Підтримати Євромайдан на мітингу прийшли понад 350 міжгірців (ФОТО)

Понад 350 людей, які підтримують Євромайдан, вийшли на мітинг, що відбувся 13 грудня перед будівлею Міжгірської райдержадміністрації.

Підтримати Євромайдан на мітингу прийшли понад 350 міжгірців (ФОТО)

Мітинг роспочав Голова міжгірського районного штабу національного спротиву Михайло Буришин, який закликав міжгірців вставати з колін, на які поклала їх сьогоднішня влада, і якщо сьогодні їх не зупинити, то завтра буде гірше, а наступний шанс може зявитися лише через десятки років.

Голова Міжгірського осередку партії ВО "Свобода" В. Баран у своєму виступі намагався донести до людей дух та настрій київського Майдану, на якому він перебував 9 діб, та керував третім загоном оборони.

Участь у заході взяли також міжгірські греко-католицькі священники, зокрема отець Василь Мандзюк, який провів молебень. Як відомо, у всіх греко-католицьких церквах Міжгірщини щодня о 17:30 проводять молебні за тих, хто сьогодні бореться за Європу в Україні.

Особливо пронизливим та разючим був виступ вчителя І. Поповича, для якого це вже третя революція за роки незалежності України, і кожній із них він віддавав свою душу і серце.

Розкритикували районну владу громадський активіст В.Палапа та представник Афганців Ф.Пожар, які закликали до повного очищення та перезавантаження районної влади. М.Штелень нагадав про те, що в Міжгір’ї вже тривалий час відсутній мер і ніхто не збирається проводити вибори. Чоловіка щиро обурює таке відверте ігнорування 12-тисячної громади райцентру, В Європі таке просто не можливо уявити.

Підсумував зібрання голова Міжгірської районної ради І.Ярема, який також нещодавно повернувся з київського Майдану. Він переконаний, що іншого шляху в України просто немає, крім як долучитися до європейської сім’ї, відтак необхідно набратися сил, не боятись і вистояти собі кращу долю.

Мітингувальники закликали депутатів від Партії регіонів скласти свої мандати та піти у відставку.

Мітингувальники одноголосно ухвалили Резолюцію вимог до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету міністрів та Генеральної прокуратури України,  яку зачитав депутат райради від фракції «Батьківщина» Михайло Буришин. У резолюції зокрема закликають Президента В. Януковича добровільно піти у відставку, призначити позачергові вибори, не застосовувати силу до мирних протестувальників, покарати тих, хто розігнав Майдан в ніч на 1 грудня, та продовжити курс на Євроінтеграцію.

Мітинг завершився спільним виконанням гімну.

Резолюція вимог до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету міністрів  та Генеральної прокуратури України.

Ми, жителі Міжгірського району, вимагаємо:

1. Звільнення всіх політичних в’язнів, активістів Майдану, громадських діячів та журналістів.

2. Незастосування репресій у будь-якій формі до всіх учасників акцій мирних протестів у листопаді-грудні 2013 року по всій території України.

3. Притягнення до відповідальності співробітників "Беркуту", які брали участь у побитті студентів З0 листопада, а також на вулиці Банковій у м.Києві протягом 1 грудня 2013 року, та безпосередньо міністра Внутрішніх справ України Віталія Захарченка.

4. У зв’язку зі стійким зниженням рівня життя в Україні, високим рівнем корупції в усіх сферах життя, безпідставною відмовою Президента України Віктора Януковича від підписання договору про асоціацію з Європейським Союзом та жорстоким силовим придушенням Майдану в місті Києві 30 листопада 2013 року, вимагаємо від Януковича Віктора Федоровича дострокового добровільного складення ним своїх повноважень та негайної відставки з поста Президента України.

5. Для забезпечення якнайшвидшого виходу України із глибокої політичної кризи, що склалася, вимагаємо від Президента України на підставі Конституції України призначити позачергові (дострокові) вибори народних депутатів України на 31 березня 2014 року.

6. З метою врегулювання політичної кризи вимагати від Президента України без будь-яких зволікань продовжити переговорний процес із Європейським Союзом підписати договір про асоціацію з ЄС після проведення позачергових (дострокових) парламентських виборів.

7. Вимагаємо від Кабінету Міністрів України відставки всього складу Уряду, а від Прем’єр-Міністра України Миколи Азарова окремо дострокового добровільного складення ним своїх повноважень та негайної відставки з посади прем’єр-міністра України.

8. Від Верховної Ради України як вищого законодавчого органу та вищого загальнообраного народом представницького органу влади вимагаємо наступне:

10.1. Для забезпечення якнайшвидшого виходу України із затяжної економічної кризи та для виходу держави із глибокої політичної кризи, що склалася, вимагаємо від Верховної Ради України на підставі Конституції України та Закону України призначити позачергові (дострокові) вибори Президента України.

10.2. Прийняти Закон України «Про люстрацію в органах державної влади та місцевого самоврядування, в судах, в органах прокуратури та СБУ ».

10.3. Ухвалити рішення Верховної Ради України про саморозпуск.

смт Міжгіря 13 грудня 2013року

Прес-служба Закарпатської обласної організації партії ВО «Батьківщина»

13 грудня 2013р.

Теги: Майдан, влада, Євромайдан

Коментарі

Автор 2013-12-17 / 13:06:13
Пан Попович, Голятинський директор, хороший оратор, але його слова розходяться з ділом. Я чув відгуки про нього від його працівників і бачив до якого стану він довів школу. Що він робить щодня в Міжгір'ї під час уроків? Куди дивляться керівники освіти району? Раджу опозиціонерам Міжгірщини відвідати школу, поспілкуватися з працівниками, оцінити стан справ і ви швидко поміняєте свою думку який із Поповича Євроінтегратор...Ганьба

Русин 2013-12-16 / 21:08:50
А чого ПРАВДА не прийшла межи люде та сесе не вповіла? А кождий судит по собі, аш сам злодій та думат, що вшиткі такі!

Правда 2013-12-16 / 09:38:42
Хіба тут 350 людей? Буришин та Баран мусить відпрацювати свої гроші надані для проведення даного мітингу. На мітинг скликали в базарний день по грамофону ходячи по базару просячи людей прийти на мітинг. Запитайте у Буришина де ті кошти, що мав роздати на вибори комісіям та спостерігачам. Ви мітингуйте, а Буришин і К0. далі будуть купувати квартири в Ужгороді. Ще до кінця ніколи не розрахував людей що набирав в комісі. Зате і виходитть, що кожний раз в комісіях інші люди. Оце Вам і весь псевдоопозиціонер.

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 5
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини