Екс-мер Ужгорода Погорєлов і екс-прокурор Штефанюк свідомо упустили новий шанс повернення «Корони»

Ситуація навколо пам'ятки архітектури початку 20 століття – готелю «Корона», що в центрі Ужгорода, обростає новими подробицями.

Екс-мер Ужгорода Погорєлов і екс-прокурор Штефанюк свідомо упустили новий шанс повернення «Корони»

Як стало відомо інтернет виданню Закарпаттят онлайн, нещодавно у справі про зловживання під час оцінки «Корони» було визнано винним експерта, а також прямо вказано на неправомірність дій співробітників департаменту міського господарства Ужгородської міської ради, який її продав згаданій компанії-одноднівці  «Проектготельконсалтинг».

Тобто, з’явилася додаткова можливість повернути майно громаді. Колишніми орендарями «Корони» розпочато справу по визнанню незаконним договору купівлі-продажу об’єкту за нововиявленими обставинами. Однак, дивним чином, прокуратура під керівництвом «відставленого» вчора прокурора Ужгорода Івана Штефанюка і менш дивним чином – Ужгородська міська рада під керівництвом так само «відставлених» учора міського голови Ужгорода віктора Погорєлова і секретаря Світлани Король не знайшли часу взяти участь у цьому процесі. Відтак у задоволенні клопотання про повторний перегляд було відмовлено.

Однак і це ще не все. Прокуратура погодилася з клопотанням обвинуваченого у згаданій вище кримінальній справі про те, що з неї треба вилучити констатацію незаконності дій з боку чиновників мерії. Досвідчені правники кажуть, що це взагалі нонсенс. Замінювати мотивувальну частину вироку постфактум – це вже занадто навіть для нашої судової влади. Тим паче так легко проковтнути це прокуратурі, яка виступала обвинувачем. Мета такого неподобства зрозуміла – вилучивши встановлення факту незаконності відчуження «Корони» від громади до приватних кишень, відпадає  можливість її повернути. Кажуть, що за такою позицією обласної прокуратури стоїть цілих два заступника прокурора – Савченко, який відповідає за розслідування кримінальних справ, та Хиля – веде представництво в судах. Не кажучи вже про активну роль у цьому процесі екс-прокурора Штефанюка. Завдяки «плідній» співпраці цих добродіїв з новими власниками «Корони», на цьому етапі  вдалося успішно похоронити проект її повернення до рук ужгородців.  

Дехто схиляється до думки, що ця історія також пов’язана з недавнім «касетним скандалом» у готелі «Унгварський». Нагадаємо, мова йшла про встановлення за вказівкою фактичного власника І.Волошина відеопристроїв у сауні, які фіксували веселе проведення часу багатьма ужгородськими посадовцями. Серед них – частими гостями цього закладу були і зазначені вище блюстителі законності в нашому краї.

Нагадаємо, що влітку 2012 року з подачі міської влади пам’ятка архітектури місцевого значення комплекс «Корона» була продана за 8 млн гривень при реальній вартості 20-30 млн гривень фірмі «Проектготельконсалтинг», створеній за кілька днів до продажу. При цьому в аукціоні ця фірма боролася сам з собою – інших учасників не було. Тоді на захист піднялася громада Ужгорода і ряд правоохоронних структур. Через арешт, накладений  виконавчою службою на майно міськради, остання не змогла більше року оформити продаж. У той час обласна прокуратура виступила з позовом про скасування продажу через грубі порушення, а також відкрила відповідну кримінальну справу. Зокрема йшлося і про те, що під час оцінки «Корони» були застосовані кримінальні схеми, в результаті який вдалося суттєво зменшити ціну. Серед таких був і експертний висновок, який не врахував аж 1000 квадратних метрів у складі загальної площі будівлі.

Однак, після того, як на зміну прокурору Анатолію Петруні прийшов Володимир Корбань, змінилася і її позиція облпрокуратури в цьому чутливому для ужгородців питанні: при явному порушенні закону під час приватизації, прокурори успішно програли суди всіх інстанцій.  Звичайно, можна припустити, що її нові власники – серед яких в народі часто називають прізвища мера Погорєлова, депутата міськради Волошина, «відставленого» вчора міського прокурора Штефанюка, впливового в минулому співробітника СБУ та кількох діючих представників прокуратури і міліції – змогли знайти «залізні» аргументи, щоб переконати найсправедливіший у світі український суд. Однак той факт, що прокуратура так  швидко здалася – говорить про її ймовірну зацікавленість саме у такому фіналі. 

25 лютого 2014р.

Теги: Корона, Волошин, Штефанюк

Коментарі

Громадянину 2014-02-25 / 21:13:57
Шановний, я тебе вітаю! Сьогодні відбулась нарада в Генпрокуратурі. І знаєш хто представляв прокуратуру області? Корбань голубе, Корбань! Прихвосник РЫГоналов і особисто Конюха. Хрен вони клали на революцію, разом з ідеалами Майдану. Це такі дурні як ми з тобою вірили що наступить справедливість. Вони своє діло добре знають, кому дати, скільки дати. Якщо Корбаню прокурори районів зносили по 70 тис Євро за посади, а такі суми рішають все. Запитай Хустського Кайла скільки дав, через що він і є членом Хуської самооборони.

Ален Панов 2014-02-25 / 17:27:33
Зараз головне - зупинити будівельні роботи, які проводяться без відповідних проектних документів, інакше повертати місту буде нічого.

виборець 2014-02-25 / 14:23:28

Злочинні дії щодо «Корони» починали «бізнес-партнери» С.Ратушняк та В.Бедь, продовжили точно такі «рєшали» В.Погорєлов та І.Волошин.

Думаю, що нова влада має повернути у комунальну власність міста не лише «Корону», але й приміщення та гуртожитки колишнього ЗакДУ, приміщення «Унгварського», басейн «Спартак», будинок «Просвіти», інші об’єкти «сімей» С.Ратушняка, В.Погорєлова, Ф.Ващука, І.Волошина, П.Маєрчика, В.Мартина, В.Бедя, Ф.Соханича, які за посередництвом корупційних схем були за копійки відібрані від громади Ужгорода за «мерства» Рати та Горєлого.

Впевнений, що міські депутати цих скликань, які були у «більшості» разом з цими «мерами», мають нести відповідальність за «дерибан» Ужгорода в незалежності від партійності та теперішньої риторики.

Сьогоднішні події щодо Я.Шафаря мають стати не поодиноким прикладом.

НІксон 2014-02-25 / 14:19:08
Забрати Корону і не вертати!!!

Tot 2014-02-25 / 14:06:31
Танечка с ПП киприда под диктовку Касперова делала оценку имущества. И чисто случайно в оценку попало только 2880 кв. Вместо 3800 кв. М.
Последний год она слилась работает через подставных Васей
А тему с Гепой и сотрудничество волошина с СБУ надо раскручивать.

Громадянин 2014-02-25 / 13:44:00
Колишній прокурор області Корбань особисто приймав Волошина у прокуратурі за протекцією та телефонним дзвінком Геннадія Кернеса (Гепи). У зв"язку з цим прокуратура області стала на захист злодіїв та грабителів. У Короні повним ходом йдуть ремонтні роботи. Злодії за допомоги прокурорів залишаються не покараними.

НОВИНИ: Кримінал

22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 5
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
» Всі новини