Люстрація: «Реноватор» Павлей записався у виконком і погрожує ужгородцям

Відомий своїм специфічним ставленням до історичної спадщини Ужгорода так званий архітектор і автор проекту знищення історичного газону на площі Народній в Ужгороді Володимир Павлей вирішив протиснутися в нову владу і сам записав себе в перелік кандидатів до складу нового виконавчого комітету Ужгородської міської ради.

Люстрація: «Реноватор» Павлей записався у виконком і погрожує ужгородцям

Така інформація викликала практично шок як у професійному середовищі архітекторів, так і серед громадських активістів, які чинили спротив «реноваторським» ініціативам В.Павлея, що відбувалися під патронатом екс-«губернатора» Закарпаття і керівника облосередку Партії регіонів Олександра Ледиди.

Дісталося від В.Павлея і журналістам. Як повідомила інтернет-видання Закарпаття онлайн журналіст Алла Хаятова, буквально вчора В.Павлей в приватному спілкуванні в соціальній мережі Фейсбук вже традиційно їй хамив і погрожував:

А ось в якому стилі В.Павлей спілкувався вчора ж у тому ж таки Фейсбуку з іншим опонентом: «Слухай ти, тупоголовий горе-бібліотекарю, будеш багато вякати без язика залишишся! Тебе хто вчив носа пхати у чужі професійні справи?

Заткнись, бо пожалкуєш, чмо тупе! Я тебе дістану й під Прагою, якщо буде потрібно твій поганий писок закрити. Площа зроблена не про таких тупих мудаків, як ти, а для нормальних ужгородців. Я зберіг твої фото собі на пам'ять».

«Насправді це просто смішно. Але змушена відреагувати, – прокоментувала інтернет-виданню Закарпаття онлайн Алла Хаятова. – Зауважу: для мене оприлюдення особистого листування є справою неприпустимою. І роблю це лише тому, що це має суспільну важливість. Сьогодні пан "архітектор" записався як кандидат у члени виконкому. Тим, хто обговорюватиме завтра склад виконкому, вирішуватиме, та й усій громаді Ужгорода і Закарпаття нагадую про те, що Павлей скомпрометував себе не лише, м’яко кажучи, сумнівною з юридичної точки зору, власне реконструкцією Народної площі. Але і як особа, котра довзоляла собі ображати, обливати брудом, погрожувати чесним людям, патріотам, у тому числі й представникам фахової громади – історикам, митцям, архітекторам. І загалом прошу краян не забути про "справу Народної" та ті проблеми, які вона унаочнила у нашій громаді. Сподіваюся, що правосуддя ще дасть свою оцінку всім діям навколо площі та її "реконструкції". А наразі прошу ужгородців просто дати оцінку за моральними критеріями. Слово "люстрація" зараз наймодніше у сезоні, його вживають надто часто і не завжди до ладу, але забувати його не варто.

Що ж до моєї реакції на слова Павлея – вона радше лежить у площині здорового гумору (ну, психіатричну оцінку можуть давати лише фахівці). Додам хіба, що є реакція й інша, чоловіча, – хлопці із Правого сектору передають пану Павлею вітання, просто нагадуючи, що з жінками, мабуть, все ж не варто спілкуватися у такому тоні...

Зараз, відверто кажучи, не до порушення теми Народної площі. Але, повірте, ми не забули».

«Я абсолютно не дивуюся хамству цієї особи. Я вже давно заблокував його акаунт у Фейсбуку, бо не звик спілкуватися на рівні, значно нижчому за рівень ужгородської каналізації. А саме це – рівень Павлея. Він міг «проявити» себе у нищенні пам’ятки архітектури виключно шляхом застосування адмінресурсу і нахабного нехтування закону збоку О.Ледиди і вже тоді хамив і залякував всіх, хто пробував йому опонувати. А тепер, коли, після зміни влади, він постав перед ситуацією, коли, ймовірно, доведеться разом з колишнім керівником області відповідати за свої незаконні дії по нищенню пам’ятки архітектури, Павлей намагається уникнути відповідальності, пролазячи у владу, і в цій ситуації, схоже, остаточно втратив залишки здорового глузду. З цим вже давно слід розібратися правоохоронним органам, які би мали кваліфікувати дії В.Павлея. Якщо він психічно здоровий, то мав би відповідати за свої погрози перед законом, якщо ж хворий, то його треба віддати у руки лікарів. Але і в тому, і в іншому випадку така людина не має права бути у владі. Про контекст нищення історичної спадщини архітектора Крупки вже не згадую. Але незабаром ця тема знову стане актуальною як для Павлея, так і для Ледиди», - каже інший журналіст, головний редактор Закарпаття онлайн Олег Диба.

27 лютого 2014р.

Теги: Павлей, площа Народна, Хаятова

Коментарі

Мусорок 2014-02-28 / 08:41:48
Скоро провірить новий начальник міліцііі все що вкрав Павлей і Ледида на Народній і буде ПАВЛЕ й злодій Член В иконкома СІЗО тюрми на Довженка а не вариша

Коментатору... 2014-02-28 / 07:41:26
Ти дурню, м1льйони бюджетних гривень поховали на т1й площ1. В Ужгород1 е 1001 проблем як1 можлыво було вир1шити за ц1 грош1. Актив1сти мало не един1 люди котр1 вже на той момент це розум1ли. А ти, бовдуре, май см1л1сть це признати.

Генек 2014-02-27 / 22:56:18
2 Коментатор, та крива бруківка, якою замостили півплощі, вже просідає, площа горбата, як і її архітектор, якого лиш могила виправить...

Radvanka 2014-02-27 / 22:46:03
So na tuj staruj plosci bolo ne tak?Kuda sa dily stari bordury?

Коментатор 2014-02-27 / 21:39:40
Имейте смелость признать - площать стала очень красивой после реконструкции! И тем более не понятно, против чего "протестовали" активисты.

Богдан 2014-02-27 / 21:39:13
2Ужгородець
+100

Ужгородець 2014-02-27 / 21:09:18
ми його особисто відпиздимо якщо хтось його туди просуне

читач 2014-02-27 / 20:36:30
Це той реформатор-архітектор, що "модернізував" площу Народну в Ужгороді.Занадто пихатий та самовпевнений Остап Бендер в галузі знищення памяток архітектури. Для якого історія та думки авторитетних закарпатських митців, мистецтвознавців, думка яких мала би вплинути на упереджене рішення ЗакОДА, зокрема екс-губернатора Ледиди,ніщо. Можливо він нині стане нічим і ніким для українського Закарпаття.

ужгородець 2014-02-27 / 20:35:02

На жаль, в ужгородський виконком намагається записатись мало не весь депутатський «бомонд», який успішно дерибанив при С.Ратушняку та В.Погорєлову це місто.

Але «реноватор» Павлей – це вже явний перебір.
Але вже не здивуюсь, якщо туди запишуться і власники ФГ «Перепілка» брати Кіршенбауми – виконавці «реновацій» горе-архітектора.

9157 2014-02-27 / 19:51:26
Тута КоНЧА Лисоголова шо сі подумала же вун уже усіх поховав на туй площі??

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини