Народну раду Закарпаття переформатують, а обрані до органу присягнуть на вірність громаді

Таким став підсумок сьогоднішньої зустрічі активістів закарпатського Майдану, бо ж депутати на засідання Закарпатської обласної народної ради не з’явились.

З п’ятнадцяти депутатів обласної ради, які за квотним принципом увійшли у склад ЗОНР, на сьогоднішнє засідання прийшов лише Андрій Сербайло. На початку зустрічі, щоправда, був присутнім також і Богдан Кинів, втім, прочитавши заяву про відмову «фронтзмінівців» від членства в Народній раді, і він засідання покинув.

Причини, з яких депутати не прийшли на засідання, кажуть активісти, достеменно не відомі, але всіх їх про захід було повідомлено завчасно. Учора, скажімо, аргументацією проти повноцінної роботи ЗОНР з боку народних обранців був той факт, що з точки зору законності новоутворений орган нелегітимний, адже рішення про його створення наразі оскаржується в суді.

В зв’язку з відсутністю депутатів на засіданні ЗОНР, кворуму не зібралось. Відтак, активісти, зважаючи на те, що діяти необхідноно на постійній основі, а неможливість утворення кворуму блокує роботу Ради, прийшли до рішення переформатувати орган та дещо змінити його структуру.

Вирішено, що легітимізовуватимуть Народну раду Закарпаття під час народних зборів, на найближчому народному віче, що відбудеться на закарпатському Майдані цієї неділі. Легітимізацію новостворений орган отримає з визнанням його народом, що збереться на віче. На народні збори євромайданівці планують персонально запросити усіх депутатів, що входять у ЗОНР. І вже на місці запропонують їм визначатись, чи будуть ті надалі брати участь у роботі органу, чи відмовляються від своєї в ньому присутності.

Під час віче планують також затвердити «оновлений» остаточний склад Народної ради Закарпаття, і особи, які увійдуть до неї, одразу ж складуть присягу громаді. Список відкритий – до лав ЗОНР можуть вступати й депутати обласної ради, які виявлять таке бажання й готові працювати за будь-яких умов.

Разом з тим, в обласній раді розглядається можливість створення депутатської групи, яка підтримуватиме зв’язки з Майданом.

31 січня 2014р.

Теги: Народна рада, переформатують, присяга

Коментарі

горожанин 2014-02-01 / 20:45:07
Самое время провести люстрацию. Кто хочет в ЗОНР пусть подойдет по выставленным обществом критериям. Кому в этой дано право устанавливать кто войдет в представительский орган. Когда я лично увидел список ЕЦовских депутатов,политическая честность большинства из которых оч-е-е-нь под большим сомнением, сложилось впечатление никаких изменений не будет. №-4 критерия и большинство депутатов отвалятся сами. Но пора уже сделать какое-то сито.А так и будем в бардаке жить.

Вел. Бичків 2014-02-01 / 16:22:59
Завтра будемо на Народній. Слава Україні!

Українець 2014-02-01 / 15:53:48
Пане Ігнат, а чому чекати наступних виборів?
Треба, щоб ці засранці зараз знали, що люди їх зневажають.
Я дуже вірю, що скоро все вирішиться і ми матимемо демократичну, вільну, народну Україну.
От тоді подивимось у їхні очі.
Слава Україні.

ігнат 2014-02-01 / 10:23:13
у чесності і відданості андрія сербайло до свого народу ніхто і не сумнівався.це дійсно патріот свого краю,своєї держави.побільше б таких народних обранців,то в україні давно б запанував мир і злагода,а наші співвітчизники,як у цілому й україна,давно б були у європі.тому на слідуючих виборах депутатів усіх рівні треба добре подумати за кого віддати свій голос і не продаватися за гроші,а потім волати,що депутати є зрадники.ні.зрадники виборці,що продалися ригалам,хуялам і подлецям,які забувають про свої передвиборчі обіцянки.у них одна мета-за рахунок народу збагатити свій власний карман.суки вони продажні,а не народні обранці.в пеклі їм горіти таким нелюдам.ганьба та ненависть всього народу до ригал,які перетворили україну в сомалі.

munkaci 2014-02-01 / 10:00:06
До українця
Депутати у нас "народні". Біда в іншому: як вони, так і ми - народ (використаю ще модерне слівце - електорат) - продаджні! Як мажоритарщики стали депутатами? За гроші! Вася-кіловат взагалі за 200 грн "з рила" пройшов. Тому мажоритарка повинна бути відмінена в принципі! А народна рада в умовах Закарпаття, на мою думку, це цирк, розводняк людей. На превеликий жаль...

Україбнець 2014-02-01 / 09:24:25
Виходить, що у нас депутати не народні!
Виходить, що ми голосували за сцикунів і радувались, що ця шобла буде втілювати надії Закарпатців.
Шкода, що у Закарпатській владі Людиною виявився тільки Сербайло.
Скоро повинен настати час розв'язки і нехай тим, "народним" сцикунам буде соромно за свої дії.

munkaci 2014-02-01 / 08:00:25
Я не однократно говорил о том, что "слишком уж гладко" прошла процедура событий перед ОДА. Да, толерантно, БЕЗ КРИКОВ И ПИСКОВ, ШТУРМА И ОБЛИВАНИЯ ВОДОЙ ИЗ БРАНДСПОЙТОВ...Главный вопрос: где результат? Депутаты облсовета и не собирались участвовать в Народном совете. Зачем? Они и так депутаты, причем легитимные! Не покидает меня мнение (и большое сомнение), что с созданием народного совета был разыгран цирк, чтобы "сбросить градус" напряжения и противостояния...Причем цирк между высокопоставленными руководителями ОДА и Облсовета

ярослав орос 2014-01-31 / 22:30:48
"закарпаття моє едельвейсом цвіте..."
(на жаль, шовкова косиця давнесенько пропала в краї, а люд цвіте... обріс цвіллю!)... люди, де сь те? нипен, чи не всі стье в берегові...

Глог 2014-01-31 / 22:11:33
Звертаюсь до депутатів.Ради всіх рівнів вже працювати не будуть.Люди хотять перезавантння влади, і докорінної зміни законів про вибори, про самоврядування, міліцію і тд. Дерибану вже небуде,включіть мозги і робіть ,що відвас вимагає народ, а ні складайте мандати.

Копча 2014-01-31 / 20:42:49
Нах гнати таких сцикливих народних обранців. Схоже, що тільки Сербайло "з яйцями", а інші сміття, і це стадо обдриставших власні штанці депутатиків після протесту прокуратури має представляти Закарпаття? гнати їх в одне стійло з ригами та й годі.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини