Закарпатська Берегівщина готова лікувати ранених героїв Майдану

Мешканці невеликого прикордонного з Угорщиною закарпатського міста Берегова з самого початку Революції взяли в ній участь – хай і невеличкий, але регулярний місцевий Майдан виражав свою солідарність з Україною, десятки людей в різний час побували й на столичному Майдані, а декілька найвідважніших залишилися там і в самий розпал бойових дій.

Зокрема, командиром Закарпатської сотні самооборони став берегівчанин, «свободівець» Василь Вовкунович. Перебуваючи в столиці, група берегівчан через побратимів в місті ініціювала звернення до керівництва Берегівської центральної районної лікарні.- пропозицію взяти на лікування поранених майданівців. Головний лікар Іван Малеш відповів на цю ініціативу - "Ми готові прийняти для лікування і реабілітації людей, мітингувальників Майдану, які отримали поранення або травми у столиці. В нас є така можливість, а в лікарні створені відповідні умови. Готові допомогти і фахівці будь-якого профілю - хірурги, травматологи тощо. У такий важкий для всієї країни час українці мають простягнути руки допомоги один одному". Дана ініціатива, озвучена, зокрема, міським депутатом Світланою Чирибан та громадським активістом Дмитром Кобринським (до речі, киянином, який кілька років тому змінив життя в столиці на провінційне)  має під собою не абиякі підстави. Звісно, медицина в Берегові сама по собі навряд чи краща, аніж в інших містах України. Але закарпатська Берегівщина є унікальним регіоном, відомим своїми лікувальними термальними водами. В місті та районі діє низка термальних басейнів, з  лікувальними водами, які, окрім іншого, сприяють загоєнню ран, опіків, допомагають скоріший реабілітації після переламів та травм, мають позитивний вплив на психологічну реабілітацію (особливо в поєднанні з місцевою природою та кухнею).  Активісти місцевого «Майдану» готові віднайти кошти для лікування та оздоровлення  поранених героїв на закарпатській Берегівщині.

Берегівська міськрайонна організація «Майдан»

22 лютого 2014р.

Теги: Майдан, лікування

Коментарі

Берегівчанин 2014-03-06 / 10:30:39
Але є і інші лікарі, які багато років сумлінно чесно ефективно виконують свою роботу хочете впевнитись зверніться за меддопомогою в любий час дня і ночі, і ви побачите що Вам нададуть допомогу незалежно від віросповідання, партійності, соціального статусу. Та проце у вас ніхто і не запитає.Окрім того є фактом те що до наших лікарів за допомогою звертаються багато мешканців Закарпаття. Поважається право на вибір лікувального закладу та лікаря - це і має бути основої реформування у медицині - право вибору. Якщо Вас не вибирають ну отож і паплюжте колег. Паплюжити можна всіх, особливо якщо ти спаплюжений сам, але уже громадою Берегівщини.

Василь 2014-03-06 / 09:27:56
Це і була "кадрова" політика. Став регіоналом плюс..., "конкурс" а на виході посада. А авторитет, знання для чого?

кмітливий 2014-03-06 / 09:17:16
Та цих Банків як "спеців" усі обходять десятою дорогою, за метр дме авант...стами, я ще не чув про них жодного доброго слова у районі. Змінили пенсіонерку на пенсіонерку, а регіонала ще і "начальником" по медицині.А молоді, дійсно фахівці, залишились осторонь призначень.

Григурь 2014-03-06 / 09:05:43
призначили регіонала банку "начальником" медицини, тупого як валянок, все життя гаті протирав у медицині і тут тобі маєш "начальник". Як це могло статися у Берегові, коли всі знають цього фахівця? Це і бентежить Берегівчан. Пише з трудом, а про медичні знання його та дружини пенсіонерки призначеної ригами завідуючою і говорити не приходиться. Це могло статися тільки на острові маврикії - Поппуя, і там би їх вигнали.

Лікар 2014-02-22 / 14:52:41
Лікар незалежно від партійності, в першу чергу, є лікарем. І таврувати людей тільки за наявність партійного квитка, а не за якісь дії - вірний шлях до того, що керманичами стануть обмежені горлопани, які тільки й вміють, що кричати "Ганьба!" Перед тим як люструвати ту чи іншу людину потрібно спочатку подивитись ЩО реально вона робила. Медики в силу своєї бюджетності вимушені грати за правилами влади, але жоден лікар, якщо він дійсно ЛІКАР, ніколи не зрадить клятві Гіпократа.

Олег, Берегово 2014-02-22 / 14:29:58
Наразі Малеш є головлікарем ЦРЛ.
Відтак, згода була потрібна саме від нього - не може ж наш "Майдан" вирішувати питання про лікарню без головлікаря?
Посада головлікаря - це компетенція Мінздоров"я та обласного управління, а не ВО "Майдан". Буде інший лікар - будемо розмовляти з іншим.

12345 2014-02-22 / 13:54:39
З якого чуда РигАнал малиш Героям "Майдану" готовий допомагати??? Чи він уже не РигАнал?

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини