Москаль просить Захарченка взяти розслідування справи про погрози редактору “Чорної гори” на особистий контроль

Колишній начальник УМВС України в Закарпатській області та екс-голова Закарпатської ОДА, а нині нардеп Геннадій Москаль направив міністру МВС України Віталію Захарченку депутатське звернення щодо подій у Виноградівській районній раді 5 грудня цього року.

Юрій Довбак
Юрій Довбак

— 5 грудня у м.Виноградові (Закарпатська область) проходила позачергова сесія районної ради, яка розглядала події на євромайдані в Києві, — йдеться в зверненні. — Під час обговорення питання депутат від Партії регіонів Юрій Довбак, місцевий підприємець, несподівано відхилився від теми, переключився на районний рівень і пригрозив головному редактору опозиційної районної газети “Чорна гора” Володимиру Мочарнику, що переїде його автомобілем. Ось розшифровка диктофонного запису слів депутата: “Шановні депутати, ви розумієте, я вже просто виходжу з себе… Провокації! Я вам розкажу за провокації. Провокатори були, я согласен, що були провокатори. Чиї то були провокатори? Оправдання “Беркуту” нема. Но я вам хочу сказати приклад із себе. Пан Мочарник у кожній газеті мене обпльовує так як лиш може. Но я вам скажу так як є — що десь колись я не видержу. Я колись сяду, але я його переїду машиною. Я вам кажу правду, так як є…” Погрозу було висловлено в присутності начальника районної міліції та прокурора, після її озвучення почулися оплески однопартійців Ю.Довбака.

Це далеко не перший інцидент, пов’язаний із журналістською діяльністю В.Мочарника, котрий регулярно публікує гострі матеріали про корупцію представників влади у Виноградівському районі. Два з половиною роки тому В.Мочарнику прямо в дворі спалили автомобіль ВАЗ-21093, а в 2003р. в його будинок через вікно кинули банку з пальним і бікфордовим шнуром. На щастя, шнур після падіння потух, тому пожежі не виникло. Жоден із цих злочинів по сьогодні не розкрито. В грудні минулого року депутати бюджетної комісії районної ради (в тому числі Ю.Довбак) всупереч закону “Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні” змусили В.Мочарника залишити засідання комісії, на якій розглядалося питання про розподіл коштів районного бюджету.

Головний редактор “Чорної гори” написав заяви в районну міліцію та прокуратуру з вимогою відкрити кримінальне провадження й притягнути Ю.Довбака до кримінальної відповідальності за погрозу вбивством та перешкоджання журналістській діяльності. Однак оскільки В.Мочарник регулярно публікує критичні матеріали про правоохоронців району, виникають сумніви в об’єктивності розслідування. Тому прошу вас взяти цю справу на особистий контроль.

21 грудня 2013р.

Теги: Мочарнрик, Чорна Гора, Довбак

Коментарі

чоні 2013-12-24 / 17:08:53

виступ Довбака не схвалюю категорично. Але ж знайшли журналіста?! Приший кобилі хвіст. Кожен має займатися своєю справою. Мочарник раніше навіть у декреті сидів - такий от дипломований учитель. Потім попував на Мукачівщині, доки не вигнали. Взявся за газету - її тираж 500 примірників - спи тайте у поштарьок в якому селі її виписують і скільки передплачують у Виноградові. Добросовістю тут і не пахне. А Москаль собі рейтинг робить, особисто він не знає ні мочаря ні його газету. М ашинак тота загорілася від несправної проводки, а пальноє кинули граючися дітваки. То укого джунглі у голові? У москаля?

читач 2013-12-22 / 17:27:32
В.Мочарник просто напросто виконує добросовісно роботу журналіста.Якщо таким чином Довбак хоче закрити рота головному редактору то це не диво, так як регіонали лише бандитськими методами можуть розправлятися з непокірними, котрі викривають жуликів із мандатами в корупції.Але ж люди добрі, якщо вже ЗМІ не будуть правдиво висвітлювати, що насправді робиться в суспільстві, тоді хто? Лише завдяки сміливим та неупередженим ЗМІ, журналістам-патріотам, громадяни дізнаються найбільше про зловживання чиновниками на місцях.Цього допустити неможливо.Ми ж не в джунглях живемо..

НОВИНИ: Кримінал

22:39
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 6
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 11
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
11:01
/ 1
Справу про підрив гранат депутатом Батрином на сесії Керецьківської сільради передали до суду. Корумпованого голову Мушку досі не судять
21:42
/ 1
Детективи БЕБ вилучили в двох ужгородців 3000 контрафактних електронних сигарет на 2,5 млн грн
19:48
/ 3
Наркоторговцеві з Рахова присудили понад 7 років тюрми з конфіскацією майна
11:45
/ 6
Водій "смертельної" Audi Q5 у 2022 році був позбавлений прав через рух п'яним за кермом по зустрічній смузі руху
20:59
"Ухилянт", що прямував у Румунію, 6 днів бродив засніженими горами, зустрів рись, а по ночах чув вовків
» Всі новини