незадовго до цього ми, повертаючись із Києва, отримали інформацію, що дорогами Закарпаття рухається організована колона озброєних людей у камуфляжах. На той момент ми не знали хто це і з якою метою ці люди їдуть на Закарпаття. Однак, вже незабаром надійшла інформація про те, що «камуфлювані» люди збираються у Жданієві, під маскою «Правого сектору» вчинити озброєний штурм «Ведмежої діброви». Це вже був початок дискредитаційної кампанії – за кілька днів до цього Дмитро Ярош висунувся у Президенти.. Тому, з метою недопущення збройного штурму, ми виїхали у Жденієво, зайшли на дачу, переговорили з бійцями ДСО і спільно з ними взяли об’єкт під охорону. І наступного дня, у понеділок з’явилась інформація, що дійсно на Закарпаття заїхала група озброєних людей, які проживали потім у готелі «Дружба». 

Про Валерія Лунченка і звільнення об’єкту

– Коли ми взяли об’єкт під охорону, то весь час потім чекали: хто візьме на себе відповідність «звільняти» об’єкт, що по факту належить  куму і офіційному раднику Володимира Путіна Медведчука? І яке ж було наше здивування, коли ми дізнались, що особисто «губернатор» Валерій Лунченко передзвонив у Київ, зв’язався зі штабом Андрія Паруб’я і запросив сотню Самооборони з Києва, щоб  звільнити цей об’єкт від нас – «мародерів», «злочинців», «ґвалтівників», «безпрєдельщиків» і хто ми там ще для них… І особисто помічник пана Лунченка Тарас Гайдук привів на дачу 27-у сотню Самооборони Майдану, 59 бійців. Я, чесно кажучи, був у шоці: як нова влада з піною у рота захищає людей, які представляють на Закарпатті російського агресора. Але була цікава ситуація: коли «самооборонівці» зрозуміли, куди вони приїхали і хто насправді є на об’єкті –хлопці мало того помічника не «розірвали», Сашко реально закрив його своїм тілом. За 10 років це другий випадок, коли на Закарпаття завезли сторонніх людей, аби вирішувати внутрішні питання. Перший – за часів «губернаторства» пана Різака, котрий привіз в Ужгород 200 найманців з метою наведення «порядку» в Ужгороді, які дислокувались на Авангарді. Другий випадок – нинішній, з ініціативою пана Лунченка, який особисто запросив сюди сотню самооборони з Києва з метою наведення якихось своїх порядків

Про здачу передачу дачі Медведчука громадській комісії

Володимир Гласнер:

– Ми перебували на об’єкті з неділі, у середу було досягнуто домовленості про передачу об’єкту громадській комісії, сформованої з представників РДА, громадськості, формального власника цього об’єкта – всього у складі 6 осіб. Передача відбувалась упродовж 4-х годин. І те, що розповсюджується інформація про те, що «озброєні бойовики» «Правого сектору» не давали нікому зайти і бути присутніми – знову маячня. У середу, після передачі об’єкту, ми організовано звідти пішли. А в суботу почали з’являтись заяви формальних власників об’єкту про пропажу спочатку 28 картин, потім – 26, і цей список постійно узгоджується.. Мені, як мінімум, це дивно: адже, якщо у мене щось вкрали, я звертаюсь в міліцію у той же день, бо ж якщо піду через 3 дні, у мене заяву просто не приймуть. Як трапилось, що ми в середу пішли, а вони звернулись у суботу – мені не зрозуміло. По-друге, ви всі вже, напевно, бачили інформацію у ЗМІ про картини, які знаходились там у четвер, але були внесені у список картин, викрадених ще в середу (посилання). Ми зараз займаємось з’ясуванням безпосередньо цього списку, підбираємо весь матеріал по фото, відеоматеріалам, які робились там упродовж 3-х днів. Підберемо ці матеріали, відтворимо хронологію і готуємо заяву в міліцію з приводу неправдивих даних, свідчень по відношенню до правого сектору. Хай міліція це розстежує – хто викрадав, як викрадав, наскільки до цього причетні працівники об’єкту, які його прийняли і знаходились там до суботи. 

Про порушення кримінальних справ щодо представників ПС

Олександр Сачко:

– Як на мене, всі ці розмови, порушення кримінальних справ – це частина тієї дискредитаційної кампанії, яка нині йде щодо «Правого сектору» по всій Україні. Якщо ми розберемось із цією ситуацією (по «Ведмежій діброві» – ред.), громаді стане зрозуміло, що ніякі ми не крадії і не злочинці. Не виключаю, що тоді, напевно, можуть знайти в озері біля дачі підводний човен із 2-ма тоннами героїну з Колумбії. Або знайдуть гранатомети, про які говорив пан Аваков... Щодо позивання за наклеп: безперечно, будемо позиватись.

Про володіння й носіння вогнепальної зброї:

Олександр Сачко:

– Аби ми ходили вулицями зі зброєю, такого немає, не було і не буде. Та зброя, з якою ми виходили на патрулі з ДПС, з ДАІ, з якою стояли на блок-постах на перевалах, коли йшло мародерство по західній Україні, ми її ніколи не приховували. Більше того – на рівні УМВС було домовлено, що всю нашу зброю ми беремо з собою, бо ми так само люди, і маємо захищатись від провокацій чи нападів. Уся зброя, яка наразі є у володінні «Правого сектору» Закарпаття – офіційно зареєстрована. Якщо буде наказ із Києва, або я прийму особисто рішення про здачу усієї абсолютно зброї, що є в наявності, ми вас повідомимо, і ви будете присутні під час цього процесу. 

Про мету сьогоднішньої діяльності: 

Олександр Сачко:

– Мета абсолютно не змінилась, все чим займались, займаємось і понині. В першу чергу, це збереження миру і спокою в області, ініціювання у місцевих громадах як люстраційних процесів, так і створення Самооборони, інших громадських об’єднань для того, щоб можна було контролювати місцеву владу. Ми хочемо, щоб місцеві громади брали якомога ширшу, не лише формальну, участь у процесах, що зараз відбуваються.

Про балотування Д. Яроша в президенти і дії ПС у цьому зв’язку  

Олександр Сачко:

– Знову ж таки, нічого із оголошенням про балотування Яроша не змінилось, продовжується виконання завдань, поставлених керівництвом. Просто з суспільно-політичного руху «Правий сектор» перетворюється в нормальну законну структуру, у політичну партію. Триває структуризація, готуємось до виборів і братимемо в них активну участь. Бо бачимо, що іншого шляху впливу на владу у нас не має. Силовий блок так само, думаю, в найближчому часі стане офіційною структурою, в якій формі – питання до нашого командування, але це також буде структура із законними правами на дії, із визначеними завданнями та методами вирішення цих завдань

Про люстрацію

Олександр Сачко:

– Ми практично цілодобово отримуємо інформацію з усієї області, по абсолютно різним чиновникам різного рангу, по посадових особах, щодо яких у громадах є великі питання. Отримуємо питання на гарячу лінію, на «електронку», матеріали приходять на телефони і адреси в центральному штабі. Ми їх використовуємо і будемо використовувати у люстраційній роботі, і вже з підтримкою юристів будемо їх надавати громадськості, журналістам для оприлюднення, аби влада якнайшвидше очистила свої ряди від негативів і нарешті нормально запрацювала. Стосовно того, хто наступний підпаде під люстрацію: будь-хто, кого призначать на керівну посаду в області, при тому, що людина не відповідати вимогам суспільства у нові часи. Якщо й надалі призначатимуться корупціонери, крадії, люди від злочинної влади Януковича і так далі – це і буде наступна людина для люстрації 

 

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

03 квітня 2014р.

Теги: Правий сектор, люстрація, зброя

Коментарі

Міжгір"я 2014-04-10 / 12:56:48
Всім привіт.

опер 2014-04-09 / 18:41:42
Хлопці ви канешно молодці, честь і хвала вам, НО ! У ваших коментах ЗМІ багато лишнього, цим скористується Шаранич, скоро побачите !
У вас дуже багато самовпевненості, ви розслабилися !

КУЛІТКА 2014-04-06 / 13:48:08
про насоси та касира правда. Бакая, який був призначеним в Закарпаття за часів Пшонки,необхідно люструвати, бо він як брав хабарі до революції так і продовжує їх брати. Коли йому буде досить невідомо. По одній з кримінальних справ щодо митника Тітова якого УДСБЕЗ затримав на хабарі, Бакай взяв від людей 25000 доларів США. "Хабарника наказали хабарники". Не розумію тих людей які дали Бакаю такі гроші, через день-два Бакаю дадуть під зад, і що далі???????

Володимир 2014-04-04 / 12:18:31
Молодці хлопці.. Це реально єдина організація в Україні, яку боїться влада (і стара і нова)і намагається їх дисредитувати. Хай вам Бог допомагає!!!

Орсаг 2014-04-04 / 08:48:55
О це і є справжні патріоти, які залишили свої родини, живуть на одну зарплату, половину з якої оплачують зйомні квартири, однак продовжують активно боротись з контрабандою, ігровим бізнесом, вирубками лісів та іншими корупційними схемами на Закарпатті, честь їм і хвала.

Заступник прокурора області — Бакай Андрій Васильович (касир)

Начальник управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні-

Цилюрик Олександр Анатолійович (насос)

Начальник відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення -

Гайдамака Владислав Віталійович (насос)

Начальник відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ, державної митної служби та державної прикордонної служби -

Василенко Олександр Юрійович (насос)

Начальник відділу нагляду за додержанням законів у сфері протидії корупції та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про корупційні правопорушення -

Сільченко В’ячеслав Павлович (насос)

Начальник відділу захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері

Тітаренко Євген Анатолійович (насос)

Старший прокурор прокуратури області з питань захисту прав громадян та інтересів держави при застосуванні законів про адміністративні правопорушення

Льошенко Ярослав Вадимович (насос)

хуст 2014-04-03 / 21:55:47
Слава Україні хлопці! ПС ми підтримуємо Вас!

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини