Заява Президента В.Януковича щодо останніх подій в Україні

Прес-служба Президента В.Януковича оприлюднила його заяву щодо останніх подій в Україні.

Наводимо повний текст документа:

Я абсолютно впевнений в тому, що те, що побачила наша країна і весь світ - приклад державного перевороту. Я робив усе, щоб у країні не було кровопролиття. Ми прийняли два закони про амністію , ми робили всі кроки, які стабілізували б політичну ситуацію в країні. Але сталося так, як сталося.

Я приїхав до Харкова вчора пізно ввечері, я хотів взяти участь у сьогоднішньому з'їзді депутатів усіх рівнів, громадських діячів, але вийшло так, що я не міг поїхати, я не міг втрачати час, тому що я повинен був бути весь час на зв'язку. Весь час йшли сигнали про переслідування людей. Я намагаюся захищати людей – тих, яких бандити переслідують, переслідують в місцях їхнього проживання, на робочих місцях, на дорогах. Я роблю все, щоб не допустити кровопролиття вже близьких мені людей.

Мене весь час лякають ультиматумами. Я нікуди не збираюся виїжджати з країни. Я не збираюся подавати у відставку. Я законно обраний Президент. Мені давали гарантії всі міжнародні посередники, з якими я працюю , що вони дають гарантії безпеки. Я подивлюся, як вони будуть виконувати цю роль.

Все, що сьогодні відбувається, більшою мірою, звичайно, і вандалізм, і бандитизм, державний переворот. Це моя оцінка, і я в цьому глибоко переконаний.

Що я буду далі робити - я буду робити все, щоб захистити свою країну від розколу, я буду робити все, щоб зупинити кровопролиття . Я ще не знаю, як я це буду робити. Я сьогодні вже багато зустрічався з людьми, радився - у мене була така можливість. Я далі поїду по південному сходу країни, який поки ще менш небезпечний або більш безпечний . Я буду продовжувати їздити, зустрічатися з людьми. По-перше, я хочу знайти відповіді : що ми будемо далі робити в нашій країні, за яким ми підемо шляхом.

Я бачив, що робиться в Києві. По моїй машині стріляли, але у мене немає страху. Мене охоплює горе за нашу країну. Я відчуваю відповідальність. І що ми будемо далі робити - я буду кожен день про це публічно говорити, кожен день.

Я залишаюся на території України . Я буду закликати всіх міжнародних спостерігачів, всіх посередників, які брали участь у цьому політичному конфлікті, щоб вони зупинили бандитів. Це не опозиція - це бандити.

Все, що відбувається в парламенті, на виході з парламенту - депутатів б'ють, закидають камінням, залякують. Рішення, які вони зараз приймають, вони всі протизаконні . І вони повинні про це чути, чути від мене - я нічого підписувати не буду з бандитами, які сьогодні тероризують всю країну, український народ, ганьблять Україну .

Я буду шукати шляхи, я подивлюся на міжнародну реакцію, як вони будуть виконувати свої зобов'язання. Зараз працює Міністр закордонних справ. Він поки ще легітимний, Леонід Кожара. Вчора він мені доповідав, що розмовляв з європейцями, з Міністром закордонних справ Польщі, вчора ввечері дзвонив до Сполучених Штатів, вчора я мав розмову з Президентом Росії Путіним, який мені сказав, що він розмовляв з Президентом США Обамою. І я сподіваюся, що я всі ці дні буду вести ці переговори.

Рибак вчора до мене приїхав. Він їхав до мене, по дорозі стріляли в машину. Приїхав до мене і попросив, щоб я його забрав. Я його забрав і зараз відправив його машиною в Донецьк на лікування. Точно також і Глава Адміністрації Клюєв. Зараз пішли погрози суддям Конституційного Суду. Всілякими шляхами. Учора депутати Партії регіонів виходили з парламенту - їх закидали камінням.

Вихід з Партії регіонів ... Є люди, які не витримують, бояться за свої сім'ї. Це відбувається під тиском. Є й зрадники. Я не хочу зараз про це говорити. Я не хочу називати жодних прізвищ. Нехай це буде на їхній совісті і на їхній відповідальності. Партія пережила багато таких часів. Ми пережили 2004-2005 роки, коли вийшло з Партії близько 200 тисяч, а потім увійшло близько 600 тисяч. Зараз ситуація, напевно, повториться. Там півтора мільйони, але нехай вийде 500 тисяч, хоча я не думаю, що так багато вийдуть. Все одно Партія здорова . Ми бачимо повтор нацистский, коли в 30-тих роках у Німеччині, в Австрії нацисти приходили до влади. Це повтор. Забороняли партії, зараз те ж саме: забороняють Партію комуністичну, Партію регіонів, вішають ярлики, переслідують, б'ють людей, палять будинки, офіси. Більше 200 офісів Партії регіонів спалили в Україні.

 

22 лютого 2014р.

Теги: Янукович

НОВИНИ: Різне

15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 1
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
17:10
Блендер на кухні - чому це обов'язкова річ
16:27
Який айфон краще купити у 2024 році?
16:08
Який холодильник краще: Ноу Фрост, статична чи динамічна система охолодження?
15:13
Де надрукувати книги у Львові за розумною ціною?
11:46
"Радіо Свобода": угорщина надіслала лист державам ЄС щодо, начебто, "утисків угорців" в Україні
22:55
Прямі джинси знову в тренді: кому пасують та з чим носити
20:19
Що можна подарувати дружині на річницю весілля
22:24
/ 3
Глава УГКЦ після слів Папи: В Україні нікому на гадку не спадає здатися
10:15
/ 10
Папа Римський Франциск порадив Україні "відважно" і з "відчуттям сорому" підняти перед росією "білий прапор" поразки
20:58
/ 2
Віцеспікер парламенту Словаччини заявив, що росія "не агресор" і "захищає свої інтереси"
20:32
/ 1
фіцо вважає, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через різні погляди на війну рф проти України
13:11
Лазерне шліфування обличчя: Інноваційний підхід до краси
21:25
Чехія ставить на паузу міжурядові консультації зі Словаччиною через "значні розбіжності"
13:49
Що треба знати про верстати з ЧПК до покупки
22:55
Особливості контекстної реклами
07:35
Що робити, коли у дитини болить горло?
06:58
Єврокомісія пропонує перевести оборонну промисловість ЄС у "режим воєнної економіки"
17:09
Види та призначення безшовних труб
17:25
/ 1
Італія виведе зі Словаччини систему ППО, бо потрібна в іншому місці
20:06
Що змінилося в Galaxy S24 Plus і чи варто оновлюватися з S22 Plus
19:55
Айпад 9 в Україні: скільки коштує доступний планшет від Apple
19:47
Основні причини, чому не заряджається телефон
19:48
/ 3
Макрон: Мої заяви про західні війська в Україні були "зважені й продумані"
» Всі новини