На мера Ужгорода подали заяву до прокуратури (ДОКУМЕНТИ)

До прокуратури міста Ужгород подано заяву про притягнення міського голови Ужгорода Віктора Погорєлова до відповідальності за ненадання інформації щодо приватизованих в 2013 році квартир. Про це Закарпаття онлайн повідомив правозахисник Ярослав Козич.

На мера Ужгорода подали заяву до прокуратури (ДОКУМЕНТИ)

«Утаємниченість» приватизації майна в місті Ужгород  викликала інтерес не тільки з боку громадськості, а й прокуратури міста. І, як показало нещодавнє судове рішення у справі, ініційованій прокуратурою з приводу визнання незаконними рішень виконавчого комітету Ужгородської міськради щодо приватизації квартири, питання в в прокуратури щодо законності такої приватизації виникли небезпідставно.

Проте посадовці Ужгородської міськради вирішили настільки «утаємничити» процес приватизації квартир в місті, що під гриф «таємно» потрапили навіть назви документів, чим порушено одразу цілу низку положень Закону України «Про доступ до публічної інформації», зокрема частин 5, 6 статті 6 та цілого раду інших норм цього Закону, не кажучи про те що це суперечить вимогам Положенню «Про порядок забезпечення доступу до публічної інформації в Ужгородській міській раді та її виконавчих органах», затвердженого рішенням того ж Виконавчого комітету Ужгородської міської ради від 20.07.11 № 268. Надано було тільки рішення про приватизацію квартир від 16.10.2013 р. яке не містить навіть згадки про запитувані документи на підставі яких приватизовані квартири належали Ужгородській міській раді

Так, на запит, поданий 24 жовтня щодо надання інформації стосовно документів, на підставі яких в 2013 році було приватизовано три квартири, що належали міській раді (та чи взагалі їй належали), міський голова Віктор Погорелов від імені виконкому Ужгородської міської ради 30 жовтня за власним підписом надав відповідь, зі змісту якої  випливає, що є «таємною» не тільки інформація, що міститься в документах, а й самі документи про це.

Звичайно, таке грубе порушення права на інформацію не могло не знайти своє відображення в відповідній заяві, поданій до прокуратури міста Ужгорода про порушення права на інформацію,  складення стосовно міського голови протоколу про вчинення адміністративного правопорушення та  притягнення його до адміністративної відповідальності, визначеної ч. 1 ст. 212-3 Кодексу про адміністративні правопорушення України.

Місячне очікування зі сподіваннями про те, що вимоги Закону будуть виконані та запитувана інформація за запитом все-таки буде надана, виявились марними, запитувана інформація про документи, на підставі яких приватизовані квартири належали міській раді, надана не була, в наслідок чого дану заяву подано до прокуратури міста Ужгорода.

Довідка

Частиною 5 статті 6 Закону України «Про доступ до публічної інформації» встановлено: «Не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів, умови отримання цих коштів чи майна, прізвища, імена, по батькові фізичних осіб та найменування юридичних осіб, які отримали ці кошти або майно. При дотриманні вимог, передбачених частиною другою цієї статті, зазначене положення не поширюється на випадки, коли оприлюднення або надання такої інформації може завдати шкоди інтересам національної безпеки, оборони, розслідуванню чи запобіганню злочину»

Частиною 7 статті 6 Закону України «Про доступ до публічної інформації» встановлено: « Обмеженню доступу підлягає інформація, а не документ».

 

28 листопада 2013р.

Теги: запит, Погорєлов, прокуратура

Коментарі

Косма 2013-11-29 / 17:05:29
Думаю доблесна прокуратура навіть заголовок не прочитає!

виборець 2013-11-29 / 12:41:18

Повністю підтримую коментар до «до Мики 2013-11-29 / 08:14:30».
Я.Козич своїми фаховими запитами та заявами не просто полегшує роботу прокуратурі (є фаховий заявник, який точно «не включить задню», якщо на його заяву витрати робочий час!), але й ще проводить своєрідний «майстер-клас», як ДІЄВО впливати на «тлумачення закону» міської влади, від яких «на кілометр» тхне корупцією.

Побільше би таких кваліфікованих та наполегливих заявників, які мають терпіння і віру у закон!

Мірко 2013-11-29 / 11:37:55
Горелий клієнт прокуроратури. Чекай Вітьок прийде час а він поруч!

мікіям 2013-11-29 / 09:35:41
завдяки цьому об'ємному матеріалу прокуратура вже має все готове для порушення кримінальних справ стосовно корупції чиновників мерії... І якщо в їх кабінетах після "озеленення" або "наколядовання" можуть зникнути вищезгадані матеріали, то в ЗМІ - вони нікуди не дінуться, і рано чи пізно за це потрібно буде відповідати, як чинушам, так і прокуратурі...Закарпаттю.онлайн віват!!!

до Мики 2013-11-29 / 08:14:30
Для чого виставляти такі обємні новини? А для того, щоб читачі та громадяни мали змогу переконатися в правдивості інформації, тобто підтвердження документами дає право авторам та читачам взайвий раз переконатися втому, що вам з нами цих документів ніколи і ніхто би не показав, мало того громадяни би і не знали про їх існування.
Якщо у вас немає терпіння перечитувати, вас ніхто за вуха не тягне, не читайте.Наприклад багатьом цікаво деально знати корупційну скоадову рішень, які приймаються на сесіях.Документи і інтернет це велика сила проти тотальної корупції зарвавшихся чиновників, котрих викривають за їх злочинні накази, рішення тощо.

Мики 2013-11-29 / 08:03:15
Для чого вивішувати такі обємні новини? Хто її дочитає до кінця? Хіба не достатньо дати саму суть? Я не маю терпіння це все перечитувати!

ось так 2013-11-29 / 00:30:12
Вася, а ти не терпиш? Тут люди щось роблять, а ти триндиш, хоча ти терпіла і є

Вася 2013-11-28 / 23:19:28
Терпіть Погорелова, терпіть. Хай вас обкрадає і надалі, а Ви мовчіть і не пробуйте відсторонити його від займаної посади. Завтра він - міліонер, а Ви і Ваші діти - обкрадені жебраки. Вже платите йому за стоянку Ваших авто, котра вкрадена і законно належить місту і повинна бути безоплатною, завтра будете платити за повітря.

НОВИНИ: Кримінал

20:47
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
» Всі новини