Ужгород. «Революція продовжується!»

Сьогодні, коли вовки Януковича вдягли овечі шкури Майдану, українцям треба бути особливо пильними. Нині на Закарпатті душами Небесної сотні найбільше прикриваються саме вчорашні (та й чи вчорашні?) «регіонали» з ратушняківцями. Вони ж уже й заходилися «люструвати» іменем революції. А найбільше про революцію кричать ЗМІ, які ще вчора робили все можливе, аби її задавити. Тому тепер шукати правду треба не тільки і не стільки за словами, як за вчинками. І не тільки за нинішніми, як за вчорашніми і позавчорашніми. Тому, ключовою вимогою часу сьогодні залишається ЛЮСТРАЦІЯ. Революція триває...

Ужгород. «Революція продовжується!»

Революція не завершилася, революція триває. І констатація цього факту стала домінантою сьогоднішнього, 30 березня, віча на площі Театральній в Ужгород. А його візуальним оформленням – плакати «Шаранич, іди геть!» та «Аваков, схаменися!», «Люстрація правоохоронців – питання №1!», і «Люстрація – прерогатива громади!».

Шалений спротив вчорашніх високопосадовців викликають навіть не спроби притягти їх до відповідальності за злочини, скоєні ними при режимі Віктора Януковича, а просто бажання громади не допустити  їх повторно до влади. Продажні ремісники від журналістики, які вчора прислужувалися режимові, сьогодні не залишилися без діла і знову зайняті поливанням брудом тих, хто вчора ризикував життям і свободою заради світлої мрії про наше спільне добре майбутнє. Більше того, на їх адресу лунають реальні погрози. Зокрема, нинішній керівник Громадського люстраційного комітету Закарпаття Віталій Лазаренко повідомив про цілком конкретні погрози на адресу свого попередника на цій посаді Василя Маняка.

«Ми працюємо і будемо продовжувати працювати. Очевидно, ми наступили на чиїсь болючі мозолі», – сказав з цього приводу сам Василь Маняк. Він розповів історію з люстрацією нинішнього першого заступника прокурора Закарпаття Івана Кайла, якого зараз, на вимогу громадськості, перевіряє комісія Генпрокуратури, і далі перейшов до особи чинного в.о. начальника УМВС Сергія Шаранича. Останній у 90-х роках був кримінально переслідуваний і вигнаний з органів внутрішніх справ. Але згодом якимось чином знову був поновлений і тепер претендує на найвищу міліцейську посаду області. Надумку люстраційного комітету, С.Шаранич в жодному разі не може очолювати міліцію Закарпаття, оскільки заплямував себе і діяльністю у 2010-14 роках.

У цьому контексті перепало на горіхи і чинному міністру внутрішніх справ Арсену Авакову. Специфіка його роботи та специфічність кадрових призначень, схоже, викликають обурення у всьому українському суспільстві, а тому одностайна і неодноразова вимога його відставки зі сцени знайшла абсолютний резонанс в усіх учасників мітингу.

Попри погрози, відверту брехню і спроби дискредитації, люстраційний комітет продовжить свою роботу, заявив Віталій Лазаренко. І закликав долучитися до роботи всіх: «Якщо нас знищать, то прийдуть інші. Ми розпочали процес очищення, а далі дуже хочемо, щоб люди долучалися і робили цю справу».

Активіст Євромайдану Юрій Світлик з притаманною йому емоційністю наголосив на тому, що «триває цькування активістів. Так звана нова влада почала відкривати кримінальні справи проти активістів Майдану. Це означає, що їм не потрібні зміни. Люди, які не належать до жодних кланів, до жодних політичних сил, починають підпадати під тиск і під загрозу. Треба нагадати людям, які дорвалися до владного корита, що не для цього ми стояли на майданах. І люди помирали не для того, щоби змінилися прізвища. Ми вимагаємо докорінних змін. Кардинальних, рішучих змін, зокрема в правоохоронних органах».

Чимало йшлося в цьому контексті і про намагання чинної влади розправитися і з патріотами з «Правого сектору», тоді як досі не покарано жодного представника режиму Януковича – а ні тих, що, перебуваючи на верхівці влади, грабували країну, ані тих, що вбивали людей на Майдані. При чому, однаковою мірою в цьому процесі задіяні як столичні можновладці, так і місцеві, представлені «губернатором» Лунченком та його командою, що ледь не призвели до кривавого конфлікту на Дачі Медведчука у Жденієві.

Як розповів євромайданівець Павло Гомонай, започаткована головою Закарпатської ОДА Валерієм Лунченком система призначень за партійною ознакою швидше породжує проблеми, аніж вирішує їх. Саме тому активістами було розроблено нову схему відбору претендентів на посади держслужбовців. Окрім того, що Громадський люстрацій ний комітет Закарпаття і активісти Євромайдану й надалі реагуватимуть на факти проблемних призначень, визначивши, зокрема, прізвища близько восьми десятків колишніх керівників, котрі за жодних обставин не зможуть претендувати на владні крісла в нових умовах, буде розроблено і базу даних людей, які можуть і мають право на претендувати на владні посади. Тобто, йдеться про створення кадрового резерву, за допомогою залучення якого вдасться реформувати  владу і зробити владний апарат в регіоні більш фаховим. 

Поза емоційним обговоренням поточної політичної ситуації учасники віча не забули, що саме зараз виповнилося 40 днів з часу загибелі Небесної сотні. А тому після спільного виконання Гімну України, учасники мітингу долучилися і до спільної поминальної молитви за героями, що її проголосив єпископ Кирил з УПЦ Київського патріархату.

А після цього всі, хто бажав, разом з організаторами мітингу віднесли плакати, адресовані Авакову і Шараничу, до Управління МВС в Закарпатській області.

31 березня 2014р.

Теги: людстрація, революція, Шаранич, Лунченко, Аваков

Коментарі

Бакай А. 2014-04-03 / 20:27:31
Бажаю усім, хто виливає на мене бруд, мудрості, сміливості, людяності, бо у вас, на жаль, цих якостей дуже мало, або взагалі нема. Причину образи на мене шукайте також в собі і у своїх вчинках. А хто виконує тут певне замовлення, щоб очорнити мене, можу сказати, що і це пройде - як говорили ще древні. Не думаю, що ви будете щасливі від своїх вчинків. Дякую за увагу !

Вуйко Славко 2014-04-01 / 03:07:37
З Інтернету:
UA PostSkriptum
После демонстративного убийства одного из лидеров «Правого сектора» Сашко Белого стало ясно, что новые власти Украины намерены любым способом избавиться от неудобного союзника, который сыграл решающую роль в свержении режима Януковича. Этого от них требует, как Россия, так и Запад, представители которого призвали в понедельник Киев «дистанцироваться от экстремистов».
Сдав Крым Москве без единого выстрела, новые власти Украины организовали охоту на «Правый сектор» определив украинских националистов главным врагом государства вместо русских оккупантов.Сдав Крым, власти Украины начали охоту на «Правый сектор». Неожиданные данные об Авакове

Между тем все большее внимание привлекает к себе фигура и.о. министра МВД Украины Арсена Авакова, который все чаще становится фигурантом разных инцидентов в том числе убийств и провокаций.
В социальных сетях появилась довольно любопытная информация о личности Авакова.
Все помнят эти кадры с киевских улиц, на которых «неизвестные снайперы» расстреливали митингующих с Майдана. Снял эти кадры Ацамаз Кочиев, бывший московский папарацци, ныне подрабатывающий оператором в чекистской конторе «Life News». Кочиев родом из Южной Осетии.
Этот папарацци обвиняется в прямом сговоре с организаторами расстрела участников акции на Майдане (подробности расследования здесь). Кочиев знал, где и в какой момент начнется расстрел, и об этом свидетельствует его диалог с журналистом:
- Ацик, скоро эфир, тебе нужно будет показывать трупы!.
- Не трупы, а то, как попадают в людей, и они падают на землю!.
Но самое интересное в этой истории другое. Оказывается, мать нынешнего и.о. министра внутренних дел Украины Арсена Авакова - Татьяна Габараева, тоже родом из Южной Осетии, из села Тилиан Знаурского района республики.
Более того, Аваков … - дядя Ацамаза Кочиева(!). Об этом написали на осетинском форуме. Однако уже через несколько часов после утечки информации, автор поста срочно поправился и написал, что, мол, «получил эти данные от третьего лица и они не проверены».
Такое, вот, поразительное совпаденьице. Если информация верная, (а проверить родословную Авакова по материнской линии совсем не сложно), вырисовывается интересная картина и его роль становится совсем другой, чем кажется на первый взгляд.

БАМчик 2014-03-31 / 23:49:19
і я питаю себе ,вас ,скільки треба ще було жертв щоб у шустера, куликова і др. спрацювали клемки в голові

БАМчик 2014-03-31 / 23:41:52
прарасійскі бляді "журналістки" з гнидою костьом бондаренком на іctv.
це теж маразм , люди !

БАМчик 2014-03-31 / 23:15:57
як це назвати люди? одним словом--
МАРАЗМ

БАМчик 2014-03-31 / 23:12:57
Понеділок, вечір . На двох провідних "українських" каналах-антидержавна падла - добкін.

анміну баложському 2014-03-31 / 23:08:17
то стирай вже все???чого вибірково???мудазвони продажні!!

Бакай 2014-03-31 / 20:54:26
Шакалы воют, караван идет

Копча В.Ю. 2014-03-31 / 18:24:16
Канюк розкрадає вже 12 років ! бюджетні (наші) гроші із В.Березнянського району!!! Продав всьо! Копчу вбивцю прикриває і переховує.

Іван 2014-03-31 / 17:53:06
Потрібен сайт, або сторінка у соцмережах щоби люди могли подавати пропозиції і свої кандидатури. Чи може бандероль їм вислати з пропозиціями, листа написати та поштов підправити у 21 столітті? Чи у рельсу бити?

нік 2014-03-31 / 17:12:39
Пропоную прокурору області освідувати Бакая в кінці кожного робочого дня і за кермо не пускати. Сухий закон без хабарів і проституток - саме страшне для нього покарання

виборець 2014-03-31 / 16:08:08

З питанням, хто, за що «бере» з’ясовано. Що з ними робити зрозуміло.
Скотчем до стовпу, негайне звільнення із забороною обіймати держ.посади, кримінальні справи, і таке інше.

Але, чому ані слова про тих, хто, і за що «дає»?
Хто лізе без черги, порушує правила ПДР, везе контрабас, торгує «ліваком», штовхає «чорних», краде нафтопродукти, і т.д., і т.п.?

Це хто? І що з ними робити?

Не мою думку, без морального засудження на побутовому рівні у суспільстві валютчиків, сигаретчиків, контрабандистів та торговців контрабандою, інших порушників закону, ніяка люстрація не допоможе.

Якщо є за що, і кому давати, то завжди знайдеться і кому, і за що брати.
Це закони ринку.
І вони, на жаль, будуть діяти в незалежності від самих благих намірів, щирих гасел та побажань.

Бакай 2014-03-31 / 13:37:52
А хто не буде вдаватись до репресій, а просто хабарі продовжувати брати і віскарь хлебтати, того будуть привязувати?

сорри 2014-03-31 / 13:29:08
Всіх, хто буде вдаватися до репресій, народ примотає скотчем до стовпів. ЇХ на площі Народній багато... :)

Громадянин 2014-03-31 / 13:25:53
Але ж у нього є такі гієни як Кайло і Бакай, вони із-за помсти будуть вдаватись до репресій стосовно активістів, а є ще і міліція

сорри 2014-03-31 / 13:16:52
Прокурор не починав революцію, не йому її і закінчувати... :)

Громадянин 2014-03-31 / 12:59:24
Нещодавно прокурор області зробив заяву про те, що революція закінчилась і діям активістів будуть надавати юридичну оцінку - то кому вірити?

горец 2014-03-31 / 11:54:57
В державі щось опять починається творитися антинародне ! На мій погляд поки якусь сволоч колишню провладну з тих хто опять лізе у владу незабють і потихеньку непочнуть відстрілювати по одному, то толку небуде !
Жоден з снайперів та тих хто знущався над людьми незаарештований, зато вже умудрилися убити Сашка Білого, я його неє прихильником, но вбили непозакону і продовжують далі херньою страдати всякі дітваки Лунченки і йому подобні та разом з ними МВС.
Дограєтеся сучі діти, що народ вже з вас буде робити небесну сотню !

факт 2014-03-31 / 11:03:25
Що ми маємо в підсумку роботи нової влади для народу: 1. В міліцію і прокуратуру далі призначають все тих же хабарників з епохи Януковича; 2. Побори на кордонах для заробітчан, як були, так і залишилися. Єдина відмінність - "тарифи" лише зросли; 3. Кришування незаконного бізнесу - і гральні зали, і контрафактний алкоголь, і багато іншого - нікуди не зникло. За ними, як стояла міліція і прокуратура, так це продовжується і зараз"

Сашко 2014-03-31 / 10:41:29
Минулого тижня поліція угорського прикордонного поста Beregsurány виявила два автомобілі з контрабандними сигаретами із Закарпаття. Згідно повідомлення угорського МТІ , було виявлено 13380 пачок сигарет, без акцизних марок українського походження на суму близько 10 мільйонів угорських форинтів. Автомобілі були спеціально перероблені під перевезення контрабанди так, як сигарети допомогла знайти пошукова собака.
Як зазначає угорська поліція, за їх оперативними даними на українському кордоні після революційних подій все повертається у старе русло.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини