Мер Ужгорода не підписав рішення по відміні забудови "бунтівного" скверу

А також інші, які забороняють здійснювати будь-які будівельні роботи на резонансних об'єктах на вулицях Заньковецької та Корзо. Про це в соціальній мережі Фейсбук повідомив депутат Ужгородської міської ради Василь Гнатків. Депутат підозрює, що Віктор Погорєлов свідомо затягує з підписанням до відповідного рішення суду, "організованого" забудовниками.

Мер Ужгорода не підписав рішення по відміні забудови "бунтівного" скверу

"Після позитивного і результативного голосування, що засвідчувало повну перемогу городян, міський голова оголосив перерву, аби мешканці Ужгорода могли залишити сесійну залу.
Але не всі ужгородці поспішали розходитися, бо елементарно не вірили в те, що міським головою ці рішення будуть підписані... Адже саме після підписання мером, проголосовані рішення набувають чинності, - розповідає В. Гнатків. - Тому я двічі підходив до пана Погорелова... і двічі пропонував йому підписати щойно прийняті рішення, скориставшись двома оголошеними перервами. Аналогічно, як скажімо торік, під час оголошеної перерви на сесії, він підписав рішення Про зміни до Регламенту, де доступ до результатів сесійного голосування отримував виключно (!!!) він сам, тобто міський голова.
Відповідь мені була приблизно такою: (російською)
"Я подпишу эти решения сегодня. Обещаю тебе! Ты мне что, не веришь...??! Не веришь мне...?!? Я сказал, что подпишу сегодня, значит подпишу!"

У кінцевому підсумку рішення міський голова так і не підписав. При цьому, як повідомляє В.Гнатків, посилався у телефонній розмові на своїх клерків і юридичні нюанси.

Про яких саме "клерків" та "юридичні нюанси" йдеться, розповів у своєму Фейсбуку правозахисник Віталій Грегор: "...Вчора, відразу після закінчення сесії, депутат ради Павло Чучка як голова постійної депутатської Комісії з питань розвитку туризму і міжнародного співробітництва, що 17.09.2013 року внесла відповідні проекти рішень до розгляду ради, разом з помічниками пішов отримати вищезазначені прийнятті радою рішення. Однак, у Відділ по роботі з депутатами та постійними комісіями отримав відповідь, що ті хто готував проекти рішень, повинні самі ж піти і зібрати додаткові погодження на відповідному бланку. 

"...Вартує згадати факт річної давності, коли депутат міськради від Партії Регіонів Анатолій Ковальский вніс сумнозвісний проект рішення про внесення змін до Регламенту ради, яким утаємничили результати голосувань від громади і депутатів. Як наслідок по сьогоднішній день результати голосувань по рішенням у розрізі ЗА/ПРОТИ/ УТРИМАВСЯ з відповідними прізвищами депутатів доступні виключно міському голові, а іншим – виключно за спеціальним дозволом ради, яка... жодного разу не надала їх на відповідні запити громадян.

Так, пан Ковальский чомусь не бігав з якимось погодженнями, а працівники відділу самі все зробили і десь за декілька хвилин все було підписано.

Так, серед погоджень повинні бути: підпис юридичного відділу, головного архітектора, інформаційного відділу, секретаря ради, а після них вже міського голови.
Так, отримавши підпис юридичного відділу без будь-яких зауважень, пішли до в.о. головного архітектора Ужгорода Леоніда Самсонова, який спочатку був відсутній на робочому місці, а за годину до кінця робочого дня пішов на комісію..., яку очолює заступник мера, депутат від Партії регіонів, Юрій Беляков.  Який почав пояснювати в присутності секретаря ради, що не можливо так відразу технічно підписати дані рішення, оскільки їх треба ще начебто вивчати?! Пан архітектор від Партії регіонів, сказав також, що хоче щось там вивчати і давати зауваження…"

При цьому В.Грегор зауважує, що в процесі обговорення Л.Самсонов не висловив якихось критичних зауважень до проектів, а Ю.Беляков голосував за їх прийняття.

Як вважає депутат Василь Гнатків, міський голова Ужгорода, ймовірно, "очікує на ухвалу суду у справі забудови Достоєвського-Годинки, якою, ймовірно, буде заборонено (міськраді у тому числі) приймати будь-які рішення чи вчиняти дії".

22 вересня 2013р.

Теги: сквер, Погорєлов, підпис

Коментарі

Соня 2013-09-29 / 23:43:56
що то за Іван, що він всіх знає і всьо знає! Якийсь всезнайко-хвалько! Прямо як мій маленький синочок!

Володимир Михайлович Галинський 2013-09-25 / 01:22:00
На сьогоднішній день завершилася позапланова перевірка в ДБАК. Ніяких порушень при отриманні дозволу на початок будівництва не виявлено. Дозвільні документи про початок будівництва є чинними і забудовник має право і буде продовжувати будівництво запроектованого багатоквартирного житлового будинку.

соня 2013-09-24 / 15:43:57
Івану
Я можу кожен раз писати в любий час вночі після того як покормлю грудью донечку.Вона у мене поки що не по графіку "харчується"! Вибач,але дньом у мене часу не має. Тож до ночі,бо вже доця починає плакати.

Іван 2013-09-24 / 13:05:00
Соня -Яірам (Марія)- це одна людина, що в чотири години ночі словоблудить під різними ніками.

яірам 2013-09-24 / 04:31:26
офіційному джерелу
що це правда! ну молодці!!! та з самого початку було зрозуміло,що ті власники та забудовники не маючи законних підстав - не полізли би на ту землю просто так.Кожен день там була міліція але вона нічого не могла зробити бо в власників були всі документи в порядку. Народу повезло бо я би на місці власника прибила любого хто би мені в очі пригав на моїй приватній землі!

соня 2013-09-24 / 04:19:14
оце круто! В міській раді злодій на злодії сидить і злодієм поганяє ! Слово дав, слово взяв! Рішення прийняли, рішення скасували! Дозвіл надали,дозвіл скасували! А дурний народ нехай свариться та займається плітками замість того,щоб думати про те,що на все ціни ростуть а зарплата практично стоїть на місці,економіка занепадає, батьки не мають можливості лікуввати важко хворих дітей,в селах школи закривають,кругом процвітає хабарництво...!

З офіційних джерел 2013-09-23 / 21:31:16
Всім зацікавленим: згідно чинного законодавства та законодавства 2005 року жодних порушень по цій справі не виявлено. На цьому тижні буде винесена судова постанова про заборону втручання в забудову будь яких осіб, крім визначених власником. Постанова оскарженню не підлягатиме.
Питання закрите. Власну думку можете мати, але не більше.

Іван 2013-09-23 / 14:52:46
http://paralleli.if.ua/news/6052.html
О.Лелекач, який відсидів строк за 21 мільйон, і сьогодні стверджує, що жодної секунди не сумнівається у власній невинності та заперечує причетність до будь-якого з трьох пунктів 364-ї статті Кримінального кодексу.

Віктору Погорєлову (на той час міському голові Ужгорода), який давав пряме розпорядження на перерахування мільйонів не тільки вкотре вдалося уникнути відповідальності, але і пішов «на підвищення» до обласної ОДА.
Можливість повернути Ужгороду хоча б частину втраченої субвенції була. Для цього слід було зробити не так уже й багато — після оголошення процедури банкрутства ЗАТ «Західхімпроммонтаж» подати до розпорядника майна вимогу про визнання ВКБ Ужгородської міськради кредитором ЗАТ «Західхімпроммонтаж» на суму згадуваних уже 16,5 мільйона гривень. Але тодішній ужгородській владі було просто не до цього. Вимогу подали надто пізно, тому суд її відхилив. У результаті тодішній мер Погорєлов і вибори програв, і гроші на реконструкцію комунальних мереж, що виходять із ладу чи не щотижня, безповоротно втратив. За фактом неналежного виконання службовими особами ВКБ своїх обов’язків порушили кримінальну справу, за якою кілька працівників мерії отримали умовні терміни. Ось і вся сатисфакція за вкрадені у міста мільйони…

Іван 2013-09-23 / 14:46:28
п. 3 ст. 83 ЗКУ:
3. До земель комунальної власності, які не можуть передаватись у приватну власність, належать:
а) землі загального користування населених пунктів (майдани, вулиці, проїзди, шляхи, набережні, пляжі, парки, сквери, бульвари, кладовища, місця знешкодження та утилізації відходів тощо);

ДАНИЛО 2013-09-23 / 11:59:20
Для Ужгородець 2013-09-23 / 10:22:59.
Я не нервую, а Ви щось дуже похожі на професійного провокатора.

Максавто 2013-09-23 / 10:37:53
Ділянку передали у власність Волошина І., а відшкодовувати 450 000 гривень Погорелов і не зберався, поки виконавча служба не наклала арешт на майно та рахудки міськради. Доречі, це і врятувало частково Корону від швидкої продажі за безцінь. Якщо ген прокуратура призначить перевірку діяльності ужгородської міськради, то сядуть багато аферистів. Саме цього і боїться мер. Вже має 7 років стажу на нарах, більше туди не хоче. Це ж ким треба бути, щоб його повторно обрати в 2010 році !

Ужгородець 2013-09-23 / 10:22:59
Данило не нервуй, повернуть гроші які по документах заплатили, а те що готівкою не вернуть, скажуть що будуть довжні та на іншій темі перекриють, та чи буде та інша тема то уже час покаже.

ДАНИЛО 2013-09-23 / 09:54:43
Для "Удгородець" та "нико".
Це інформація для загального розвитку, бо Ви щось там в своїх головах перепутали.
«Чиновники на Поштовій не поспішають віддавати гроші підприємству, від якого забрали і землю, і будівлі.
Підприємство, яке успішно працювало, одного дня залишилося без своєї території та приміщення. Мова йде про ТОВ «Максавто» – це за його судовим позовом Державна виконавча служба наклала арешт на майно Ужгородської міської ради в межах суми позову – на 425 тисяч гривень.»
Як Вам така правда?

ДАНИЛО 2013-09-23 / 09:48:17
Для «Ужгородець» 2013-09-23 / 09:04:20
Про Л.В.Самсонова - це пусті балачки.
Докажіть в суді, що він не може працювати на даній посаді, тоді щось і філософствуйте.

ДАНИЛО 2013-09-23 / 09:47:31
Про Л.В.Самсонова - це пусті балачки.
Докажіть в суді, що він не може працювати на даній посаді, тоді щось і філософствуйте.

нико 2013-09-23 / 09:28:41
Земельну ділянку під Максавто вихопив Волошин.Бабло має вищу силу ніж закон!Повтерайтеся вшиткі,бо ми так навчені!

Ужгородець 2013-09-23 / 09:04:20
Самсонов не має архітектурної освіти та згідно Закону України "Про архітектуру" не має права не те що виконувати обовязки архітектора а навіть печатку в руки брати. Тому його позиція як гарного хлопоця що добре підписує до одного місця. А що в Ужгороді уже є приклад забрання ділянки, згадайте Максавто

ДАНИЛО 2013-09-23 / 08:47:53
В.Грегор не бреши про Л.В.Самсонова – ти його пазурів не достойний.
В Л.В.Самсонова є чітка позиція протии цього правового нігелізму що створили депутати Ужгородської міської ради з приводу земельної ділянки та об’єкту будівництва на Достоєвського 2 «А».
В.Грегор – ти своєю брехнею вже напрацював на позов в суд за наклепи та образи.
Я думав ти юрист, а ти брудна ганчірка.

ДАНИЛО 2013-09-23 / 08:40:26
Ало, В.Гнатків – та ти САМ аферист високої масті.
Про це свідчить рішення прокурора міста за № 17-7857 від 30.08.12р. та стаття за назвою «Депутат та лідер фракції "Батьківщина" В. Гнатків пішов у "глибоку опозицію"... до громади Ужгорода» від 06.09.2012 - 09:19 год.
В.Грегор, чому не пишеш про свого патрона – АФЕРИСТА ?????????

ДАНИЛО 2013-09-23 / 07:01:26
В. Грегор. Ви краще подайте в суд про неправомірність рішення з подачі Анатолія Ковальского про внесення змін до Регламенту ради, яким утаємничили результати голосувань від громади і депутатів. Виграйте суд та відмініть це рішення, тоді від Вашої «мильно-порохової» діяльності з подачі безвідповідального В.Гнатківа буде якась користь ужгородцям. Чому цей Ваш наставник сам персонально не подасть на нових власників, на старого власника земельної ділянки на Достоєвського 2А та на міську раду позов в суд, а підставляє позивачами звичайних громадян – мешканців сусідніх будинків. Що кишка тонка взяти на себе відповідальність за нанесені власникам та забудовникам ЗБИТКИ приблизно на 200.000 $, а може і більше, якщо вони виставлять відшкодування за моральну шкоду.
В.Гнатків такий самий як і лідер його партії – чужими руками все робить. А коли прийшлося їй відповідати по суті – то все стало на свої місця.
В.Гнатків – перестань загрібати гаряче вугілля чужими руками – напиши від себе позивну заяву в суд, тоді всі побачать який ти борець за справедливість. Ти справжній провокатор та ТРУС !!!!!!!
Між іншим як і остальні депутати, які навмисно порушили закон прийнявши незаконне рішенння про забудову на приватній земельній ділянці по Достоєвського 2А.
Виступіть кожен від себе персонально а не ховайтеся за колективну безвідповідальність.
Депутати - подайте на винуватих в цьому випадку в суд, і тоді всім стане зрозуміло хто ви є.
Але ж Вам нічого пред'явити власникам цієї ділянки, і тому ви свідомо порушуєте Закони України, ховаючись за коллективною безвідповідальністтю та, на вашу думку, бенаказаністтю.
Законна розплата за це вам і вам подібним обов'язково прийде.

НОВИНИ: Соціо

11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
» Всі новини