Фільм про закарпатського силача подивилися 1500 дітей Львова та області (ВІДЕО)

Сьогодні, 16 листопада 2013 року, в Кінопалаці ім. О. Довженка відбувся показ 2 сенсів кінострічки «Іван Сила» для дітей з інтернатів та малозабезпечених сімей Львова і області. Стрічку переглянули 1500 дітей соціально незахищених категорій.

Фільм про закарпатського силача подивилися 1500 дітей Львова та області (ВІДЕО)

Відкривали обидва покази творці фільму: режисер і актор Віктор Андрієнко, актор, український богатир Василь Вірастюк та організатор благодійної акції голова МГО «Молодь за розвиток Львівщини» Богдан Хруставчук. Після сеансів вони спілкувалися з дітьми, роздавали автографи, фотографувалися.

Під час брифінгу учасники події розповіли про мету заходу та поділилися враженнями.

Зокрема Віктор Андрієнко висловив вдячність МГО «Молодь за розвиток Львівщини» за організацію дійства.

«Деякі діти не можуть подивитися фільм «Іван Сила», адже вони проживають в інтернатах, або в селах, де немає такої можливості. Це не перша наша благодійна акція. Нещодавно з Василем Вірастюком провели подібний захід у Мукачеві, куди приїхали 400 дітей з Іршавського району Закарпатської області, місця, де народився Іван Фірцак, прототип нашого героя Івана Сили.

Аналогічна акція – показ фільму для 1500 дітей соціально незахищених категорій відбувся у Херсоні. Нашу стрічку дивляться діти від 6 до 60 років і кожен знаходить для себе щось цікаве та повчальне», – сказав В.Андрієнко.

Також він розповів про те, що перша презентація фільму «Іван Сила» 9 жовтня  у Львові пройшла непомітно: «Я думав, що Львів підтримає краще, аніж Трускавець, Тернопіль, Запоріжжя, а виявилось, що Львів не знав про цей фільм. Я досі не зрозумів, чому так сталося», – зазначив актор.

Режисер також окреслив головні проблеми українського кінематографу: «До Незалежності України у нас було 300 тисяч кінотеатрів, а станом на сьогодні залишилось всього 150 залів, де можна дивитись кінофільми. У Львівській області також уже немає жодного кінотеатру».

андрієнко

Він наголосив і на тому, що в Україні у 2013 році вийшло 20 сучасних українських кінофільмів, але про цю перемогу, на жаль, ніхто не знає.

Василь Вірастюк додав, що незважаючи на те, що фільм «Іван Сила» на 100% профінансований держаним коштом, грошів на промоцію стрічки не були передбачені.

«Ми своїми силами їздимо по містах, розповідаємо про фільм. І завдяки таким організаціям як «Молодь за розвиток Львівщини» рекламувати фільм стає можливо. Популяризувати «Івана Силу» нам допомагають небайдужі люди зі всієї України», – зазаначив В.Вірастюк.

Голова МГО «Молодь за розвиток Львівщини» подякував творцям фільму та висловив переконання, що це не останній захід, який проходить спільно з акторами фільму.

«Дітям, особливо тим, що потребують підтримки, завжди цікаво поспілкуватися з видатними та творчими людьми, які зможуть надихнути їх на розвиток, розповісти щось цікаве. Цією акцією ми прагнемо зробити дітей щасливішими, радіснішими, тому не просто покажемо фільм, але й поспілкуємося з ними. Маю надію, що в майбутньому такі спільні заходи стануть традиційними», – розповів Б.Хруставчук.

Благодійна акція пройшла за підтримки департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації та управління освіти Львівської міської ради.

Довідка

Фільм «Іван Сила» оповідає незвичайну історію життя Івана Фірцака, який народився в червні 1899 року в селі Білки Іршавського району на Закарпатті.

У 18 роківвін став артистом чехословацького цирку і побував у 64 країнах світу, дивуючи всіх своїми перемогами. За неймовірну силу він отримав прізвисько Іван Сила — Кротон. Американська преса називала його найсильнішою людиною ХХ століття.

Дивись.info

16 листопада 2013р.

Теги: Іван Сила, Кротон, Фірцак, Гаврош

Коментарі

сорри 2013-11-17 / 11:08:32
У Львові влада організувала всім старшокласникам безкоштовний показ фільму "Срібна Земля. Хроніка Карпатської України 1919-1939" про події НА ЗАКАРПАТТІ. Тепер - безкоштовний показ фільму ПРО ЗАКАРПАТЦЯ. А наша бидляча ледидовсько-погорєловськека влада лише бабло гребе.

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно вакцинуватися від інфекційних хвороб, тестуватися і виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини