Закарпаття: Сліди вбивства на Ужгородщині навіть вогонь не знищив...

Пожежа — лихо надзвичайне. Недавно на одній з вулиць с.Холмок, що неподалік Ужгорода, збіглися люди. Вони снували туди-сюди з відрами в руках, намагаючись вгамувати полум’я, що охопило будинок 60-річного місцевого Олександра.

Закарпаття: Сліди вбивства на Ужгородщині навіть вогонь не знищив...Язики вогню вже дісталися даху будинку, пожежа розповсюджувалася швидко. Коли сусіди зауважили біду, всередину будівлі вже неможливо було увійти. А господаря ніде не видно. Тож люди припускали: можливо, він уже й неживий.

Всі зусилля селян вгамувати стихію були марними. Тільки коли з обласного центру прибули вогнеборці, вдалося ліквідувати пожежу. Припущення односельців підтвердилося: в одній з кімнат будинку лежав труп господаря. Хоча вогонь зробив свою чорну справу (ноги небіжчика геть обгоріли), та на обличчі виднілися садна.

Невдовзі на місці НП були працівники Ужгородського райвідділу міліції, група експертів-криміналістів з НДЕКЦ при УМВС. Останнє слово залишалося за судмедекспертами, однак і побіжного погляду вистачало, щоб зрозуміти: чоловіка недавно було жорстоко побито і, не виключено, саме від цього він і помер.

Від жителів села стражі порядку довідалися, що Олександр дружини не мав, а жили з ним 46-річний племінник Василь зі своєю співмешканкою Ганною. Саме вони і могли б пролити світло на трагічні події, та парочки ніде не було. Хтось із сусідів бачив, як зранку від оселі від'їжджало "таксі".

Поки експерти оглядали місце події, оперативники зайнялися пошуками племінника, збирали іншу інформацію, яка дозволила б встановити істину.
В.о. начальника Ужгородського райвідділу УМВС Ігорю Свадебі, який також прибув у Холмок, хтось із місцевих жителів повідомив, що тільки-но бачив, як вулицею села проїжджала автівка, у салоні якої знаходився уже згадуваний Василь. Назвали й марку автомашини та її колір. Найімовірніше, таксі поїхало у бік Ужгорода. Ігор Свадеба разом зі старшим оперуповноваженим карного розшуку Бийлом Шимоном вскочили у службовий легковик, який умить рвонув з місця. Потрібні "Жигулі" зауважили вже при в'їзді в Ужгород. На місці пасажира сидів Василь. Згодом з ним вже бесідували у приміщенні районної міліції.

Племінник загиблого виявився неабияким "фруктом". Пройшов нелегку афганську "школу". Можливо, саме там і набрався жорстокості та злості. Не виключено, що афганський "синдром" і проявився невдовзі після повернення з військової служби. За скоєння вбивства Василь потрапив за грати.

Відбувши покарання, кілька років тому повернувся у Холмок. Виникла проблема з житлом. Оскільки дядько проживав сам, Василь поселився у нього. Здавалося б, тепер життя піде на лад. Згодом колишній “зек” знайшов собі жінку з Середнього, яка теж перебралася в Холмок. Домовилися з господарем, що вони за ним доглядатимуть до останніх днів, а в спадщину отримають все обійстя. Ганна продала власний будинок у Середньому: появилися гроші, було на що жити. Про все це Василь охоче розповідав, а про сліди побоїв на тілі небіжчика та пожежу – зась: мовляв, нічого не відаю.

Оперативники встановили невдовзі й місцезнаходження Ганни, яка була у своїх знайомих в Ужгороді. Однак і та не дуже допомогла.

З'ясувалося, що напередодні вона була добряче "вжалена" "зеленим змієм". І тільки після встановлення багатьох побічних чинників та деталей стало відомо про трагічні події у сільському помешканні...

Останнім часом в Олександра з'явилася далека родичка. Жінка зачастила до нього, і господар засумнівався, чи варто залишати спадщину племіннику. Якось проговорився про це Ганні. Та розповіла співмешканцю, який дуже обурився, затаїв у собі ненависть до старого. Зрештою, Василь з Ганною вирішили узаконити свої стосунки. Того четверга повернулися з сільради уже в ранзі подружжя. Звичайно, все "обмили". Під вечір повернувся з роботи й Олександр, який працював на одному з ужгородських заводів, і за чарчиною розділив радість з молодятами. Гостина затягнулася до пізньої ночі. Знесилена спиртним Ганна пішла спати, чоловіки залишилися за столом. Коли розмова зайшла про майбутнє, зав'язалася суперечка. Василь сильно вдарив родича, який повалився на підлогу.

Потім бив ще довго (судмедекспертиза засвідчила страшні травми, не залишилося жодного цілого ребра). Далі бузувір і сам влігся спати. Вранці новоспечене подружжя виявило хазяїна мертвим. Щоб замести сліди злочину, вбивця викликав "таксі" і відправив на ньому Ганну та все найцінніше, що було в оселі, до знайомих в Ужгород. Сам пішов на заправку й, придбавши 5 літрів бензину та стільки ж солярки, облив помешкання й підпалив. Сам теж чкурнув у місто. Там зустрів знайомого, який працює санітаром. Зайшли у генделик. Добряче випивши, Василь запропонував поїхати в Холмок, подивитися, що накоїв вогонь...

За фактом навмисного вбивства порушено кримінальну справу, проводиться слідство.
Михайло Пискач, "Відомості міліції"
20 серпня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини