В Ужгороді відбулася бізнес-зустріч представників аграрної, харчової та переробної галузей (ФОТО)

20 лютого в Ужгороді проходила чергова бізнес-зустріч "Міжнародні контактні дні", організована Закарпатською торгово-промисловою палатою.

В Ужгороді відбулася бізнес-зустріч представників аграрної, харчової та переробної галузей (ФОТО)

Аграріїв, представників підприємств харчової та переробної промисловості Закарпаття, Харківщини, Львівщини, а також господарників з Австрії, Угорщини, Словаччини спонукала на традиційну зустріч не тільки активна підготовка до весняно-польових робіт. Вони зібралися, аби висловити підтримку одне одному, заявити про свої наміри на подальшу співпрацю, заключити взаємовигідні контракти щодо продажу власної продукції, організації спільного виробництва, пошуку нових споживачів і сировинних ресурсів.

І хоча непроста ситуація в державі завадила приїхати до Ужгорода представникам аграрного сектору з деяких регіонів України, а також зарубіжних країн, що зазвичай беруть участь у наших бізнес-заходах, чисельність та ділова активність учасників цьогорічної зустрічі майже не знизилася. А напрацьований роками сценарій, що включав офіційне представлення гостей, серед яких були працівники іноземних дипломатичних установ, Угорсько-української торгової палати, Австрійського торгового офісу у Львові, а також безпосередньо самих учасників, слугував платформою для плідної ділової комунікації.

Віце-президент ТПП України, голова Ради ТПП Карпатського регіону, президент Закарпатської ТПП Отто Ковчар подякував учасникам за те, що вони, незважаючи на соціально-політичну ситуацію в Україні, усвідомлюють ефективність участі у міжнародному палатівському заході задля розбудови довгострокової стратегії своїх бізнес-процесів.

Підтримку учасникам зустрічі висловили консул Генконсульства Угорщини в Ужгороді Тріеб Гергель та перший секретар Генконсульства Словаччини в Ужгороді Александер Шкурла, запевнивши присутніх у тому, що їхні держави незмінно виступають за активізацію взаємовигідної співпраці з сусідами-українцями у промисловій та аграрній сферах і виявляють готовність до подальшого конструктивного діалогу.

У ході бізнес-форуму тривав обмін інформацією та думками, що стосуються реального стану і стратегії розвитку аграрної, переробної та харчової галузей, проходили індивідуальні переговори з конкретних перспективних напрямів спільної, в тому числі – інноваційно-інвестиційної діяльності суб'єктів господарювання, що становлять взаємний інтерес для сторін.

Окрім представників фермерських господарств, у заході брали участь виробники сільгосптехніки, переробного обладнання, пакувальної продукції, бджолярі. Аграрії зокрема демонстрували ефективні засоби захисту рослин, багатий насіннєвий матеріал, новітні технології вирощування різноманітних сільгоспкультур. Ішлося і про тваринництво, організацію співпраці з розвитку селекційної та племінної роботи.

Організатори "Міжнародних контактних днів" подбали й про те, аби вітчизняні та іноземні учасники, задля досягнення максимального презентаційного ефекту, мали змогу розмістити ілюстровану рекламу підприємства, товарів і послуг на сторінках офіційного каталогу бізнес-зустрічі, а також облаштувати індивідуальну виставкову експозицію.

22 лютого 2014р.

Теги: бізнес

НОВИНИ: Економіка

17:57
З початку року найбільший товарообіг, за інформацією Закарпатської митниці, здійснювався з Німеччиною, Італією, Угорщиною, Чехією та Словаччиною
13:40
Завершено монтаж зернових елеваторів сухого порту "Термінал Чорнотисів" на Закарпатті
01:35
Чеський приватний перевізник RegioJet готовий інвестувати в електрифікацію євроколії на ділянках Чоп-Мукачево і Чоп-Ужгород
01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
» Всі новини