"Регіонали" з Закарпатської облради відповіли Громадському конвенту, що вони "не при ділах", і попросили їх не примушувати

Текст відповідного звернення поширила в ЗМІ прес-служба Закарпатської обласної організації Партії регіонів.

"Регіонали" з Закарпатської облради відповіли Громадському конвенту, що вони "не при ділах", і попросили їх не примушувати

Ми, депутати Закарпатської обласної ради, які входять до фракції Партії регіонів, ознайомилися із Зверненням Громадського конвенту від 09 грудня 2013 року, розміщеним на ряді обласних веб-ресурсів. Маємо нагоду повідомити Вам, членам Громадського конвенту, наступне.

Органи місцевого самоврядування та їх посадові особи діють лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, передбачених Конституцією і законами України, та керуються у своїй діяльності Конституцією і законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України.

Нам, депутатам, нічого не відомо про вимоги, які Ви передали до обласної ради 5 грудня 2013 року і які «досі не виконані», а також про резолюцію, яку на цьому документі проставив голова обласної ради. Можливо, виконавчий апарат обласної ради зможе дати Вам відповідь на це запитання.

Окрім того, Вам необхідно врахувати, що відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сесія обласної ради (позачергова) повинна бути скликана за пропозицією не менш як однієї третини депутатів від загального складу ради і скликається її головою. Рішення про скликання сесії ради доводиться до відома депутатів і населення не пізніш, як за 10 днів до сесії, а у виняткових випадках – не пізніш як за день до сесії із зазначенням часу скликання, місця проведення та питань, які передбачається внести на розгляд ради.

Отже, із проханням про скликання позачергової сесії Вам необхідно звернутися не до нас, окремих депутатів, а до голови обласної ради. Якщо в нього є для цього законодавчо визначені підстави, то він їх зможе використати.

Окрім того, нагадуємо, що ми, депутати обласної ради ще 25 лютого 2013 року на пленарному засіданні позачергової дванадцятої сесії прийняли рішення, яким підтримали Заяву Верховної Ради України «Про реалізацію євроінтеграційних прагнень України та укладення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом» і попросили вище керівництво держави прискорити євроінтеграційні процеси в Україні. Пізніше, 02 грудня 2013 року, на пленарному засіданні позачергової сесії ми прийняли рішення «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні», яким засудили дії органів центральної виконавчої влади України щодо злочинного розгону учасників мирного зібрання у м. Києві 30 листопада 2013 року і звернулися до працівників силових структур із застереженням щодо недопущення неправомірних дій відносно своїх співвітчизників під час проведення мирних акцій протестів.

При цьому, змушені Вам нагадати, що згідно з вимогами Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», депутат обласної ради зобов’язаний дотримуватися Конституції та законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, регламенту ради та інших нормативно-правових актів, що визначають порядок діяльності ради та її органів. Статтею 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» чітко визначені питання, які вирішуються обласними радами виключно на їх пленарних засіданнях. І про «негайну відставку чинного уряду України та Генерального прокурора України» там не йдеться. Це не входить до повноважень депутатів обласної ради, а є компетенцією Президента України та Верховної Ради України.

Окрім того, відповідно до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» депутат обласної ради наділений усією повнотою повноважень, передбачених цим та іншими законами України. Ніхто не може обмежити повноваження депутата місцевої ради інакше як у випадках, передбачених Конституцією та законами України.

Зважаючи на зазначене вище, переконливо просимо Вас не примушувати нас, депутатів обласної ради, приймати незаконні рішення.

10 грудня 2013р.

Теги: депутат, конвент, відставка

Коментарі

БАМчик 2013-12-10 / 21:18:18
і знаєте колеги коментатори інколи
хочеся на все плюнути ,всіх не переконаєш.

БАМчик 2013-12-10 / 21:06:15
наших людей Всьо
"устраює" тому і на
майданах так мало
людей

БАМчик 2013-12-10 / 21:02:12
а хто -хто ? за них голосував ? чи не наші землячки, і фальшування проводив.

Горянка 2013-12-10 / 20:51:11
Пора їх вішати на інтернетстіну сорому. Нехай кожна собака пізнає в лице цю місцеву ХУНТУ

сивлюський 2013-12-10 / 20:24:33
Ну шо????
Ше хтось сумнівається, шо наші ригоАНАЛи уроди з уродів???

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини