Закарпатські "регіонали" на сесії облради не захотіли визнати злочинну суть своєї влади (ФОТО)

Обласні депутати засудили дії органів центральної виконавчої влади України щодо злочинного розгону учасників мирного зібрання

Закарпатські "регіонали" на сесії облради не захотіли визнати злочинну суть своєї влади (ФОТО)

Сьогодні, 2 грудня  голова облради Іван Балога, який у першій половині дня вийшов до мітингувальників, де здебільшого була молодь , що прийшли до будівлі обласної влади на площу Народну,  пообіцяв всебічну підтримку та скликання вдруге позачергової сесії облради з порядком денним, якого  продиктувало саме життя – про ситуація в країні, загальнонаціональний страйк і координацію дій.

У залі – не тільки депутати облради та представники  правоохоронних органів, громадських організацій, а й прості громадяни та представники мітингуючої молоді краю.

Відкриваючи засідання Іван Балога сказав:» Сьогодні в цьому залі присутні ті, кому не байдужа подальша доля України, Закарпаття, наших дітей. Кривавий розгон Майдану в суботу і, як наслідок, всенародний громадянський спротив зобов’язує нас, як вищий представницький орган області, висловити свою позицію, підтримавши усі демократичні сили, які сьогодні стоять на київському Майдані, в усіх містах України.

Проігнорувавши   прагнення  українського  народу  до євроінтеграції та відмовившись підписати угоду про асоціацію з Європейським Союзом, влада в особі Президента, Прем’єр-міністра та їхнього оточення позбавила Україну права на вибір, вкрала мрію мільйонів співвітчизників жити в цивілізованій європейській та заможній державі.

30 листопада за прямим наказом Віктора Януковича, виконавцем якого був міністр внутрішніх справ Захарченко, вчинено злочин проти студентів, фактично дітей, наших дітей, котрі вийшли на київський Євромайдан із мирною акцією протесту, аби захистити своє європейське майбутнє. 

Тим  самим режим Януковича, піднявши руку на беззахисних дітей, оголосив війну власному народу. В суботу українці прокинулися в іншій країні – авторитарній та поліцейській. І довели всьому світу, що вони велика нація, котра готова відстоювати свої права, своє майбутнє.

За таких обставин я закликав місцеві ради, депутатів усіх рівнів, міських, селищних та сільських голів не бути байдужими, висловити свою позицію, провести сесії і заявити чітку позицію щодо подій в державі.  Це  стосується в першу  чергу нас з вами, депутатів обласної ради: в цей непростий для країни час маємо визначитися: чи ви на боці тих, хто дав вказівку бити молодь на Майдані, чи ви на стороні народу.

Ми маємо змусити владу рахуватися з інтересами 46 мільйонів громадян Української держави.

Цього вимагають від нас і ті, хто прийшов сьогодні до стін обласної ради: сотні молодих людей вимагали від закарпатської влади відповідної реакції на події в Україні. І зараз кожен з вас, незважаючи на політичну приналежність, має можливість висловити свою позицію.

Після чого запропонував депутатам провести реєстрацію.

Цього разу прийшли на сесію і «регіонали». Як і слід було чекати, прийшли зі своєю заявою, яку зачитав перший заступник голови облради від партії Регіонів Володимир Закурений. У ній ішлося про те, що  вони, мовляв, також  стурбовані інцидентом на Євромайдані. Втім заклику щодо відставки уряду в ній не йшлося.

Іван Балога був чітким. Він сказав: «Все можна стерпіти, тільки не кров  наших дітей, які мирно заявляли про свої прагнення  а їх брутально били  і топтали чоботами як ворогів. Їм тільки жити й жити…На таке закривати очі не має право  жоден батько, жодна мати».

Висловилось багато депутатів. На підтримку мітингувальників на Євромайдані стали депутати Мирослава Каламуняк, Михайло Попович, Андрій Сербайло, Степан Жупан, Єлізавета Біров, Антон Зелінський, Богдан Кинів,  Василь Скрип, Микола Вегеш, Володимир Чубірко.   Вони публічно засудили  агресивні дії влади на Євромайдані та підтримали вимоги прогресивних сил нашої країни. І, що важливо,  закликали всіх депутатів у залі змобілізуватись, стати одним цілим і  ухвалити розроблене облрадою рішення, щоб чесно дивитись людям в очі, які покладають сподівання на своїх обранців і  прагнуть у країні змін.  Були й такі, що хапалися за уряд Азарова, як за останню соломинку.

Мирослава Каламуняк зазначила, що нині про справедливість влади говорити не приходиться. «Сьогодні судять тих, хто прийшов на майдан. Справедливості не буде, док залишатиметься нинішня влада».

Антон Зелінський заявив, що регіонали хочуть прийняти рішення, яке їм «спустили» з Києва. «Влада перейшла межу, коли молодих людей побили на майдані. Захарченко своїми діями «затоптав» честь міліції. Таких людей треба гнати з структури.  Командир «Беркуту» одразу ж мав бути заарештований», - так оцінив дії правоохоронців полковник міліції у відставці.

Василь Скрип заявив, що нині в державі революційна ситуація і «наші заяви будуть чіткими».

Лаконічним був і Володимир Чубірко: «Нам цей уряд не потрібен. За такі дії він має піти».

Микола Вегеш насамперед подякував студентам за їх позицію. «Наших дітей б’ють і це біда й трагедія. Від нас громада Закарпаття чекає на рішучу реакцію».

На порядок денний було винесено  два проекти рішення. Проект від фракції ЄЦ набрав 44 голосів. Проект від ПР  - 40 голосів. Регіонали відмовилися підтримувати заяву, в якій  була вимога про відставку уряду Азарова та міністра МВС Захарченка.

В сесійній залі була оголошена перерва. 

 Після чого депутати, з ініціативи голови облради Івана Балоги ухвалили знакове рішення про суспільно-політичну ситуацію в Україні, а саме: засудити дії органів центральної виконавчої влади України щодо злочинного розгону учасників мирного зібрання у м. Києві 30 листопада 2013 року та  звернутися до працівників силових структур із застереженням щодо недопущення неправомірних дій відносно своїх співвітчизників під час проведення мирних акцій протестів.

Також депутати пропонували звернутися до засобів масової інформації області щодо оперативного та об’єктивного висвітлення подій і ситуації, яка склалася на території Закарпаття та в Україні загалом.

За відповідне рішення проголосували 79 депутатів.

На жаль, заяви прийнято не було – консенсусу знайдено не було.

У проекті заяві було сказано: «Ми, депутати Закарпатської обласної ради, від імені територіальних громад краю висловлюємо обурення брутальним розгоном мирного зібрання, що відбулося у м. Києві 30 листопада 2013 року.

Кривавий розгін озброєними представниками державної влади мирних зібрань людей в Україні, у центрі Європи, розцінюємо як злочин. Тому вимагаємо його термінового і об’єктивного розстеження та притягнення винуватців до відповідальності.

Закликаємо працівників силових структур не виконувати злочинні накази, не вчиняти жодних актів  насильства щодо мирних громадян та не брати участі у спробах розгону мирних акцій протесту.

Звертаємося до Президента України Януковича В.Ф. негайно відправити у відставку Міністра внутрішніх справ України Захарченка В.Ю. та уряд Прем’єр-міністра України Азарова М.Я.

Представляючи інтереси громад області, декларуючи їх європейські устремління, застерігаємо органи державної влади від необдуманих дій, спрямованих проти народу України.

У випадку продовження силових методів відносно протестуючих громадян, залишаємо за собою право вдаватися до акцій громадянської непокори та загальнодержавного попереджувального  страйку.

Ми, депутати Закарпатської обласної ради, звертаємось до усіх представників засобів масової інформації із закликом об’єктивно та неупереджено висвітлювати події, що відбуваються в Україні, не дезінформувати суспільство і не замовчувати факти вчинення насильства й неправомірних  дій  до активістів протестного руху та мирних громадян, які їх підтримують.

Депутати обласної ради звертаються до усіх місцевих рад області терміново провести сесії із розгляду питання про суспільно-політичну ситуацію в Україні.», - йдеться у проекті зверненні депутатів обласної ради.

Прес-служба Закарпатської облради

02 грудня 2013р.

Теги: сесія, Партія регіонів

Коментарі

lion 2013-12-03 / 12:35:47
обіцяли "ЗАВТРА буде!" списки, будь-ласка!

Вуйко 2013-12-02 / 22:50:09
Для перечина: твоі депутати і шніцер грицик і качур голосували протів того аби засудити побиття студентів і вигнати Захарченка ! Так що вони зрадники перечина сукки!!!

Читач 2013-12-02 / 22:21:48
Сумно через Ужгород, через Закарпаття =(. Гарно ж ми виглядаємо поряд з такими волелюбними сусідами, як Львівщина та Івано-Франківщина.
Це явно не Європа, тягне на Луганськ чи АРК (при всій повазі до простих мешканців цих регіонів). Дивно, що не закликали Януковича навести порядок в країні...
Ганьба!

О.Д. 2013-12-02 / 21:46:34
Написав же ж Адмін нижче - завтра списки будуть ))

Горянка 2013-12-02 / 21:45:30
Я сьогодні слухала на мітингу в Рахові виступ одного молодого чоловіка. Він так ніби між іншим сказав: "Ми тут усі один одного знаємо як облуплені.. Правда шановний п. ..... Ви знаєте де я живу ми знаємо де ви живете.." А далі в кінці "ми маємо так робити, щоб у них земля під ногами горіла." МОРАЛЬ.. Так от ті депутати-юди повинні розуміти якщо зараз молоді через них програють велику війну вони влаштують їм всім таку партизанську війну, що мало не видасться, бо ввійшли у смак . Ну люблять у нас на Закарпатті фаєр-шоу і як то кажуть "фсьо что нажито непосильним трудом..." Одне слово думайте панове

Свобода 2013-12-02 / 21:39:36
Запитання до пр: "Нахера було бити простих студентів?"

регіонали-геть на нари! 2013-12-02 / 21:18:02
Що може бути більше мразь і сволоч як регіонали? Такої гидоти ще не бачила Срібна Земля! Треба на всіх столбах розвісити фото цієї нечисті-депутатів-регіоналів, щоб люди бачили сволоту, плювались і мочились!

Адміну 2013-12-02 / 21:06:39
Олеже правильно люди в попередніх коментах пишуть, ну висвітли список тих хто своєю позицією підтримав побиття на Майдані діточок. Перечинців дуже цікавить з цього приводу позиція Грицика, Шніцера, Качура.

Міжгіря 2013-12-02 / 21:06:31
По іменно.Хай народ побачить тих паскуд які підтримали Януковичову банду.Продовжується панування Різака і комуністичних недобитків які вирубали наш ліс і продовжують нищити нашу церкву.

ПО ІМЕННО.

Радванка 2013-12-02 / 20:59:04
Адміне прохання поіменно надрукувати раз було голосування відкрите всі фаміліі тих депутатів хто не голосував а підтримав побиття наших діточок яничарами в погонах !!!! Дуже просимо громадкість закарпаття має цих депутатів знати в обличчя

Горянка 2013-12-02 / 20:48:52
Нажаль, Закарпаття стало відстійником всякої ментовсько- політично-сепаратиської гидоти... Зараз все на емоціях, дуже багато всього з хитким юридичним підгрунтям. Якщо Янукович не відступить і залишиться при владі, наступить морок якого досі іще не було в країні і всі ці милі депутати- превертні будуть з задоволеням мордувати свій люд наїздами. здирництвом і репресіями... ЮДИ...

гнів народу 2013-12-02 / 20:44:27
завтра ці особи автоматично потраплять у список люстрації

земляк 2013-12-02 / 20:42:11
Оппа-на...

І ця "торгівля" мораллю йде тоді, коли окремі івано-франківські Ради - саморозпускають місцеві осередки партії регіонів та спалюють партквитки!

І хто із нас... ЄВРОПЕЙЦІ?

Адмін 2013-12-02 / 20:20:12
Завтра буде ))

павлей 2013-12-02 / 20:17:04
дайте список "цих" депутатів щоб усі знали ,хто підтримуїє побиття дітей

Горянка 2013-12-02 / 20:06:14
Добре б поіменно дати той не косенсус...
Вони ж не розуміють. що кожним своїм дрібним боягузством вони зраджують своїх дітей і внуків.

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини