В останньому турі чемпіонату Закарпаття з футболу "Метеор" розгромив "Поляну"

Центральний матч останнього туру закарпатського обласного чемпіонату порадував глядачів напруженою грою - з великою кількістю моментів і спірних епізодів, які ще довго будуть обговорюватися у футбольних колах. Не дивлячись на те, що результат матчу не впливав на турнірне становище, гравці обох команд продемонстрували принциповість і неймовірну самовіддачу, адже вони "бились" за честь клубу

В останньому турі чемпіонату Закарпаття з футболу "Метеор" розгромив "Поляну"

Початок матчу команди почали з розвідки, гра проходила в середині поля без загострень біля воріт обох колективів. Вже в першій половині гри головний арбітр матчу Петро Котубей змушений був показати 2 жовті картки, одну з них отримав Оржаховський за розмови з арбітром, який висловив невдоволення грубою грою суперника. Ближче до середини першого тайму, більш досвідчені півзахисники «Поляни» встановили контроль над центром поля і досить легко переходили в атаку, однак вивести на ударну позицію своїх нападників їм ніяк не вдавалося. Натомість, господарі поля за рахунок швидкісних атакуючих півзахисників Лендєла, Гегедоша і Горського проводили раз за разом стрімкі контрвипади, один з яких і було втілено в гол. На 33 хвилині, після вдалого прострілу з правого флангу, Горському ніхто не заважав прийняти м’яч і з 7 метрів поцілити у ворота.

Після голу свалявці ще більше активізувалися в атаці, які будувалися в основному через технічного Дячука-Ставицького, який ще в минулому сезоні виступав у Першій лізі за кіровоградську «Зірку». Все на що спромоглися гості, це декілька кутових і штрафних, які не несли ніякої загрози воротам пістрялівців. Протягом першого тайму декілька разів зупинялася гра у зв’язку з наданням медичної допомоги голкіперу Метеора Сослюку, який ще на початку матчу зазнав невеличкого пошкодження, однак він зміг дограти весь матч до кінця. Закінчення першого тайму пройшло у жорсткій боротьбі, і в одному з ігрових моментів біля штрафного майданчику господарів Михайло Реплюк не встигаючи за м’ячем, пішов у небезпечний підкат, за що суддя вигнав його з поля, показавши червону карточку. Сходячи з поля Реплюк ще встиг вступити в словесну перепалку з одним із запасних гравців «Метора», який якраз збирався вийти на заміну , і це призвело до того що один із пістрялівських вболівальників вдарив Реплюка, а далі почалася штовханина біля лави запасних, і зупинка матчу на 2-3 хвилини.

Попри гру в меншості, полянці розпочали другий тайм з активніше, одна з атак призвела до взяття воріт господарів. Гегедош намагався заблокувати удар по воротам, однак м’яч влучив йому в руку, і суддя без вагань показує на одинадцятиметрову позначку. Воротар «Метеора» хоч і вгадав кут, в який пробив досвідчений Олександр Браєр, однак не зміг парирувати удар. Рахунок досить несподівано стає рівним, і гравці «Поляни» повірили в позитивний результат матчу, для яких в даному випадку була і нічия. Однак, пістрялівцям знадобилося всього 5-10 хвилин, щоб оговтатися після неочікуваного голу з роздягальні і знову вийти вперед. На ворота Головнича почали накочуватися атака за атакою, господарі пішли вперед великими силами і домоглися свого. На 56-ій хвилині матчу Омельченко виявився найбільш розторопнішим у штрафному майданчику гостей і легко виводить свою команду вперед – 2:1.

Поляна й надалі намагалася проводити стрімкі атаки, практично всі атаки розганяв найгостріший гравець у їхньому складі Роман Піцур, він декілька разів виривався на оперативний простір із гострих кутів пробивав по воротам Сослюка, однак йому забракло точності у завершальній стадії атак.

Вболівальники на стадіоні в Пістрялові погнали своїх улюбленців забивати ще. Захист свалявців не встигав накривати атакуючих гравців «Метеора» і на 65 хвилині, один з героїв цього матчу, Горський робить дубль, пробиваючи метрів з 12 без шансів для голкіпера. Ще через 6-7 хвилин рахунок став розгромний. Горський вриваючись в штрафний майданчик суперника приймаючи м’яч на груди, був збитий Берешом, який той ж таки м’яч хотів вибити. Полянці були невдоволені спірним рішенням арбітра призначити пенальті, що вилилось в жовту картку для Дячука-Ставицького. З одинадцяти метрів холоднокровно пробив Роберт Гегедош. Ще через 2 хвилини Роберт з героя попереднього епізоду, перетворився в антигероя, врізавши супернику по ногам ззаді заробляє гірчичник, який для нього виявився вже другим в цій грі і відповідно був змушений покинути поле.

Під кінець матчу тренер «Метеора» проводить досить вдалу заміну. Сірий, який вийшов на останні 6-8 хвилин матчу встиг також відзначитися голом, реалізувавши вихід один в один з воротарем полянців.

Тож приходиться константувати, що Метеор в другому таймі повністю переграв гостей з свалявщини, хоча й не без допомоги арбітражу. Тим самим завершивши сезон на мажорній ноті і підтвердивши свій статус найсильнішої команди області сезону 2013. Після матчу можна було побачити несамовиту радість вболівальників, фото з гравцями на пам'ять і святковий салют в честь нового чемпіона!

«Метеор» Пістрялово - «Поляна» - 5:1

Голи: Горський, 33, 65, Омельченко, 56, Гегедош, 72, Сірий, 87 – Браєр, 47

Видалення: Реплюк - Гегедош

«Метеор»: Сослюк, Проюк, Григорович, Стецо, Зінченко, Гегедош, Герц, Лендєл, Горський, Сироватко, Омельченко.

«Поляна»: Головнич, Куделко, Береш, Кохан, Чубірко, Браєр, Реплюк, Дячук-Ставицький, Оржеховський, Попович, Піцур.

Тарас Галушка, Labda

21 жовтня 2013р.

Теги: Метеор, Поляна, футбол

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
» Всі новини