На Закарпатті міліція взялась за дискредитацію Дорожнього контролю і "шиє" активістам кримінал (ВІДЕО)

Влада Закарпаття за участі міліції продовжує «кампанію» з дискредитації акцій громадського спротиву й активних протестних організацій на території Закарпаття. Черговим прикладом, після подій на площі Народній та «канікульного» протесту школярів, стала спроба звинувачення активістів, які впродовж тривалого часу захищають водіїв автотранспортних засобів від окремих зухвалих «даішників» та намагаються протиставитись нахабності і корумпованості правоохоронної системи.

На Закарпатті міліція взялась за дискредитацію Дорожнього контролю і "шиє" активістам кримінал (ВІДЕО)

Так, протиправно вилучивши у мешканця села Дубрівка мотоцикл марки ІЖ на підставі відсутності номерних знаків на транспортному засобі, завантаживши його у приватний мікроавтобус, але аж ніяк не евакуатор, вирвавши з рук у стороннього спостерігача відеореєстратор, яким той фіксував події, і вчинивши на нього напад, міліція через провладні сайти тепер намагається зробити винними активістів, які мали сміливість спробувати розібратись в ситуації. При цьому, з власних здогадок пов’язуючи активістів з ГО «Дорожній контроль» і на власний розсуд висуваючи проти них підозри у причетності до несанкціонованого відбору нафтопродуктів.

Історія, про яку йдеться, мала місце 1 листопада на території села Дубрівка Ужгородського району. Прямуючи до цвинтаря на могили родичів, один із колишніх активістів ГО «Дорожній контроль Закарпаття» зупинився біля «даішників», коли ті вантажили приватний мотоцикл у мікроавтобус, начебто, для доставки його на штрафмайданчик.  Поцікавившись, що відбувається, активіст отимав у свій бік побажання "йти куди подалі", однак, пішов до власної автівки і повернувся з відеореєстратором. Співробітники ДАІ, побачивши, що чоловік проводить відеозйомку, вирвали реєстратор у нього з рук. Крім того, за словами активіста, до нього була застосована фізична сила, й те, що чоловіка «даішники» намагались із заламаними руками запхнути у службову машину, готові підтвердити свідки, які перебували на місці події.

Спроба залякування з боку правоохоронців успіху не мала: активіст, діставшись свого автомобіля, взявся знімати все, що відбувається, на «планшет», бо ж реєстратора його позбавили. З відео чітко видно, що мотоцикл вантажать у приватний мікроавтобус, який до цього працівники ДАІ зупинили на трасі Мукачево-Ужгород, прямо порушивши Постанову Кабміну №1102, адже про залучення евакуатора, як це передбачено процедурою і як видно з відео, не йдеться. Фільмуючи ситуацію, активіст паралельно зв’язався з товаришами, які незабаром також прибули на місце події.

Тим часом, невідомою особою в цивільному водію було повернуто відеореєстратор, але – без карти пам’яті, на якій зберігається запис брутальної поведінки «даішників». Вже в ході спілкування прибулих активістів з працівниками ДАІ і присутнім першим заступником начальника Ужгородського райвідділу міліції Олександром Боднарчуком вияснилось, що неподалік місця конфлікту проводяться слідчі дії у справі виявлення незаконної врізки у нафтопровід. На територію, де працювали експерти і яка була обнесена загороджувальним парканом, активісти не заходили. 

Єдине, що хотіли з’ясувати: на якій підставі співробітники ДАІ, що знаходились на посту з метою забезпечення безпеки дорожнього руху, замість цього вантажать у приватний транспорт мотоцикл? З якою метою у громадянина України особами при виконанні службового обов’язку насильно було відібрано приватне майно – відеореєстратор, з якого потім, до всього, зникла картка пам’яті? Щоб не пустити справу «за вітром», активісти в телефонному режимі зв’язались із заступником начальника райвідділу міліції Миколою Кучіркою, який підтвердив, що про конфлікт знає, але, судячи з його слів, трактує його як перешкоджання законним діям міліції. Разом з тим, для фіксації події документально активістами за номером 102 було викликано слідчо-оперативну групу, однак на виклик так ніхто і не прибув...

… Нині ж провладні сайті рясніють повідомленнями про «злочин від псевдо-активістів ДК Закарпаття». Незважаючи на те, що такими себе активісти з певних обставин останнім часом не позиціонують, завжди представляючись просто громадянами України.

Більше того, на тих таки провладних сайтах йдеться про відкриття проти активістів кримінального провадження за ст. 344 КК України – «втручання у діяльність працівника правоохоронного органу». Ймовірно, провадження відкрито за тим самим принципом, як і нещодавні справи проти захисників Народної.  

За словами власника мотоцикла, ні складеного протоколу про вчиненення порушення ПДД, ні акту вилучення транспортного засобу «даішники», забираючи ІЖ, йому на руки не дали. Зате поставили до відома, що чекають на нього у відділі ДАІ. Тож, де наразі знаходиться його мотоцикл, власник не знає, як і не знає, яке саме порушення «допишуть» йому у протоколі.

Активісти, своєю чергою, одразу по завершенню конфлікту у п’ятницю навідались в Ужгородський райвідділ міліції, де написали скаргу на «даішників»-учасників інциденту. 

 
03 листопада 2013р.

Теги: активісти, дорожній контроль, ДАІ, дискредитація

Коментарі

Тібі 2013-11-06 / 20:04:12


Видалено три коментарі одного автора, написані під різними ніками. Адмін


до земляка 2013-11-05 / 21:41:19
Так ми і почали з себе.
1) Машини справні з номерними знаками
2) Алкоголь за кермом абсолютно неприпустимий
3)Завжди дотримуємося ПДР
Єдина проблема- деколи здають нерви і розмова з міліціянтами переходить в крик.

марі 2013-11-05 / 15:16:56
Земляк, Ви все правильно написали.Але наша проблема - в менталітеті, який потрібно змінювати.

земляк - землякам 2013-11-05 / 12:07:09
Ну чого так переживати за мене та мою "писанину"?

Очевидно ж, що не буде у нас "грузинського варіанту". І ось чому:
1. У нас, значно менше гордості, ніж у горців із Грузії.
2. Вигнавши одних міліціянтів у погонах - наберемо таких же: з такою ж освітою (за хабарі), з таким же менталітетом (я начальник - ти дурак), з тих же, як правило гірських (знедолених)... регіонів Закарпаття!
3. Не вірю, що ми усі (хто їздить: без номерних знаків, напідпитку, бех аптечок, вогнегасників, запасних лампочок та колеса і т.д.), раптом перестанемо давати хабарі, щоб відмазатись - коли винуваті!

Ось, саме це й... не радує!

Що робити? Починати із себе:
1. Їздити тільки на справних машинах та з номерними знаками (навіть, якщо міліціянти - "самі такі").
2. Не вживати спиртних напоїв перед тим, як сідаємо за кермо (навіть, якщо міліціянти - "можна").
3. Дотримуватись правил дорожнього руху (навіть, якщо міліціянти, політики, чиновники, попи, начальство і т.д. і т.п. "це роблять")...

І тільки тоді - можемо протистояти проти міліцейського режиму і свавілля влади. Інакше буде так, як описано у статті та показано на відео. Тобто - усі "праві", але винуваті ті, хто не при... погонах! Тобто... середньовіччя в центрі Європи!

777 2013-11-05 / 09:08:46
Прочитав комент під власним ніком (777) і, зовсім не образився. Все правильно написано. Єдине, що хотів би додати – це необхідність у даній справі дотиснути факт крадіжки із застосуванням сили відео реєстратора та флешкарти. Саме крадіжки, адже іншого тлумачення зазіхання на приватну власність в природі не існує. Ми всі розуміємо, що наша міліція працює за формулою «було ваше, стане наше». Змінити цю практику може лише досвід грузинської реформи – розігнати їх в однин день і набрати нових на зовсім інших засадах та принципах. А будь які інші «покращенія» лише додають ОЗУ при погонах корпоративного захисту, уникнення відповідальності та індульгенцію на збагачення всіма незаконними методами. У даному випадку на одне правопорушення (використання транспорту без держномеру) вони відповіли порушеннями: фіксування факту, правил транспортування, перешкоджання роботі члена ГО, немотивоване застосування фізичної сили, крадіжка приватного майна. Цього досить аби посадити на лаву підсудних всіх причетних. Без сумніву, їх відмажуть і вони надалі хапатимуть чуже, викручуватимуть руки, порушуватимуть вимоги законодавства, демонструючи силу та владні повноваження при повній відсутності здорового чи, бодай, просто глузду.

ДК Закарпаття 2013-11-05 / 07:46:18
Коментарі

123 2013-11-04 / 21:30:14
что никто не может поставить этих козлов на место? уже жгли им машины, до них не доходит. пару патронов или пакет дури подкинуть в машину. и все. можна принимать уродов. упаковать их на пару лет и спокойно рабртать дальше

Вот реальное лицо нашей власти. Так они поступают. Жгуд подкидывают и незаконно обвиняют а для чего ? Для того что бы спокойно работать. РАБОТАТЬ а не СЛУЖИТЬ.

123 2013-11-04 / 21:30:14
что никто не может поставить этих козлов на место? уже жгли им машины, до них не доходит. пару патронов или пакет дури подкинуть в машину. и все. можна принимать уродов. упаковать их на пару лет и спокойно рабртать дальше

до земляка 2013-11-04 / 19:45:46
Судячи по твоїй писанині, ти і за себе не можеш порадуватися.

до земляка 2013-11-04 / 19:45:15
Судячи по твоїй писанині, ти іза себе не можеш порадуватися.

земляк 2013-11-04 / 18:48:54
Ні за кого - не можу порадуватись!
Одні дилетанти в погонах - не вміють (чи не хотять) дотримуватись процесуальних норм при затриманні громадян, вилученні їх майна тощо...

А інші, голосні та нахабні й раді старатись - качають свої права, цитуючи Конституцію та всілякі Закони України...

Типове самоуправство-самосуд, під покровом темряви, десь між європейськими містами: Ужгородом, Чопом, Мукачевом!

При цьому, завдання холопів з усіх сторін "конфлікту" - залякати іншу сторону...

Маразм та й тільки!

Зате, судячи по "актуальній публікації" та коментарях - місцевим черяникам це до вподоби!

777 2013-11-04 / 13:06:03
Молодці хлопці з Дорожного контролю. Якби всі громадяни були громадянами і не проходили повз випадки свавілля, яке чинять ті, кому ми платимо за наш захист та дотримання закону, то вони б незабаром почали боятися нас, громадян. Вони забули давно, що ми їх наймаємо і вони для нас працюють, а про це треба їм нагадувати щодень...

*** 2013-11-04 / 12:03:37
одне слово - подебріївщина ((

... 2013-11-04 / 05:56:28
Напевно вже й не варто нагадувати, що інформаційно ментів, як і всю нечисть в Закарпатті, підтримує, використовуючи свої найкращі якості, микула староста (жалдива)

??? 2013-11-03 / 21:48:23
Є ще щось живе в Ужгороді, що би ці срані менти не пробували споганити?

УЖГОРОД 2013-11-03 / 21:41:03
Красавцы

НОВИНИ: Соціо

11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
» Всі новини