Закарпатські "нашоукраїнці" вимагають чим швидше створити коаліцію у парламенті

Сьогодні, 17 червня, відбулося засідання Ради від Ради Закарпатської обласної організації політичної партії

Закарпатські "нашоукраїнці" вимагають чим швидше створити коаліцію у парламенті„Народний Союз Наша Україна”. Основним питанням порядку денного було обговорення суспільно-політичної ситуації в Україні та перебіг переговорів зі створення парламентської коаліції. Інформацію "з перших уст" членам Ради повідомив народний депутат України Ігор Кріль. Відбулося принципове і жваве обговорення проблеми. В результаті члени Ради одноголосно ухвалили відповідну заяву.

ЗАЯВА
Ради Закарпатської обласної організації політичної партії „Народний Союз Наша Україна”

Рада Закарпатської обласної організації політичної партії „Народний Союз Наша Україна” висловлює глибоке занепокоєння у зв’язку із ситуацією, що склалася навколо питання щодо створення коаліції політичних сил у Верховній Раді

Сьогодні всі ми повинні усвідомити, що живемо в зовсім інших політичних реаліях. Вибори 26 березня 2006 року до Верховної та місцевих рад стали для нас великим випробування і своєрідним іспитом на політичну зрілість. Вони вперше проходили за якісно новою для України виборчою системою – пропорційною і сприяли політичній структуризації суспільства, зростанню ролі та впливу політичних партій на всіх рівнях. Ми довели всьому світові, що наша країна стала на шлях демократії, свободи слова, верховенства права, економічних реформи і ствердження європейського курсу. Вперше за 15 років наша держава отримала шанс упродовж п’яти років проводити стабільну внутрішню політику. Свідомий вибір Українського народу привів до Верховної Ради політиків п’яти потужних політичних сил. І тепер слово за їх лідерами.

Рада Закарпатської обласної партійної організації стурбована затягуванням процесу формування парламентської коаліції. Ми закликаємо всіх переможців парламентських перегонів, використовуючи своє вміння і талант, знайшовши порозуміння, досягнувши домовленостей з програм, сфер відповідальності, розподілу посад - виконати з честю покладену на них високу місію – сформувати коаліцію, побудовану на принципах поваги і взаємної довіри. Якою б не була конфігурація об»єднання, воно повинно реалізовувати визначений Конституцією та законодавством України європейський курс – курс економічних реформ і посилення соціальних гарантій громадянам України. Насамперед слід забезпечити високі темпи економічного зростання, стабільний рівень соціального росту і стабільність політичного життя. Цього можна досягти лише послідовними, цілеспрямованими кроками. Не залякуванням один одного, ні шантажем, а пошуком компромісу.

Сьогодні ми є свідками того, як окремі партійні лідери намагаються заробити політичні дивіденди на зриві переговорів щодо створення демократичної коаліції, використовуючи при цьому шантаж та спекуляції. На наше переконання, найкращим форматом парламентської коаліції є широка коаліція у складі найпотужніших політичних сил, які представляють різні верстви громадян України.

Рада Закарпатської обласної організації партії «Народний Союз Наша Україна» вважає за необхідне якнайшвидше створення парламентської коаліції. Її Програма має орієнтуватися на реалізацію європейського курсу та євроатлантичну інтеграцію, досягнення високого рівня конкурентоспроможної української економіки, а українська влада має стати прозорою і підзвітною громадам.

З огляду на вищевказане, звертаємось до фракції Блоку «Наша Україна» у Верховній Раді з вимогою пришвидшення консультацій з усіма політичними силами, аби найближчими днями створити дієздатну і міцну парламентську коаліцію, сформувати Уряд країни та негайно взятися за вирішення нагальних соціально-економічних проблем країни.
Прес-служба ЗОО НСНУ
17 червня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини