На Закарпатті під час доброчинної акції «Милосердя» було зібрано допомоги на майже мільйон гривень

Зусиллями Товариства Червоного Хреста України на Закарпатті успішно пройшла благодійна акція «Милосердя», метою якої було привернути увагу суспільства до проблем людей похилого віку, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян та найбільш соцільно незахищених верств населення.

На Закарпатті під час доброчинної акції «Милосердя» було зібрано допомоги на майже мільйон гривень

В ході проведення благодійної  акції «Милосердя» працівниками та волонтерами Червоного Хреста проводилися подвірні обходи, інформаційні заходи, розіграші лотереї «Щедрий квиток», проведення благодійних концертів, культурних видовищ, аукціонів творчих робіт.

З початку благодійної акції організаціями Товариства в районах та містах краю проведена значна робота по організації збору та надання як натуральної, так і інших видів допомоги серед населення та підприємств всіх форм власності. Створено робочі групи, розроблений план заходів з підготовки та проведення благодійної акції «Милосердя» на обласному та міськрайонних рівнях.  Через відділи освіти міських та районних державних адміністрацій на адреси директорів навчальних закладів були направлені листи-прохання про участь учнів та вчителів в благодійній акції «Милосердя» по збору продуктів харчування, овочів, фруктів та консервації. Під час благодійної акції «Милосердя» було зібрано допомоги  в натуральній формі  на суму -  906 216 тис. грн., що дало можливість Товариству надати допомогу протягом звітного періоду 5607 особам на суму 802 620 тис. грн., з числа одиноких людей похилого віку, багатодітних сімей, дітей-сиріт, інвалідів різних категорій, малозабезпечені та інших категорій. Матеріальну грошову допомогу отримали 85 інвалідів І-ІІ груп  на суму 20 650 тис. грн. 

Допомогу роздано силами працівників та волонтерів Товариства адресно та через мережу медико-соціальних підрозділів Червоного Хреста: 8 медико-соціальних центрів, 23 кімнати медико-соціальної допомоги, 6 громадських пунктів першої допомоги. Медичну, соціальну та психологічну допомогу Червоний Хрест надає підопічним, які знаходяться на стаціонарному лікуванні  в лікарні Червоного Хреста с. Ракошино Мукачівського району (18 чол., з яких 13 – лежачі хворі). Щоденні гарячі обіди  підопічні отримують через їдальню Товариства  медико-соціального центру Червоного Хреста м. Іршава (40 чол. на суму 5 201 грн.).

Прикладом можна назвати підбиття підсумків у  загально-освітніх школах Мукачівського району, які зібрали 7 080  кг сільськогосподарської продукції на загальну суму 46 583  грн.

Іршавською районною організацією Товариства зібрано сільськогосподарської продукції на суму 34 931 грн. для щоденного харчування 19 одиноких громадян похилого віку, інвалідів дитинства в їдальні Червоного Хреста.

Працівниками патронажної служби милосердя Мукачівської та Іршавської районних організацій Товариства для потреб кухні лікарні та їдальні ЧХ здійснено власноруч консервування та закладку овочів на зиму.

Берегівською районною організацією Товариства проведено акції до Дня людей похилого віку, в ході якої 390 чол. отримали продуктові набори на суму 17 940 гривень та Дня людей з обмеженими можливостями, під час якої 75 інвалідів отримали продуктові набори на 3 604 грн.

15 тисяч новорічних подарунків отримали учні загальноосвітніх шкіл Тячівського району від гуманітарного товариства «Один світ – Верхньоавстрійська допомога землякам» з Австрії на суму 825 776 грн.

В ході проведення благодійної акції «Милосердя» працівниками та волонтерами  Червоного Хреста проводилися подвірні обходи, інформаційні заходи, розіграші «Щедрий квиток», проведення благодійних концертів, культурних видовищ, аукціонів творчих робіт.

Обласною організацією під час благодійної акції «Милосердя» вручено: 36 ліквідаторам ЧАЕС подарунки (куртки, майки)  та  9 дітям, хворим на туберкульоз, які знаходяться на лікуванні в тубдиспансері новорічні подарунки та канцтовари на суму 5 913 грн.

Марія Кітченко, заступник голови Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України

29 грудня 2013р.

Теги: Червоний Хрест, Милосердя

НОВИНИ: Соціо

15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
» Всі новини