Михайло Мартин: "Для когось і за когось клопотати не соромно"

Таке життєве кредо заступника голови облради Михайла Мартина, який сьогодні за дорученням голови облради Михайла Кічковського провів черговий прийом громадян з участю головного спеціаліста по роботі із зверненнями громадян облради Римми Василини.

Михайло Мартин: "Для когось і за когось клопотати не соромно"У приймальні голови облради вже з самого ранку товклося з десяток жителів нашого краю, які, очікуючи на свою чергу, знайомились між собою та розповідали один одному про проблеми, котрі привели їх в облраду. А поміж тим ділились думками щодо виборів, до яких сьогодні готується вся країна. Одні називали їх поступом уперед, інші – необхідною умовою розбудови демократичної української держави, треті – устремлінням політиків та необхідністю подолання наслідків системної кризи, політичних і правових проблем й таке інше.

А тим часом пенсіонерка, жителька смт. Королево, що на Виноградівщині, Магдалина Богаш вийшла від заступника голови облради з підписаною заявою щодо виділення матеріальної допомоги у сумі 700 грн.

Жителя с.Новоселиця Міжгірського району Федора Млавця в обласну раду привело земельне питання, а точніше – межа, яка розділяє його присадибу із сусідською, і яку, на думку Федіра Івановича, сусід посуває на свою користь. Михайло Михайлович направив скаргу на розгляд Між гірській райраді з проханням розібратись у ситуації, прийняти відповідні рішення, про що повідомити обласну раду та заявника негайно.

Яроцький сільський голова Ужгородського району Марія Рущак звернулась до Михайла Мартина з листом, в якому сказано:„ Сільська рада просить вас посприяти у заміні телефонної станції на 400 номерів для обслуговування жителів сіл Ярок та Стрипа. Адже діюча телефонна станція в експлуатації – понад 40 років, часто виходить із ладу. Майже щодня працівники ремонтної бригади змушені приїздити для ремонту та ліквідації різного роду несправностей.“

Останнім часом, далі йдеться у листі, на адресу сільради надходять численні скарги та нарікання на роботу телефонів, особливо у вечірній час, коли практично неможливо додзвонитися, оскільки станція не витримує навантаження. Позаяк Яроцька сільрада – дотаційна, то, ясна річ, власних коштів на заміну телефонної станції немає, а тому, як наголосила Марія Юріївна, у громади один вихід – просити облраду допомогти вирішити наболіле питання.

Михайло Мартин тут же звернувся до директора ЗФ ВАТ „Укртелеком“ пана Крупкіна з клопотанням вивчити стан згаданої АТС та винайти шляхи вирішення нагальної проблеми, яка доймає громаду не перший день, і, навіть, не перший рік.

Мукачівка Анна Гурова у зв’язку з переїздом на постійне проживання у Росію звернулась до Михайла Мартина з проханням стосовно відшкодування, як зазначила пані Анна, нанесених збитків як репресованій родині. Михайло Михайлович, уважно вислухавши заявницю, дав відповідні роз’яснення стосовно повноважень облради й порекомендував Анні Борисівні звернутися у суд.

На запитання, яке із звернень найбільше вразило, Михайло Мартин відповів:

– Якщо ставити щось під сумнів, то потрібно вносити свою конкретну пропозицію. Адже йдеться не про базарні речі, а про життя кожної конкретної людини, а це – свята святих. А тому кожен крок влади повинен бути спрямований на те, щоб у селі, районі, місті, регіоні побільшало щасливих людей та таких, котрим стало жити краще. Бодай сьогодні. Зрештою, для когось і за когось клопотати не соромно.

Авжеж, на те і влада.
Анна Романенчук, сайт Закарпатської облради
06 серпня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини