У Мукачеві на обліку в Центрі з надання соціально-профілактичної допомоги перебувають 162 сім’ї та 49 осіб

З метою підтримки і соціальної допомоги сім’ям, дітям та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги, у березні місяці цього року в Мукачеві було створено міський центр соціальної служби, діяльність якого спрямовується виконавчим органом з питань соціального захисту населення відповідної ради.

Роботу, яку виконують фахівці центру, є дуже актуальною і потрібною для теперішнього суспільства. Як повідомила директор центру Юліанна  Леманинець, за неповних 7 місяців роботи  на обліку вже перебуває 162 сім’ї та 49 осіб, які потребують соціально-профілактичної допомоги, спрямованої на запобігання складних життєвих обставин. Нашими основними завданнями для вирішення цих проблем, продовжила Юліанна Василівна, є здійснення соціального супроводу, надання соціальних послуг та інших заходів щодо відновлення соціальних функцій, психологічного і фізичного стану, проведення інформаційно-просвітницької роботи, забезпечення взаємодії із структурними підрозділами місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями. Перед нами покладено ряд завдань: здійснювати виявлення та вести облік сімей, дітей та молоді, які перебувають у складних життєвих обставинах, осіб з числа випускників інтернатних закладів, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, прийомних сімей, яких у нас станом на сьогоднішній день - 6, стільки ж дитячих будинків сімейного типу, сімей опікунів, піклувальників, осіб з інвалідністю, які звільнилися з місць позбавлення волі, що зазнали жорстокості та насильства, постраждали від торгівлі людьми, залучалися до найгірших форм дитячої праці. Також нами проводиться оцінка потреб дитини, сім’ї та молодої особи, обстеження матеріально-побутових умов за згодою сім’ї, визначаємо планування і методи соціальної роботи. Забезпечуємо соціальну підтримку ВІЛ-інфікованих дітей, молоді та членів їх сімей.

Фахівцями центру здійснюються заходи із соціального патронажу особам, які вийшли із місць позбавлення волі та такі, що перебувають на обліку кримінально-виконавчої служби. З ними проводиться робота по недопущенню скоєння злочинів повторно та адаптації колишніх засуджених до соціуму. Надається допомога у здійсненні соціальної та психологічної адаптації дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа з метою підготовки до самостійного життя. Проводиться інформування населення про форми сімейного виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, надається юридична, психологічна та соціальна допомога дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, особам з їх числа, а також їх біологічним батькам, опікунам, піклувальникам, прийомним батькам, батькам-вихователям та усиновлювачам. Ними також здійснюється соціальне супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, беруть участь у підготовці до самостійного життя дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, з числа випускників інтернатних закладів.

Значна проблема, яка є на жаль, дуже актуальною для нашого міста це насильство в сім’ї. Тільки за період з березня по жовтень 2013 року було надано інформацію про 55 сімей у яких відбувається насильство з боку батьків до дітей.

Керівник соціального Центру відзначила ряд позитивних моментів у проведеній  роботі фахівцями центру, а саме: надання допомоги сім'ям, повне медичне обстеження,  вирішення працевлаштування, виділення житлової площі. Та з цими особами і сім’ями і надалі проводяться роботи. Адже коли поступає заява на ту чи іншу особу, або сім’ю  направляється запит у відповідні служби від яких просимо відповідної інформації. Якщо вона підтверджується нами проводиться відповідна робота з відповідною особою чи сім'єю.  І в разі згоди особи на соціально-профілактичну допомогу, з нею укладається договір на здійснення соціального супроводу. В разі невиконання умов договору, людина може бути знята із соціального супроводу.

Не будьмо байдужими до людей яким важлива підтримка і допомога у ситуції, в яку вони потрапили і  не в силі впоратися з нею. Тож велике прохання до громадян Мукачева, якщо у вас є інформація про осіб або сім’ї, які потребують соціальної допомоги, просимо звертатись у Міський центр соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді який розміщений в м. Мукачеві по вул. Духновича, 89, або за номером телефону: 5-41-29. Заявки чи інформації приймаються як в усній, письмовій так і в анонімній формі.

Ірина Петрус,  головний спеціаліст відділу з питань внутрішньої політики Мукачівського міськвиконкому, для Закарпаття онлайн

21 жовтня 2013р.

Теги: допомога, Мукачево

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 6
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 21
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини