Прокуратура розслідує факти зловживання посадовців Ужгородської міської ради

Прокуратурою міста Ужгорода внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань України та розпочато досудове розслідування за фактами зловживання владою та службовим становищем, а також службового підроблення посадовцями Ужгородської міської ради (ч.2. ст. 364 та ч.2. ст. 366 КК України), внаслідок дій яких кафе на території ЗОШ №1 знаходиться у приватній власності підприємця незаконно.

Як поінформувала ювенальний прокурор прокуратури міста Ужгорода Ірина Клименко, - прокуратурою міста Ужгорода під час проведення перевірки в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів у сфері дотримання вимог законодавства про освіту, виявлено ряд порушень законодавства у діях службових осіб Ужгородської міської ради.

Зокрема, встановлено, що у березні 2006 році між ЗОШ №1 ім. Т.Шевченка та приватним підприємцем було укладено договір на співпрацю та експлуатацію внутрішнього бокового дворика будівлі школи під кафе з терасою. Трохи згодом, між школою та згаданим підприємцем було укладено договір оренди, відповідно до якого школа передала нежитлове приміщення за адресою наб. Незалежності, 4 в строкове платне користування для торгівлі дитячим харчуванням.

Відтак, виконавчий комітет Ужгородської міської ради, своїм рішенням «Про проведення реконструкцій та добудов» від 10.03.2006 надав дозвіл школі на переобладнання внутрішнього дворика під кафе. Разом з тим, рішенням господарського суду Закарпатської області визнано право власності приватного підприємця на нежитлове приміщення площею понад 35 кв.м прибудованого до триповерхової будівлі ЗОШ №1. Проте Постановою Вищого господарського суду це рішення скасоване.

«Не зважаючи на це, приватний підприємець зареєстрував право власності на дитяче кафе після переобладнання внутрішнього дворика в КП БТІ міста Ужгорода. Так, прокурорською перевіркою встановлено, що посадовці Ужгородської міської ради у липні 2009 року видали приватному підприємцю підроблене свідоцтво про відповідність збудованого об’єкта проектній документації та будівельним нормам», - зазначила Ірина Клименко.

«Окрім того, прокуратурою Ужгорода встановлено, що службові особи міської ради діяли у змові з працівниками Інспекції державного архітектурно – будівельного контролю в Ужгороді задля незаконного заволодіння вказаної будівлі підприємцем, чим порушили Закон України «Про планування і забудову територій»- продовжує прокурор.

В подальшому, посадовці міської ради зареєстрували право власності внутрішнього бокового дворика за цим підприємцем. Тобто, завдали шкоди інтересам територіальної громади Ужгорода. «Відповідно, дії, вчинені представниками міської ради та Інспекції державного архітектурно – будівельного контролю в Ужгороді містять ознаки злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 та ч.2 ст.366 КК України»- пояснила прокурор.

Довідка

ч.2 с. 364 КК України - зловживання владою або службовим становищем 

карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні  посади  чи  займатися  певною діяльністю  на  строк до трьох років та зі штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

ч.2 ст.366 КК України- службове підроблення - складання,  видача службовою особою  завідомо  неправдивих офіційних  документів,  внесення  до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів, якщо вони спричинили тяжкі наслідки, - караються позбавленням  волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні  посади  чи  займатися  певною діяльністю  на  строк  до  трьох  років  та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти  до  семисот  п'ятдесяти  неоподатковуваних   мінімумів доходів громадян.

Прес-служба прокуратури міста Ужгорода

27 вересня 2013р.

Теги: зловживання, посадовці

Коментарі

генплан 2013-09-28 / 22:37:10
Штефанюк, судді Деметрадзе, Міша Машкаринець, одне ОПГ- хабарники з хабарників, головне щоб костюмчик сидів

випускник СШ№1 2013-09-27 / 21:39:30
Ващук творить чудеса хабарництва,здирництва і де прокуратура,МВС,СБУ,які фінансуються з державного бюджету?У вас гарантована зарплата,соціальний захист .Де законники,які згідно законодавства ЗОБОВЯЗАНІ захищати закон а не захищати злодіїв з великими звязками і товстими гаманцями?Справа з кафе біля СШ№1 реклама боротьби за закон,яку в черговий раз програють.

***** 2013-09-27 / 18:28:53
Штефанюку 2 рубля кинуть, матір продасть, йому всерівно, що-це пам'ятник архітектури

Ужгородець 2013-09-27 / 18:04:04
Просто до ума ніхто це не доводив. І тепер не доведе. Скільки вже тих реагувань було

варош 2013-09-27 / 16:17:43
Обломається прокуратура.Судове рішення просто не встигли "купити".Верховний суд прийме потрібне рішення.З спірними обєктами за часів Рати таке було,згадайте приватизацію обєкта на Київській набережні.Рата ,який на той час був мером Ужгорода, став Почесним громадянином Ужгорода.Де була прокуратура,коли голосували за те,щоб цей дерибанщик став Почесним громадянином?В Україні закон там де гроші,і все залежить від їх кількості.

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини