"Канікульним" бунтом в Ужгороді у влади і міліції "зірвало дах" (ДОКУМЕНТ)

Школярський бунт в Ужгороді не на жарт налякав владу. Розслідуванням "справи" про протестну акцію ужгородських школярів займається (!!!) відділ розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями СУ УМВС України в Закарпатській області. В Ужгороді більше не залишилося злочинців, крім школярів і вчителів.

"Канікульним" бунтом в Ужгороді у влади і міліції "зірвало дах" (ДОКУМЕНТ)

Система – в дії. В Ужгороді триває слідство стосовно акції протесту, відомої як школярський бунт, який пройшов в Ужгороді 28 жовтня. Тоді з вимогою повернути раптово відмінені канікули на площу Поштову під стіни адмінбудинку міської ради прийшло не менше півтисячі школярів, які потім пройшли і вулицями міста.

Подія набула всеукраїнського і навіть міжнародного резонансу. А влада тим часом увімкнула репресивну машину. Міський голова Віктор Погорєлов замість того, аби зустрітися з протестантами, вислухати їх аргументи, пояснити свої та вибачитися, написав до міліції скаргу на учасників зібрання на Поштовій; йшлося і про виявлення та покарання організаторів мітингу (відомо ж, що діти самоорганізувалися за допомоги соціальних мереж). Городяни жаліються, що на школярів тиснуть, а батьків змушують писати пояснення щодо того, де перебувала їхня дитина 28 жовтня.

Далі – більше: Uzhgorod.in отримав документ, який засвідчує: «крайніми» хочуть зробити … вчителів. До слова, ужгородські освітяни самі були вражені рішенням про раптове скасування канікул без попередження. А тепер, вочевидь, даватимуть покази правоохоронним органам. Це випливає із постанов про проведення перевірки. Основні «адресати» заходів – саме вчителі: правоохоронці з’ясовуватимуть, чи не порушували вони трудову дисципліну, а також чи не … проводили агітацію. Також перевірка має виявити – хто саме брав участь у протесті (це стосується як працівників шкіл, так і учнів). Як ідеться у документі, «в разі встановлення порушень, встановити внаслідок дій яких саме працівників були допущені дані порушення та чи призвели вони до порушення учбового процесу». Перевірку проводитиме департамент освіти Закарпатської ОДА – згідно з постановою УМВС України в Закарпатській області. Деталі ж – у документі, який радимо прочитати повністю. 

Тобто, влада вважає мирну акцію протесту «порушенням» та «має час і натхнення» покарати «винних».

До слова, постанова відписана заступником начальника «відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями». Чи не варто було б спрямувати свої зусилля на профілактику і розкриття справжніх злочинів, замість того, аби переслідувати «злочинне угрупування» ужгородських вчителів і школярів?

Певно, це питання – риторичне…

Uzhgorod.in

10 листопада 2013р.

Теги: канікули, школярі, вчителі

Коментарі

Горянка 2013-11-13 / 11:38:52
Стаття 34. Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.

Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб - на свій вибір.

Здійснення цих прав може бути обмежене законом в інтересах національної безпеки, територіальної цілісності або громадського порядку з метою запобігання заворушенням чи злочинам, для охорони здоров'я населення, для захисту репутації або прав інших людей, для запобігання розголошенню інформації, одержаної конфіденційно, або для підтримання авторитету і неупередженості правосуддя.

Гість 2013-11-13 / 10:27:53
Відверто кажучи, таких придурків, як теперішня влада - важко порівняти будь з ким і в часі і в просторі...Ці ганебні люди від влади не мають майбутнього і обирати їх вже ніхто і ніколи не буде (хіба якщо знову не куплять чи не сфальсифікують вибори у майбутньому), оскільки замахнулися на святе-права наших дітей, а зараз ще й прагнуть переслідувати школярів,вчителів,батьків. Бездарна влада усіх рівнів спочатку створила цю проблему, а зараз шукає відьом, відволікає увагу суспільства від насушних проблем...Схаменіться, бовдури,терпіння у людей не безмежне...
Окремо хочу сказати про правоохоронців- Яке і чиє право ви охороняєте? Спочатку розберіться з тими, хто спричинив такі наслідки...Не ганьбіть свій мундир і погони - паразити, що живете за рахунок народу!

Читач 2013-11-12 / 07:21:23
"Матері студента 2013-11-11 / 15:21:07
А ви, розумнице, йдіть попрацюйте за вчительську з/п. Та нашим вчителям пам"ятники при життю ставити треба!"
Учителька батькам "Всі здаємо по 700 доларів на пам'ятникам вчителям 'Вам, невтомні й безкорисливі'". Один з батьків: "В мене є знайомий скульптор, він зробить безкоштовно, я подзвоню?". Учителька: "Так, папаша, в педагогіку не лізем, сказано - здаємо по 700 доларів, значить здаємо".

тато 2013-11-11 / 22:23:39
лорде, логічне запитання до Ледиди з Погорєловим, які своїми тупими розпорядженнями вивели дітей на вулицю

лорд 2013-11-11 / 21:39:29
Чому ви кинули дітей.Чому ніхто не продумав,що коли діти перекривали дороги з ними могло трапитися лихо.Ви не могли гарантувати дітям,що в той момент за кермом міг бути нетверезий водій.Ви уявіть собі,які могли бути наслідки.Хіба політика дорожче життя наших дітей. Якщо так тоді де наша совість.

мам 2013-11-11 / 20:35:53
вертаємся до сталінських репресій, а в сибір коли заселати будть, ганьба нашому меру

точно 2013-11-11 / 16:52:45
Даний документ свідчить, що готувався він швидкоруч, заднім числом, він є сфальшованим, сфабрикованим, що є злочином! Навіть дату не перевірили, але нічого, переконана, перевірять достовірність даного шедевру правоохоронні органи.

Матері студента 2013-11-11 / 15:21:07
А ви, розумнице, йдіть попрацюйте за вчительську з/п. Та нашим вчителям пам"ятники при життю ставити треба!

ппппп 2013-11-11 / 15:19:07
31 вересня!!! Добре, що хоч не 32 вересня. Хи-ги! )))))))))

Віталій Грегор 2013-11-11 / 13:00:32
для "не розумію 2013-11-10 / 14:34:14"
"Рішення про перенесення канікулів прийняте ніби-то обладміністрацією і по всій області, і пікетують мерію. Як це так?"

ОДА лише рекомендувала, дивіться всі документи тут:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1414450978786403.1073741884.100006645425289
http://vk.com/photo228968235_313824704

Чи правомірно воно рекомендувало це вже інше питання, прокуратура на вимогу уповноваженої Лутковської має встановити. Але в будь-якому разі воно є виключно рекомендаційним, а рішення приймали виконкоми міських\сільських рад.

Ледида, для прикладу, міг порекомендувати виконкомам відмінити навчання зимою взагалі, з тих же мотивів - "економія коштів", а чому ні, виходячи з його непослідовної логіки.. Але це ж було б абсурдно, є ж навчальні програми.

Не менш абсурдно було рекомендувати і ці порушення закону, але явним і очевидним порушником є виконком Ужгородської міської ради, яке прийняв завідомо незаконне рішення, підмінивши поняття, назвавши відмінну осінніх канікул - "перенесенням". Ніхто ж йому не заважає збільшити зимові канікули, але ж йому ніхто не давав право забирати у школярів осінні канікули.

Відтак, ужгородський міський голова Погорелов В.В.- має бути першим підсудним в справі явного Зловживання владою або службовим становищем чи Перевищення влади або службових повноважень (це на його вибір), за що передбачена кримінальна відповідальність відповідними статтями 364, 365 Кримінального кодексу України.
Оскільки саме він ініціював розгляд даного питання скликавши виконком 25.10.2013 р., в наслідок чого дітей позбавили законного відпочинку, що реалізується ними через канікули.

Осінні канікули, як зимові і весняні, є основними та гарантованими школярам цілою низкою нормативно-правових актів, які є обов’язковими до виконання, зокрема і абзацом 4 підпункту 9.1 Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу «ДСанПіН 5.5.2.008-01», затвердженими Постановою Головного державного санітарного лікаря України від 14.08.2001 р. №63.

Однак не зважаючи на очевидні і грубі порушення законності чомусь прокуратура не спішить відкривати кримінальну справу по відношенню до міського голови Погорелова, не зважаючи і на відповідну заяву депутата міської ради В.Щадея.

Відтак, міська прокуратура, всупереч норм КПК, не вносить заяву в ЄРДР по сьогоднішній день. Що свідчить про можливу заангажованість та необ'єктивність слідства, не зважаючи і на заяву Уповноваженої ВР з прав людей Лутковської.

А тут хтось питає чи чинна постанова, бо дата в ній вказана не та, Відповідаю: сама постанова завідомо незаконна,а точніше поставлені в ній вимоги! а неправильна дата як варіант, на мою думку, може свідчити про певний злочинну змову, завчасно підготовану групою осіб .. якою саме я думаю підказувати не треба

Михайло 2013-11-11 / 11:51:37
Кляп має ТЕРМІНОВО піти з посади! Позорище!

УЖГОРОДЕЦЬ 2013-11-11 / 11:14:26
До юристів.
Поясніть будь ласка, чи цей одіозний документ, датований 31-им вереснем, має юридичну силу?

ужгородка 2013-11-11 / 10:43:03
Ідіоти при владі і в міліції. Дауни. Інших слів нема.

Вчитель 2013-11-10 / 22:52:06
А я і не знала що вересень має 31 день ?! Подивіться яким числом видана ця постанова. Абсурд!

Йовжі 2013-11-10 / 22:16:42
Йамілія КЛЯППП говорить сама за себе це паскуда і все !!!

мати студента 2013-11-10 / 17:33:51
Не шкодую цих вчителів, котрих перевірятиме УМВС, зокрема слідчі, нехай їх так перевіряють, щоб волосся дибки ставало, якщо не здатні захистити права учнів, за яких несуть відповідальність! Яким знанням, якому патріотизму такі "вчителі" навчать наших дітей? Про який захист прав наших дітей може іти мова, в принципі?
Останній приклад- в пятницю, 8 листопада в Мукачівському державному університеті відключили електрику, за начебто заборгованість перед енергетиками, насправді держказначейство навмисно не перечисляє гроші за спожиті енергоносії. Де чиновники від освіти і влади, хто допускає таке свавілля. Чому мають страждати студенти, сидіти в холодних аудиторіях, в темряві викладачі читали лекції. Але ж це не поодинокі випадки з держкпзначейством.Я вважаю це прямий саботаж, це злочин проти власного народу, зокрема учнів, студентів, а насправді геноцид!

небайдужий 2013-11-10 / 16:45:19
Перечитавши документ за підписом якогось Головка, навіть не важливо яка у нього посада, дуже довга і нудна, диву даєшся, як в державних установах не перевіряють ділові документи на елементарну грамотність, що є однією із головних вимог дотримання ведення діловодства, згідно інструкцій по веденню документації.
Дуже добре, що цей ганебний документ попав в інтернет і увесь світ має змогу прочитати його і зробити висновки щодо рівня освіти керівників та посадовців як правоохоронних органів та влпди.
Інтелект аж пре ! Поважаю це видання ЗО за те, що коли піднімається будь-яка соціальна проблема чи ситуація, переважно журналісти підтверджують документами, а це є дуже важливим аспектом! Тоді читачі можуть переконатися в правдивості та дійсності новини.
В ході розслвдування не школярів перевіряти треба, а чому чиновники від освіти дозволили собі в останній момент, в кінці робочого дня і навчального тижня , без попереднього і своєчасного, підкреслюю своєчасного і узгодженого, видавати на гора розпорядження, яке потягло за собою такі неприпустимі наслідки!

муза 2013-11-10 / 15:49:24
Ще не зрозуміла випадково чи ні,але відразу після "осінніх канікул" у школах роздали підписати батькам "Згода на обробку персональних даних" і не тільки дітей , а й батьків.Невже наявність "паспортних даних" батьків вплинуть на успішність учнів?! Але показово інше- майже всі батьки підписали,навіть не углубившись у суть проблеми.

земляк 2013-11-10 / 14:48:13
Чомусь, не віриться, що "школярський бунт в Ужгороді не на жарт налякав владу", як переконані, фактично, писарі історії України.
Судячи по, нехай і неграмотно написаному "документу" постанови (а хто і де вчив міліціянтів грамоті?), бузувіри в погонах – дійсно розгортають репресії до мітингувальників (та їх вчителів, батьків тощо) 28 жовтня...

Але чому дивуватись: вся країна – зона інтересів чиновництва, ЗЕКів, політиків, олігархів, попів...
Й, європейське місто Ужгород – не виключення. Інакше, чим можна пояснити сьогоднішню ситуацію в місті, яке, ось уже 20 років, фактично плюндрується та гвалтується: ратушняками/погореловими та їх оточенням. Це ж як треба себе не поважати, щоб голосувати за останніх? Однак, це тема іншої розмови...

Що стосується нашого випадку, то невже є ще наївні, які чекали... вибачень від місцевої влади за безголовість у відношенні до відміни осінніх, шкільних канікул? Зате, очевидно інше: історія - повторюється, але як фарс? А історія - така:
"Коли арештовували комуністів, я не протестував. Навіщо мені комуністи?
Коли влаштували гонитву на профспілки, я не протестував, бо - не член профспілки.
Коли почали арештовувати євреїв, я не протестував. Я же-бо не єврей!
Але, коли прийшли за мною - уже нікого не залишилось, щоб захистити... мене."

При цьому, розбиратись: "хто кого здав", хто більший "паскуда" (міськвно, облвно чи мер європейського міста), хто і чию "продав душу"... немає сенсу, бо, виходить, що влада – завжди права, а її громадяни, яких остання тримає за бидло – ніхто й ніщо!

Питання ж в іншому. От, хамовита влада (яку обирали!), руками неграмотних міліціянтів – буде себе "захищати"... А що робитимемо ми - громадяни?

не розумію 2013-11-10 / 14:34:14
Рішення про перенесення канікулів прийняте ніби-то обладміністрацією і по всій області, і пікетують мерію. Як це так?

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 10
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини