Страйкком Іршавського району буде постійнодіючим і висловив свою підтримку борцям за площу Народну

Про позицію Страйкового комітету Іршавського району

Страйкком Іршавського району буде постійнодіючим і висловив свою підтримку борцям за площу Народну

Роботи по ремонту доріг ідуть. Повільно, але рухаються в сторону Довгого з двох боків. Ті працівники, що зі сторони Іршави, ями латають якісно, стараються. З боку ж Сваляви – тяп-ляпають. У напрямку Хуста починають тільки нині, 19.10.13. Але…

Громада відчула, що може впливати на владу. Довіри до влади у нас нема, та і бути не може, бо адміністрація розмовляє з нами тільки з позиції сили. Ми показали, що ми теж маємо силу. Та протиставлення сили силі може привести до катастрофічних наслідків. Мудріший поступається завжди. Якщо дорогу і далі ремонтуватимуть, то трасу Київ – Чоп перекривати не будемо. Адже вибори таки будуть і народ скаже своє слово тоді. Але…

Зупинятися на досягнутому ми не збираємося. Страйковий комітет Іршавського району буде постійно діючим і активним, висловлюватиме колективну, громадську думку з приводу всіх питань, які виникають у районі постійно. І не тільки в районі.

Сьогодні ми хочемо заявити про свою офіційну солідарність із ужгородськими побратимами, які ведуть боротьбу за Народну площу. Якщо «губернатор» хоче побудувати пам’ятник своїй партії за 3 мільйони на кістках віри народу в справедливість, то це аж ніяк не може викликати ні повагу до влади, ні повагу до партії, яка, наслідуючи комуністів, хоче бути єдиною «керуючою і спрямовуючою» силою в суспільстві. Ха! Часи Сталіна давно минули. А для того, щоб так нахабно нехтувати законом, як це робить «губернатор», то треба було пересадити всю інтелігенцію і мислячу частину ужгородців, закрити за грати всіх ще до того, як розпочинати роботи! Адже саме так учив і показував власним прикладом ще у минулому столітті ваш великий учитель, товаріщ і кат народів, людиноподібна істота із червоним партквитком і грузинським акцентом. Тоді б, може, мільйончик украсти і вдалося.

Але тепер не про це, тепер про солідарність. Хочеться нині провести певні паралелі у світлі новітніх подій у двох населених пунктах області. Ужгород потерпає від бездоріжжя не менше ніж Довге. Деякими вулицями ні пройти, ні проїхати. Заїжджаючи в обласний центр з об’їзної з боку Кінчеша спробуйте біля заправки ОККО повернути наліво. Чи проїхати по Перемоги біля «Велмарта». Чи заїхати на речовий ринок з іншої об’їзної. Чи піднятися до четвертого гуртожитку від «Веселки». Чи з’їхати у будь яку сторону зі Швабської. Спробуйте прогулятися з дитячою коляскою більшістю тротуарів не у центрі, а в новому районі, наприклад. Це ще одна причина, щоб не витрачати величезні гроші на фонтани, яких у місті і так багато. Наприклад, перед обласним драмтеатром. А що? Красивий пам’ятник теж! Тільки невідомо якій партії. Чи відомо?

Мудрі селяни у себе в господарстві наводять порядок постійно і всюди. У хліві має бути тепло і чисто, інакше корова не дасть молока. Гній має вивозитися вчасно, бо земля не вродить. Комора має бути заповнена, піч відремонтована, комин прочищений, стіни побілені, огорожа не дірява, дах надійний а фасад будинку красивий. У нашому селі нема чоловіка, який би всі свої важко зароблені гроші вкладав у ковані ворота, клумби зі статуями перед ними у той час, коли в хаті неметено, нетоплено, каналізацію прориває, батареї лопають, дах протікає… А обласні чиновники роблять саме так. Бо треба показати Президенту потьомкінську красиву картинку. Та ще і частину грошей прикарманити.

Дивно, але чим у цей час займаються правоохоронні органи? Переслідують Олега Дибу, Аллу Хаятову, Олександра Волосянського, Томаша Лелекача, інших активістів… Але ж не тільки ці люди проти того, що робиться перед головною будівлею області! Обласна рада, наприклад, не проголосувала за реконструкцію площі. На яких підставах розпочалися роботи? Чи обласна адміністрація зневажає обласну раду так само як і всіх нас? Багато ще питань виникає, але в Ужгороді люди розумніші – самі розберуться. А на наш сільський розум і цих фактів вистачить, щоб зрозуміти хто є хто біля владного корита. Мудрі селяни просто мовчать до пори, до часу.

Співпраці між окремими гілками влади нема, розмови між владою і народом найближчим часом і не буде. Ми живемо в паралельних світах. Саме такий висновок напрошується.

Але… Про це поговоримо на наступному засіданні страйкового комітету.

Якщо нас не хочуть чути у владних кабінетах – ми будемо висловлюватися публічно, через нормальні, принципові, справді народні засоби масової інформації. Як от «Закарпаття онлайн».

Дякуємо за співпрацю і взаєморозуміння.

Страйковий комітет Іршавського району

19 жовтня 2013р.

Теги: Довге, дороги, страйк, Народна

Коментарі

Вася Білки 2013-10-22 / 08:32:53
Респект іршавчанин. Перекрили дорогу і бабло найшлося. Довжани ви супер.

Мукачевець 2013-10-21 / 17:52:12
Підтримую Іршавчанина. Змініть назву, вона асоціюється з рботою на когось, а не власні, незалежні інтереси і направляйтесь в даному русі, тільки не дайте себе залякати! До вас підтягнеться багато ваших же однодумців та патріотів. Молодці! Поки є такі люди - є шанс на хоть якісь мізерні зміни в нашій державі! Тримайтесь і респект!

Іршавчанин 2013-10-21 / 09:47:14

Хлопці! Добре діло робите. Але поміняйте назву бо ріже вуха. Вас має обєднувати мета розвитку Іршавщини, а не стракувати щоб страйкувати для когось, кому це подобається. Ви маєте пропагувати незалежне, дієве у правовому полі суспільство яке здатне відстоювати свої права.

до Ужгородця 2013-10-20 / 15:24:48
Про ситуацію в Ужгороді писали всі ключові ЗМІ Закарпатті, та деякі національні видання. Були сюжети на ТБ. Було б дивно, якби не знали :)

Ужгородець 2013-10-20 / 14:51:23
ти диви як добре селяни з Довгого знають ситуацію,яка склалася в Ужгороді! Ми так про їхне село не знаємо!Але приємно,що пітримують!

Михайло 2013-10-20 / 13:31:30
Петя, я запевняю тебе, не буде так!

Михайло 2013-10-20 / 13:30:44
Також закликаємо всіх не байдужих підключатись! Вносити пропозиції та ідеї, щоб хоть якось вплинути на країну в позитивному русі...

Петя 2013-10-20 / 13:30:41
Дуже добре , що так добре склалося, що нарешті влада , щось почала робити! налякана чи не налякана, але всеж прийняла міри.Між іншим, у Довгому організатори страйкового комітету- члени однієї родини, які за довжанською приказкою " нич задарь не роблять!" І скоро буде так як тут пише ВІТ!

Михайло 2013-10-20 / 13:28:18
Не буде ніякої бульки. Активісти не зламаються,і їх не залякати та не підкупити, патріоти і за справедливість. "ми" влада, а не вони! Іван, звязатися легко: пошта - meik@meta.ua.

Олег Диба 2013-10-20 / 12:35:20
2 Кіршенбаум :)

Хаятову ви затероризували своїми гидотними і брехливими анонімними статейками.
Але ж ви глупі: мали нейтральне до себе ставлення, але й тут умудрилися зробити собі з талановитого журналіста ворога. ))

Копачанин 2013-10-20 / 11:37:07
У нашому селі ніколи дороги не буде, як і у Нанкові та Нижньому Селищі. Ми в цих трьох селах СОПЛІ жуємо і жопу владі лижемо. Правда в Нанковім мало Балога допоміг. Молодці Іршавчани й Ужгородці!

іван 2013-10-20 / 11:24:57
А як звязатися з стайковим комітетом?

Кіршенбаум :) 2013-10-20 / 11:07:58
А Хаятову хто переслідує? Хіба, сама себе...

Олег 2013-10-20 / 05:26:21
Пишаюся земляками зі своєї малої батьківщини! Тримайтеся, побратими! ;)

Віт 2013-10-19 / 22:34:26
І все ніби то чудово, гарно пишуть, та й діями доказали. Але...))
Щоб не вийшло чергової мильної бульки, займуть там "потрібні люди" керівні місця і буде комітет займатися лише вигідними справами, а потім доля та ж, що й у всіх попередніх страйках - ще більше розчарування...

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 22
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини