«4 лапи» втричі зменшили проблему безпритульних собак в Ужгороді

У неповні три тижні австрійцям, за активного сприяння місцевих зоозахисників, вдалося прооперувати 297 собак Ужгорода. "4 лапи" кажуть, що для невеликого міста на кшталт Ужгорода, цей результат за такий період часу, є відмінним.

«4 лапи» втричі зменшили проблему безпритульних собак в Ужгороді

Учора, 6 вересня, в Ужгороді закінчила свій робочий прект зі зменшення кількості безпритульних собак ГО "4 лапи" (VIER PFOTEN International). Нагадаємо, що міжнародні зоозахисники приїхали до Ужгорода 20 серпня, відповідно, провели у місті неповні три тижні. За цей період, як повідомляє "Зеленому Закарпаттю" адміністратор організації Анастасія Масло, їм вдалося проперувати 297 чотирилапих нашого міста. За інформацією волонтера, це комплексне число безпритульних собак та утриманців малозабезпечених ужгородців. 


Від імені всіх приїжджих волонтерів міжнародної організації Анастасія висловила задоволення процесом та результатами роботи у нашому місті. Найпаче, дівчина відзначила розуміння і готовність вирішувати питання безпритульних тварин у місті цивілізаційними способами самою громадою Ужгорода. За словами Анастасії, їй чи не щодня телефонували з інформацією про місцезнаходження зграї чотирилапих – за цими «заявками» і працювала робоча група відлову. Були випадки, коли команда волонтерів з ветеринаром виїжджала на приватний виклик – «Подзвонила бабуся і сказала, що потрібно прооперувати її собаку. Тож поїхали». За інформацією Анастасії, як і планувалося, оперували та вакцинували чотирилапих утриманців малозабезпечених ужгородців – таких робіт теж проведено більше, ніж передбачалося.

Адміністратор «4 лап» акцентувала увагу і на активному сприяння їхній роботі місцевих зоозахисних організацій – «БАРБОС» та «Допоможи другу». «Ужгородські волонтери брали участь у всіх видах роботи, які ми проводили. Також вони координували один з найважливіших етапів нашого проекту – відлов тварин. Оскільки ми не місцеві, то тутешні зоозахисники розробляли план територій, на яких найбільше безпритульних собак». Однак Віра Романова, голова ужгородської ГО «Допоможи другу» зауважує, що скоординованість дій їхньої організації та «БАРБОСу» між собою, і, відтак, обидвох організацій з іноземними партнерами, на її думка, була дуже навіть не досконалою: «Ще на початку ми не створили чіткого плану обїзду територій міста і конкретно не обумовили, у який термін і за чийого «керівництва» з ужгородських волонтерів їх точно оглянуть і «почистять». Тому, на деяких територіях команда з відлову була з кілька разів, а на деяких, які дуже того потребували, – і зовсім не побувала. Зокрема, багато собак залишилося у районах ринку Краснодонців та на вулиці Минайській».

Як повідомлялося, вже на другий день проекту до роботи «4 лап» підключилися ужгородські приватні ветеринари. На жаль, державні так і не виявили бажання перейняти та обмінятися досвідом із закордонними спеціалістами. «Ми виконили лише частину того, що можна було виконати. Робота протягом трьох тижнів повністю не вирішить проблему, яка збиралася роками, але у якійсь мірі допоможе врегулювати ситуацію. Хочеться вірити, що вже тутешні ветеринари з допомогою волонтерів продовжуватимуть розпочате нами».

Таку картину доводилось спостерігати вчора на вулиці Минайській. Чіпована мамочка з малечою, якій, щонайбільше, тиждень)

07 вересня 2013р.

Теги: 4 лапи, зоозахисник, стерилізація, собаки

Коментарі

кот 2013-10-06 / 23:06:43
как обычно... коменты в основном от тупых ублюдков живодеров. Печально.
(той ,хто їх не любить... 2013-09-12 / 15:33:15
Может, целесообразней вырывать им зубы, нежели лишать функции, которая никоим образом прямо в данный момент не несет опасности для окружающих?..) - у Вас просто не хватает мозгов понять, что собаки агрессивны во время "свадеб" и когда охраняют своих щенков.
А ровнятся на Румынию - это вообще абсурд.

Володимир 2013-09-24 / 20:49:50
Волонтери з "4 лапи" грубо порушують Закон України "Про захист тварин від жорсткого поводження". Стараннями київського адвоката Олександра Святогора діяльність цієї організації була зафіксована генпрокуратурою та заборонена у більшості міст Україні і наразі піднято питання про заборону її діяльності в Ужгороді. Стерілізовані та чиповані собаки так само захищають територію яку вони окупували у містах відібравши її від людей, так само гавкають не даючи спати, так само кусають людей. Єдине розумне рішення - евтанайзія та яма Беккера. Життя людей дорожче за життя блохозаврів.

Сашко 2013-09-14 / 13:15:47
Дуже просимо волонтерів завітати на вул.Острівну. Біля будинку під № 20 13 зрая собак страшно пройти по вулиці.

віктор 2013-09-12 / 15:44:10
http://vredy.to/index.php?app=ccs&module=pages§ion=pages&id=2&record=40

той ,хто їх не любить... 2013-09-12 / 15:33:15
Может, целесообразней вырывать им зубы, нежели лишать функции, которая никоим образом прямо в данный момент не несет опасности для окружающих?..

віктор 2013-09-12 / 15:16:10
і ми скоро до того дійдемо...

віктор 2013-09-12 / 15:14:58
Румынский парламент проголосовал за усыпление тех бродячих собак, для которых в течение двух недель после помещения в приют не найдется новых хозяев. Об этом сообщает Agence France-Presse.

Законопроект предусматривает, что мэрии городов могут отсрочивать усыпление, пишет Romania Insider. Решение было принято подавляющим числом голосов — 266 против 23. Теперь законопроект должен подписать президент страны Траян Бэсеску, который уже высказывался за истребление бездомных собак.

Ранее мэр Бухареста пообещал, что проведет городской референдум по вопросу об уничтожении бездомных собак. Голосование было назначено на 6 октября. Мэр высказывал аналогичное принятому парламентом предложение.

Очередная дискуссия о необходимости бороться с бродячими животными разгорелась в Румынии после того, как стая собак загрызла в парке в Бухаресте четырехлетнего мальчика. В городе прошли демонстрации, участники которых требовали решить проблему, которая в Румынии стоит достаточно остро. В одном только Бухаресте живет около 65 тысяч бездомных собак. За январь — апрель 2013 года они покусали 1100 человек.

В ноябре 2011 года парламент Румынии уже принимал аналогичный законопроект об усыплении бездомных собак, однако спустя два месяца суд признал его неконституционным.

По действующему закону, городские власти должны отлавливать собак и помещать их в приюты. Там они должны содержаться по 14 дней. Предполагалось, что за этот срок собакам подыщут хозяев. Однако на практике животных никто не забирал, поэтому приюты оказались переполнены. Массовая принудительная кастрация и стерилизация собак, которую проводили власти в течение года, особого эффекта не оказала.

Ігор Баран 2013-09-07 / 16:27:52
Щодо приватних і державних ветеринарів - приватник сам розпоряджається робочим часом, в той час, як його коллега такої можливості не має

НОВИНИ: Соціо

11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
» Всі новини